Bebeğim az kilo alıyor, mama vermeli miyim?

800 gr almış. Normal sınırlarda diyolar ama her ay normalin alt sınırında aldığından ortalamanın gerisinde kalıyo. Ortalama 5 kilo olması gereken çocuk 4400. Hamileyken forumları okuyodum kadının biri ısrarla anne sütü veriyodu kilo almadığı halde memeyi bırakmasın diye. “sütün yetmiyosa yetmiyodur inattan çocuğu aç bırakıyosun” demiştim. Şimdi o gerzkalı benim galiba. Mama verme diyo doktor annemler falan ver diyo. Anneme de çattım sinirlenip ama gerçekten de çocuk zayıf gidiyo.
Güncellemeler:
En İyi Kız Görüşleri
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
126Benzer Benceler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Her anne bebeğini kucağına aldıktan sonra benzer endişeler duyar.
“Onu yeterli besleyebilecek miyim?”“Karnını doyurduğumdan nasıl emin olacağım?”
”Acaba aç kalıyor mu?”
Bebeğinizin yaşına göre bunu anlayabileceğiniz birkaç tüyodan bahsedeceğim.
Bir bebek doğumdan sonraki ilk hafta kilo vererek başlar hayata. Bu kilo kaybının doğum kilosunun %10'unu aşmamalıdır. Kabaca 3,5 kg doğdu ise 350g'dan fazla kilo kaybetmemelidir. 7 günlük olduğunda ise kaybettiği bu ağırlığı yeniden almış olmalıdır.
İlk bir ay içerisinde 2. haftadan itibaren haftada 180-250 gram vücut ağırlığına eklemelidir.
Bu hızı 3. ayın ortasına dek korumasını bekleriz. Kabaca ilk 3 ay ayda yaklaşık 800 g - 1 kg almalıdır denebilir. İlk bir ay içerisinde doktor randevusuna diğer aylarda olduğundan daha sık gidildiğinden bu artış hızı doktorunuz tarafından kontrol edilecektir.Sizler; anneler olarak bunu dolaylı yoldan şu şekillerde anlayabilirsiniz; bebeğiniz her beslenme sonrası kaka yapıyor mu?
Beslenme sonrası huzurla uykuya dalıyor mu?
Bu soruların cevabı evet ise bir dahaki doktor randevunuzu sabırla bekleyebilirsiniz. Doktorunuz önermedikçe mama başlamanızı önermem.