1 hafta oldu doğum yaptım ama bebeğimi hiç istemiyorum. Aynı zamanda bebeğim mememi emmiyor ve moralim bozuluyor daha çok nefret ediyorum ondan. Zorla ağzına veriyorum ama almıyor. Ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİlk zamanlar bunların olması mümkün.
Her anne zaman zaman bunu yaşayabiliyor.
Dengesiz uykular bebeğin sürekli ağlaması psikolojiyi baya baya etkiliyor.
Bunlar senin gerçek düşüncelerin degil önce orda bir anlaşalım.
Bebekle mümkünse daha sağlıklı zaman geçirmeye çalış.
Ailenden birileri sana yardımcı olsun sürekli senin ilgilenmen sende yorgunluğa bu sebepten yavrundan soğumana sabep olabilir.
Emmiyorsa emmiyor zorlar emziremezsin mamayi az az kaşıkla vermeye başla arada sırada memeni emzirmeye çalış.
Bebek yarı aç olursa şiddetli ağlamaları hafifleyebilir.
Kendine zaman yarat uykunu al stres senden bebeğe de bulaşıyor aslında bir nevi kendin sebep oluyorsun buna...
Zaman geçtikçe bu düşünceden dolayı kendini çok suçlayacaksın.
Sana muhtaç canı sevgisiz bırakma..
Unutma Allah'ın emaneti o sana!!!205 Yorumla- +1 yıl
Meme kabul etmiyorsa meme ucuna birazcık bal sürebilirsin aslında.
- +1 yıl
@gecedenbirvakit bal 1 yaşından önce verilmez bebeklere zararlı hem bunlara alışırsa hep ister.
- +1 yıl
Aa öyle mi? Benim teyzem 2-3 defa sürmüştü sonra memeyi kabul etti sıkıntı olmadı yani ams bebekten bebeğe değişir tabi. Bu konuda bir bilgim yok
- +1 yıl
@gecedenbirvakit bal ve inek sütü verilmez hazmı zor olduğu için zararlı araştır istersen
En İyi Cevaplar
+1 yılAcil anneni ya da kaynananı yanına çağır. Psikolojik tedavi ol ya da kendin düzelebileceğini düşünüyorsan moralimi düzeltecek şeyler yapmaya çalış. Çok genç anne olduysan bu mümkün
152 Yorumla- +1 yıl
Daha çok nefret ediyorum ne demek ya,. Isınamamayı anlarım da, nefret etmek ne demek, çocuğa yazık
- +1 yıl
Pardon yanlış yere yazmşm
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
99
Cevap
68Cevap
+1 yılBence yanlış yerde arıyorsun cevabi çünkü bilen bilmeyen herkesin söyleyeceği seyler var burda.. Yeni doğum yaptığın için böyle şeyler hissedebilirsin normal yani.. Senin tüm hayatın tüm düzenin değişti.. Yeni doğum yaptın ya herkes bu konuda uzman sen cahil olursun hep konuşurlar, takma.. İlk doğum yaptığım zamanlar gozlerimi kapatıp açınca çocuğum büyüsün 7 8 yaşına gelsin bu zorluklar bitsin diye geceleri gizli gizli ağladığımı hatırlıyorum.. Ama ona alıştıktan, düzenini kurduktan sonra her gün bi öncekinden daha güzel olacak emin olabilirsin.. Onu kucağında tut ağlamasa bile sarıl öp aranızdaki bag bu şekilde artacak. Bundan yıllar sonra bu düşündüğün şeylere güleceksin çünkü bunlar senin gerçek düşüncelerin değil.. Bebeğin kırkı çıksın daha düzenli bi hayatınız olacak, tecrübe konuşuyor😀 Milletin dediklerine kulaklarını tıka sadece bebeğinle bol bol vakit geçirmeye bak, uyurken onu izle nasil bi mucize olduğunu düşün.. En kısa sürede normale dönmeni dilerim.
23 Yorumla- +1 yıl
😢Ennn mantıklı konuşmaydı. Dediklerini çok iyi anlıyorum☺️
- +1 yıl
@Canım_oğlum_eşim tesekkur ederim, hepimiz yasadik çünkü.
