Ya bizim aile çocuk doğunca bile ağzına çorba akıtan tip
2 buçuk aylık çocuğum var annem yoğurt veriyor çay kaşığıyla çay veriyor falan o da yiyor skfkskf yapan var mı sizde böyle
2 buçuk aylık çocuğum var annem yoğurt veriyor çay kaşığıyla çay veriyor falan o da yiyor skfkskf yapan var mı sizde böyle
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba arkadaşlar,
Biliyorsunuz ki geleneksel olarak yapılan ve son yıllarda öğrenildiği kadariyla yanlış olduğu anlaşılan davranışlar mevcut.
Son bilimsel makaleler ve takipler sonucunda dünyanın önde gelen kuruluşlarının tamamı bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiği konusunda hemfikir.
"Kimler bu şekilde öneriyor?" diye sorarsanız birkaçını yazayım;
https://youtu.be/OQsNLICu_yMDaha sayabileceğim onlarca kaynak, bir bebek için ilk 6 ayda anne sütünden daha yaralı bir besin veremeyeceğinizi belirtiyor. Ve ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmeyi öneriyor. Yani çocuğa fazlada yoğurt yedirerek anne sütünden alacağı vitamini verme şansınız yok. Net.
Bir de aklınızda muhtemelen şu soru gelecektir; "İyi de neden 6 ay? Neden 5 ya da 7 ay değil?"
Cevabı aslında gelişim sürecinde gizli.
Fakat kısa bir özet geçeyim.
Katı besin alabilmesi için bir bebekte şu dört kriterin olmasını bekliyoruz;
Anlayacağınız üzere bu kriterler aslında bebeğin yaklaşık 6. ayından sonra geliştirdiği yetenekler. Bu sebeple 6 ay dolana kadar bebeklere katı gıda verilmesini önermiyoruz. Bebekte, katı gıda alımı için vücut tarafından yapılan hazırlık tamamlanmadan başlanan katı beslenme durumunda bebeğin erken dönemde beslenme reddi ve kabızlık gibi problemler yaşadığını gozlemliyor olmamız nedeniyle katı beslenmeyi aceleye getirmemeyi öneriyoruz.
Mutlu bir hafta sonu diliyorum 😊