- +1 yıl
Ricsa ederim 😃😍
Gizli Üye(25-29)+1 yıl19 yaşında anne oldum ve benim yaşadığım zorluğu yaşasaydın napardın bilemiyorum nice anne adayı olmak isteyenler var evlat sahibi olmak isteyenler öncelikle bu aklına gelsin, el kadar çocuk neyinden nefret ediyorsun gerekirse hiç uyumayacaksın gerekirse sende onunla ağlayacaksın gerekirse sende aç kalıcaksın! Boşa demiyorlar annelerin ayağının altı cennetliktir diye anne olmak sabır işi anne olmak emek anne olmak herşey demek memeni tutmuyorsa sağ pompayla biberonla ver ben 4 aylık anneyim şu an evimizin huzuru oldu şu an bile yorgunum ayakta düşüyorum ama bebeğimi sallıyorum herkes mışıl mışıl uyurken lütfen çocuğunuzdan nefret etmeyin evet sinirlenebilirsin ama nefret bambaşka birşey ben sevmediğim insana karşı bile nefret edemiyorum siz nasıl masum birine karşı nefret ediyorsunuz lütfen kendinize gelin daha yeni annesiniz güçlü durun sabırlı olun inşirah süresini okuyun evladına da gözün gibi bak kendine de.
93 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@şükran2323
- +1 yıl
Soranın yaşadığı psikolojik bir şey. Herkes gibi toplumsal etiketlerle yargılamışsınız. İnsanlara akıl vermek yerine onları anlamaya çalışın
+1 yılKadın kadının düşmanıdır diye boşuna dememişler. Yorumlara bakın. Gülünecek haldesiniz. Kimsenin psikolojisini kimseyle kıyaslamayın özellikle kendinizle. Soran kişi sende cevabı çok yanlış yerde arıyorsun. Bunlar ancak seni daha fazla depresyona sokar.
50 Yorumla
+1 yılHayırlı evlat olsun güle güle büyütün. İlk günler oldukça karmaşık, hele ki ilk bebeğinizse o ağlar siz ağlarsınız türlü türlü yöntemler denenir sabahlar olmaz ama hepsi geçecek o minik kalp size Allah'ın bir lütfu lütfen sakin olun. Siz huzursuz oldukça direk ona yansıyacaktır. Kırkı devirin her şey yoluna girecek umarım size manevi destek sağlayacak birileri vardır.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO daha ailenizin yeni bir üyesi, alışamamış olmanız normal. Her bebek meme istemeyebilir, bunlardan biri de benmişim, doğduğum gibi hazır biberonu ağzıma vermişler, anne memesine ihtiyaç duymamışım. Ama bu durum anne ile bebeği arasında uçuruma neden olmaz, korkmayın sakın. O şu anda size muhtaç, sizin bir parçanız. İleride çok gurur duyacağınız bir ferde dönüştüğünde, onu dünyaya getirmenin ve ona emek vermenin ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Şimdi o mucizeye tanık olmak isteyip de olamayanları düşünüp evladınızın cennet kokusunu içinize çekin doya doya. 🙏
20 Yorumla
+1 yılİvedilikle bir psikolojik destek al. Çocukla yalnız kalma hatta kendin de hiç yalnız kalma. Sanırım buna lohusa depresyonu deniyor ve maalesef bazen geri dönüşü olmayan acılara sebebiyet verebiliyor. Bir uzmandan yardım almanızı ve acele etmenizi tavsiye ederim.
30 YorumlaCanım şu an lohusa dönemindesin psikolojik olarak böyle düşünmen çok normal hemen yanına bir yardimci al annen olur kayınvaliden olur veya kız kardeşin varsa o olur bu süreçleri atlatmaya bak bebeğine karşı kendini yetersiz hissediyor olabilirsin sütüm glmiyor diye ama sabret bu günler de geçecek dus al bitki çayları iç rahatla bebeğe süt yapacak şeyler iç 🌸🙏
30 Yorumla
+1 yılAcilen birilerinden destek al öncelikle. Toparlayamazsan psikolojik destek almalısın. Senden bir parça, yepyeni bir dünya, henüz çok küçük. Kendi acın da vardır belki ama onu senin kadar sevemez kimse, bunu düşün ve bu sevgiye hem muhtaç, hem de bu kadar layık bir can bulamazsın şu hayatta.
20 Yorumlayorumlara bak yine herkes herbokolog olduğunu belli etmiş.
şu an hormonları yüzünden böyle olması gayet normal
ilk defa anne oluyor o da kolay değil
tam tersi bana doğar doğmaz alıp öpüp koklayanlar anormal gelir.
bence gayet normal
yavaş yavaş alışacağını düşünüyorum
böyle düşünüp kendini üzme24 Yorumla- +1 yıl
Aynı davranışı erkek yapsa, doğan bebeğini istemese ve ona soğuk davransa, o erkeği yerden yere vurup demediğinizi bırakmazsınız. Fakat aynı davranışı bir kadın yaptığında, "hormonları yüzünden böyle olması gayet normal" diyorsunuz ya. Bu nasıl iki yüzlülüktür. Erkeklerin hormonları yok mu? Niye erkek kötü birşey yaptığında yerden yere vurulurken, kadın yaptığında savunuluyor? Dünyaya kadın olarak gelmek varmış. Bol keseden pozitif ayrımcılık görüyorsunuz. Bir kadın kötü birşey yaptığında, illaki iki yüzlü birileri çıkıyor kadının yaptığı bu kötü şeyin sebebini ya hormonlarının bozuk olmasına, ya psikolojisinin bozuk olmasına ya da regl olmasına bağlıyor. Senin gibi iki yüzlü adi feminist zihniyetlerden iğreniyorum.
- +1 yıl
@MaviTürk1 yukarıda erkeklerle ilgili bir şey yazmış mıyım?
sen niye kendi kendine atar yapıyorsun anlamadım.
lohusalık döneminde böyle olması gayet normal
pardon da kadın doğuruyor 9 ay karnında taşıyıp bir de doğurduktan sonra lohusalığıydı hormonlarıydı falan psikolojisinin bozulması normal.
.
erkeklerde öyleymiş böyleymiş yapmayın o zaman çocuk kardeşim.
kadın doğurmuş acı çekmiş karnında taşımış büyütmüş ama şimdi ısınamıyor ne yapsın.
isteyerek doğursa bile o psikolojiyle ısınamıyor.
erkek ne yaptı pardon.
ayrıca kadın ben istemiyorum bu çocuğu öldürücem demiyor
o da bu durumdan şikayetci ne yapabilirim diyor.
gerçi ben kime ne anlatıyorum
kadın anne olmak istese bile doğumdan sonraki psikolojiyle reddedebilir ama bu demek değil ki hep öyle olacak. zamanla alışır düzelir.
peki erkek ne alaka? istemiyorsa en başta yapmasaymış
Bir anne olarak öneri vereyşm ve kaç kişiye yardımcı oldm bu konuda emmemesi memeucuyla alakalı ve biberona alıltırma canım Elektrikli süt popması al sütğn geri çekilmeden biran önce sag sagdıgını çay kaşığıyla ver yeterli beslenmez ise direnci düşer sarılık olur ve ölümüne bile sebep olabilirsin sagdıktan hemen sonra memenin ucu kabarmış olur hemen çocugu emzir sütğn saga sağa çogalacak manueller işe yaramıyor sütü yeterince indirmiyor bebegşn emdikçe annelik bagın kuvvetlenecektir emin ol hepsi geöecek lohusalık pskolojisindesin.
25 Yorumla
+1 yılLohusalık sendorumu seni daha fazla etkilemeden destek al gerek doktordan gerek ise ailenden eşinden. Senin sıcaklığını hissetsin kucağına al kokusunu al. Meme yi istememek olabilir bazı çocuklar hiç almıyor birini almıyorsa diğerini vermeyi dene. Memeden önce ona sevgini sıcaklığını hissetti.
20 Yorumla
+1 yılLohusalık sendromu diye bir şey var gerçekten kendinizi beğenmeme veya bebekte bir kusur arama görülebilir bu da sizin doğumdan sonra eski hayatınızı özlemenizle alakalı bir şey olarak adlandırılır. Psikolojik çatışmalara sebep olur. Biran önce bunların bitmesini istebilirsiniz fakat anne olmak o kadar kutsal bir şeydir ki kokusuyla huzur bulabileceğiniz bir mertebedir. Demem o ki endişeleriniz var bu konu hakkında ve biz ebeler de sizlere yardım ediyoruz yaşam koçluğu yapıyoruz bir nevi...
23 Yorumla- +1 yıl
Huuhhh nefes kesici olmuş.
- +1 yıl
Ne alaka be
- +1 yıl
Bilgi aktarımları bana nefes kesici gelir.
+1 yılPsikolojik problemler yaşıyor olabilirsin şu an önemsemeyebilirsin ama daha sonra o sorunlu çocuklar birey olduklarında korkunç insanlara dönüşebiliyor, ailesinin yetiştiremediği eğitemediği kimseyi başkası da adam edemez, lütfen destek alın bunu annenizle eşinizle yakın çevrenizle paylaşın, gerekirse tedavi alın o çocuk sizin nefretinizle sürünmek acı çekmek için dünyaya gelmedi sevmiyceksen çocuk yapmiycaksin küçücük bebek nasıl sevmezsin düşmanımın çocuğu olsa nefret etmem mümkün değil sizi nasıl cani insanlar yetiştirdi böyle, bu çok sağlıksız lütfen destek alın
30 Yorumla
+1 yılBence biraz sabret o bi can kötü davranma ama kendine zaman ver. Hamilelik sonrası insanin ruh halinde degisiklik oldugunu duymustum. Ona bagli bir sey olabilir. Bu surecte kendine zaman ver ama bebegini de ihmal etme. O sadece sana bagli bir can. Sensiz hic. Iyi davran fakat onu sevmek zorundaymissin gibi hisetme umarim zamanla gecer
10 YorumlaBu durumu hiç yaşamadığım için bir şey diyemeyeceğim ama yeni doğum yapmışsın ve bu dönemde kadınlarda olabiliyor bu.
Kesinlikle yalnız kalmamalısın. Annen, kayınvaliden, eşin vs. hep olsunlar yanında
Ayrıca bazı kadınlar çocuğunu öldürmeye kadar gelebiliyor bu dönemde. O yüzden kesin bir psikiyatriste görünün derim10 YorumlaBir insan olarak en çok sana muhtaç şu an...
O kadar caresiz, o kadar ürkek bir yavru ki...
Ağlamaktan başka hiçbir şeye gücü yetmiyen bir lütuf senin için.
Annesin sen. Sen en özel varliksin. Yavruları için acı çeken binlerce anne var şu an.
Yavruna sarıl. Ona tatlı sesini duyur.
Sonra ömür boyu devam edecek bir bütün olacaksınız siz...
Ah güzel annem... Tüm şefkatini ona ver lütfen.10 YorumlaAnnen kayınvaliden yardım iste duyduklarıma cok üzüldüm neden doğurdun diye sormazlar mi insana nasıl sevilmez ki masum hicbirseyden haberi yok sunu kendine öğret artık o senin çocuğun büyüteceksin en iyi şartları sunucaksin
50 Yorumla
+1 yılNefret mi ediyorsun, sen anne olmuşsun farkında mısın? Madem çocuk sevmiypsun ne demeye yapıyorsun? 3-5 seneye Müge Anlı ya sen çıkarsın bu gidişle, ne biçimbi tabir kullanmışsın
62 Yorumla- +1 yıl
..
- +1 yıl
Daha çok nefret ediyorum ne demek ya,. Isınamamayı anlarım da, nefret etmek ne demek, çocuğa yazık
+1 yılBebek çok zeki. Annenin istemediğini anlamış. Süt bile istemiyor. Sev onu.
92 Yorumla- +1 yıl
@ZF-Sekiz hisseder bu hisler onun kişiliğini oluşturur. Daha icerdeyken başlar bebeğin hisleri.
Gizli Üye(30-35)+1 yılannemde ilk zamanlar beni sewememis cu
nki babam ona hic ilgi sewkat göstermemis bide eskiden yokluk warmis ama aradan biraz zaman gecince bana asik olmus bide ilk bebek dimi? ilk defa dogum yapan annelerde raslanilan bisey bu , inanin zamanla bebeginize daha cok isinip dahada cok sewiceksiniz we onu hayatinizin merkezine koyucaksiniz20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok normal ve sık görülen bir durum lohusa depresyonu yaşıyorsun maddi gücün varsa psikolog terapisine başla ilerde iletişim sorunu yaşamayın. Asla kendini kötü yetersiz hasta hissetme bu bunalım hali de anneliğin bir parçası annelik mükemmel değildir bulutlara sarılı mutluluk değildir yaşadığın süreç basit değil bir canlı dünyaya getirdin kendine yüklenme ve destek al dişin ağrısa nasıl dişçiye gidersin şimdi de psikoloğa git
20 YorumlaNasil nefret edersin sen 9 ay onunla hic mi bag kurmadin mamayla buyutuo hic emzirmeyen de var coo sever bebegini.
Sadece yeni adaptation surecindesin by normal ama. O sana muhatc unutma seni emmesede mihtac. tarafinda milyon kisi olsada o sana muhtac10 Yorumla
+1 yılCiddimisiniz bu soruda? Ne demek insan evladından soğurmu? Emmiyorsa emmesin. Mama yapın verin. Alın elinize evladınızı koklayın, öpün yeter. Isınmak için en önemli unsur. O bir hayat ya. Lütfen ne için yaşıyoruz. Sabit o ya. Kokusu yeter.
30 Yorumla
+1 yılhayır kendi çocuğun sen doğurdun 9 ay karnında taşıdın nasıl ısınamadın başkasının çocuğu olsa tamam anlarım ama ısınamazsın sen kendin doğurdun benim de kardeşim var 3 aylık şu an annem bizi ondan daha çok seviyor
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikiyatri Git Tedavi Ol! ilk başta doktoruna derdini anlatacaksın sonra testler yapılacak (kan tahlil, stres testi) MR çekilecek işlemlerin tamamlandıktan sonra ilaç tedavisi veya terapiye yönlendirebilir sana belirli kontrol verecekler. Tavsiyem Doçent veya Profesör Git Bu Konuda Uzmanlar
10 Yorumla
+1 yılYaaa Allah bağışlasın. Annem söylerdi doğum yapınca bazen anneler lohusa depresyonuna girebilirmiş, bu sadece bi süreç ve bebeğin artık senin hayatına girdi, ölene kadar da seninle yaşayacak, onu büyütüp doğruyu yanlışı senden öğrencek. Umarım daha kolay ve çabuk atlatırsın, olmazsa psikoloğa git. Rahatlarsın.
40 YorumlaBebeğime ısınamadım nedir Allah aşkına. Sen artık annen olmuşsun ve onun hakkını ver. Ben kendim dahil, bir çok insan anne baba sevgisi görmeden büyüdüklerinde hayatları maf oluyor. Bunu aklınızdan hiç çıkarmayın hemde hiç.
60 YorumlaBu sözlerine gün gelir çok pişman olursun, o senin canın kanın parçan o bir bebek melaike sen nasıl böyle düşünebilirsin sen deli degil zır deli olmuşun kendi bebegine insan bakmazmı hem de annesisin bir de çocugu olmayanlar evini malını satıpta çocuk sahibi olmak isteyenleri düşün her saat öp sarıl bebegine
10 Yorumla
+1 yılHayır bunun lohusalık ile ilgisi yok yeni anneysen tam tersi özlemle beklediğin yavruna kavuştuğun için mutlu olman gerekiyor acil bir psikolojik destek al lütfen
46 Yorumla- +1 yıl
@cllyp iki çocuğum var lohusaligin ne olduğunu biliyorum
- +1 yıl
@cllyp ben hiç böyle biseyi ne yaşayanı gördüm ne duydum canım bebeğine şimdi aşkla bakıyorsun dimi bende öyleydim Allah bağışlasın
- +1 yıl
@cllyp anladım canım
Senin psikoloğa gitmen gerekiyor doğum sonrası depresyon en ağır olanı.
70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunların olması mümkün, olabilir gibi şeyler söylenmiş fakat kesinlikle O - LA - MAZ.
Şimdiden karar ver bebeğin hayatını mahvedebilirsin, sevmiyorsan ve bakamayacaksan yurda ver. Neden doğurduysan?
Eğer yurda vermek istemiyorsan da psikoloğa görünsen iyi olur.
Anne bebeğin hayatı ve yaşam dostudur, anne olmazsa çocuk yarım kalır.
Çocuğunu doğurduysan ona iyi bakmak ve sevmek zorundasın.
İyi günler.03 Yorumla- +1 yıl
İki kitap okursan olabileceğini anlarsın cahil. Sizin gibilerin yorumları yüzünden iyice kendini suçlayacak kadın
Cevap sahibi+1 yıl@bellatrix-lestarange Bak, bende bir ailede büyüdüm ve kardeşim var. Anne veya baba olmak kitap okunarak ta olunacak bir şey değil. Evet belki kendi bebekliğimi hatırlamıyorum fakat kardeşiminkini çok net hatırlıyorum. Kimseye vermedikleri değeri kardeşime verirlerdi çünkü ebeveyn olmak çocuğunun veya bebeğinin üstüne hiç birşey tanımamaktır, bebeğimden daha fazla nefret ediyorum deme gibi bir lüksün bulunmamakta madem istemiyorsun neden doğrudun?
Ayrıca bana cahil diyebilecek bir konumda değilsin SEN KİMSİN Kİ bana cahil diyorsun, sen kimsin?- +1 yıl
Her şeyi yaşayarak öğrenemezsiniz. Doğum yapan kişinin şu an hangi şartlarda olduğunu biliyor musunuz ki böyle yargılayıcı yorumlar yapıyorsunuz? Lohusalık depresyonu denen bir şey var iki kitap oku demem bu yüzden. Bilmeden etmeden insanları yargılarsınız, davranışlarını eleştirirsiniz. Anne olmuş tabiki çocuğunu sevecek değer verecek eminim soran kişide ilerde çocuğunu sizin aileniz gibi çok sevecek ama şu an bir süreçten geçiyor ve sizin gibi bilip bilmeden konuşan insanlar onun psikolojisini daha çok bozuyor
+1 yılSevgi verirsen sevgi görürsün sevgisiz olduğun için kötü şeyleri çekiyorsun bence. Sevgini arttır. Allah analı babalı büyütsün.
50 YorumlaBurda bunu yazarak geçici olan bi durumu iyice kalıcı yapıyorsun kafanda. Lohusa psikolojisi olabilir ama sevdiğin birinden destek alırsan daha kolay atlatırsın diye umuyorum
30 YorumlaEmin olmamakla beraber şunu söyleyebilirim, bebekler annelerinin memesini emerken ordan aldıkları titreşimlerle annesinin ruh halini hissedebiliyormuş ve ona da yansıyormuş. (Yanlış hatırlıyor olabilirim)
10 YorumlaOlağan bir şey. Psikoloğa gitmen senin için yararlı olacaktır. O depresyon halinden böyle şeyler hissetmen normal. Çoğu anne böyle hissedebiliyor. İnanıyoruz ki mükemmel bir annesin. Bebeğin ise senin meleğim ❤️
10 Yorumla
+1 yılLohusa donemi oldugu icin psikolojin bozulmus bir annenin bebeği icin bu sekilde konusması onu istememesi imkansız bebeğinle tek sen mi ilgileniyorsun?
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 456 cevap paylaştı. Kesinlikle desteğe ihtiyacın var aile doktoruna ihtiyaçın var annenin kaynanın bileceği şeyler değil en sağlıklı olanını tercih et ücretsiz yardımcı oluyorlar sana.
20 Yorumla
+1 yılLohusa depresyonu deniyor buna. Devam ederse hiç beklemeyin, psikiyatriye başvurun. 51 sene devam eden bir teyze tanıyorum. Sonunda hastaneye yatirmislardi maalesef.
20 YorumlaSenin için üzüldüm. Ama en çok psikolojik bir bunalımda olduğunu anlamayıp sana kızanlara üzüldüm. Lütfen psikolojik destek al. Eşinden de yardım iste
31 Yorumla
+1 yılLohusa depresyonu diyorlar buna sanırım, eşinden destek alarak psikolojik danışmanlarla görüşmen iyi olabilir
31 Yorumla- +1 yıl
En önemlisi buradaki cahilce yorumlara da aldanma
Senin için ne ifade ediyor bebek sonuçta kendi canından kendi kanından ondan daha tatlı birşey olabilir mi ya
30 YorumlaAnnen veya kaynananı yanına çağırabilirsin. Yardımcı olurlar.
Psikolojik destekte alabilirsin.
İlerde bu düşüncen için kendine kızacaksın.
Genç anne olduysan normal.10 YorumlaIlk anne olduğumda bende öyleydim sıcaklık bir sevgi hiç bir şey hissetmiyordum gebeliğim biraz zorlu geçmişti doğum acısı da katlanınca psikolojik oldu sanırım 1 ay sonra bebeğimi sevmeye ısınmaya başlamıştım üzme kendini sütün kesilir inşallah geçici bu durum biraz sabır Allah analı babalı büyütsün inşallah hayırlı evlat olsun
10 Yorumla
+1 yılİlk zamanlar annelerde dengesizlik mümkündür. Çocuğunuzu çirkin bulabilirsiniz, istemeyebilirsiniz. Hormonal dengesizlikten kaynaklanıyor. Zamanla alışacaktir bu duruma bünyeniz. Hayırlı olsun
10 YorumlaIlk çocuksa eğer olabilir bence böyle durumlar
Annelik kolay birşey olabilseydi cennet ayakları altında olmazdı umarım geçici durumdur tez zamanda kurtulup annelik sevgisinden mahrum bırakmasın10 YorumlaYeni doğum yapan bazı kadınlarda bu ruh hali çok normal zamanla değişecektir bu halin. Herşey yoluna girecektir. Bu bir psikolojik durumdur. Sıkma canını💐🌸
10 Yorumla
+1 yılLohusalık sendromy bu bebeğinin ölmesine bile sebep olur acil psikolojik destek al
40 YorumlaLohusa depresyonu yaşıyorsun bir psikologtan yardım alabilirsin hem senin hem de bebeğin için daha sağlıklı olur
20 YorumlaAcilen psikoloğa git, muhtemelen çözülebilecek bir durumdur ama profesyonel yardım gerekebilir. Burada alacağın cevaplar senin yanlış yönlendirebilir, sağlıklı olanı psikolog ile görüşmen.
00 YorumlaNefret ediyorum ne demek?
El kadar beğenin neslinden nefret ediyorsun çok yanlış düşünüyorsun bunu doğum sonrası psikolojik olarak alışamamış sürecinden dolayıdır diye umut ediyorum00 YorumlaO zaman doğurmayacak tın arkadaş ne demek memelerime emiyor Ne yapsın çocuk tarhana çorbası mı içsin
50 Yorumlaİstenmediğini hissediyor.
Neden böyle hissediyorsun sence, bir fikrin var mı?30 Yorumla
+1 yılBaşlangıçta birçok kadında bu durum görülebiliyor. Bir psikologdan yardım alabilirsin eşinin desteği çok önemli
10 YorumlaÖncelikle genç annesin sanırım yanına kardeşini veya anneni al yardımcı olurlar uykusuzluk bile sana bunu hissettirebilir
10 Yorumla
+1 yılAnnemde kardesime oyle hissetmis ama sonra gecmis simdi hepimizinden cok seviyor..
Şeytanin kurgusudur abla..
Evladina saril..10 Yorumla
+1 yılBebek nefret edilecek bişey mi sana muhtaç böyle demen çok yanlış. acı. Annenden destek al sütünu sağ öyle içir. Bebeginin kokusu huzurdur zaten onu sevmen anca seni iyileştirir o bir mucize :)
10 Yorumla
+1 yılLoğusa psikolojisi bu. Gayet normal. Bir ay sürer. Sonra herşey düzelecek. Biraz dişini sık. Şu anki ruh halini çok ciddiye alma.
10 YorumlaOlabilir canım ama zorla yapılmaz ki förmul mamaya geç kendini daha iyi hissetirecekse eşin veya annen birindensen destek al
10 Yorumla
+1 yılIlk zamanlar normal. Ama bu decam ederse bi uzmana görün derim. Lohusa depresyonu bazen uzunda sürebilir.
10 YorumlaLohusa dönemi olduğu içindir büyük ihtimal öyle arkadaşlardan değil de bilen biri ile konuşmalısın, terapilere git mutlaka
10 Yorumla- Devamını Gör (107)
Devamını Gör(152)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem