Herkese merhaba. Benim kocamın ikizi var, o da evli ve görümcem ile çok iyi anlaşıyoruz. Biz iyi anlaşıyoruz ama kocalarımız birbirilerine giriyor. Bundan yaklaşık 1 ay önce kayınvalidem ilk çocuğu yapana 40 dönümlük arsasını vereceğini söyledi. O günden beri kocam her akşam başımın etini yiyor çocuk yapalım diye. Ebeveyn olmak bu kadar kolay değil zorlukları var diyorum dinlemiyor. Üstelik yeni evliyiz biraz tadını çıkaralım diyorum ama nafile. Ben de istiyorum çocuğumun olmasını ama bence daha çok erken. Onu kırmadan nasıl anlatabilirim bu durumu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSen 40 dönüm arsa ne kadar bilmiyorsun sanırım, bu çocuk eninde sonunda olacaksa 40 dönüm de sizin olsun yani. Şahsen kayınpeder bana size 40 dönüm arsa vereceğim dese hemen bir tane daha yaparım. 😂😂
31 Yorumla- +1 yıl
Ahahhahah harbiden ya piyasadan haberleri yok
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemişim arsasını. Evinizdeki huzur, neşe, saglik eksik olmasin yeter. Her seyin zamani var. Millet oluk oluk depremden, virusten ölüp gidiyor senin kocanin kaynananin kafasina bak. Anne dedigin evlatlarini karsi karşıya getirmez. Torun icinde zorlamaz. Anne dedigin o arsayi satar parasini evlatlarina pay eder. Ilerde cocugum olursa malim mulkumu ya birakmam ya da esit paylastiririm. Oteki tarafa goturemeyecekelri seyler icin karsi karsiya gelip birbirlerini kirmasinlar. Eve maddiyat degil maneviyat lazim. Parayi saglikli oldugun surece her turlu kazanir, her turlu arsa alırsın Allah saglik guc kuvvet verdigi sürece. Yeter ki agzinizin tadi bozulmasın. Bir birey dunyaya getirmek ve onu yetistirmek heleki bu ahir zamanda, bu dunyanin iyice pisliklestigi donemde kolay sey degil. Bizim ulkede şu hata var. Evlenmek icin evleniliyor, cocuk yapmak icin yapiliyor. Gercekten aile olmak istiyorsaniz, seviyorsaniz evlenmek önemli. Xx evlenmis benim geride kalmamam lazim ya da ailem basimin etini yiyor diye degil. Ya da anne baba olmaya hazirsani, o cocuga bakabilecek psikolojiye ve maddiyata sahipseniz cocuk yapin. Yapmak icin degil. cocuk yapmak sartlara, baskiya bagli olmamali. Bebek yapmayi evliligi kurtarmak, arsa sahibi olmak, kocami elimde tutarim gibi pis işlerinize alet etmeyin. Kaynana da akilli olsun evlatlarini, damadini, oglunu, gelinini karsi karsiya getirmesin. Anne dedigin orta yolu bulur. Kaos cikarmaz.
124 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEig icin tesekkuler
- +1 yıl
bunu dislike atan inş çocuğun olmaz
Selam tatlım. Öncelikle ebeveyn olmak beraberinde birçok sorumluluk ister. Böyle bir durumda kendinizi anne baba olmaya zorlamak çok yanlış. Mal gelip geçici bir durum. Ama siz bir daha bu zamanlarınıza asla dönemessiniz. Kendinizi hazır hissettiğiniz zaman çocuk sahibi olun. Böylece ileride çocuğunuz anne baba beni neden doğurdunuz dediğinde mal için cevabını almasın.
10 Yorumla
+1 yılkocanı söyle
annesine söylesin bunun kardeşler arası nifak çıkaracağını
ve en güzel dönemlerinizi böyle şeyler konuşarak bıktığını söyle
annesinede şunun söyle :
kardeşler arasında nifak çıkacağını
evlilinizi zedelediğini
kocandan bıkmaya başladığın
hayatının en güzel dönemlerini mahvettiğini söyle
not : korkmayın cesur olun
korkaklar hep kaybeder , cesurlarınsa kazanma ihtimali vardır
sen alttan aldıkça kaynanan ve kocan daha çok üstüne gelecek
not 2 : bu inatçılıkla değil ilmi siyasetle anlat
yani artislikten ziyade yapıcı olarak
ve kendi çıkarlarını gözeterek konuş
tatlı dilli ol tabiki de , yeri gelince sert ol
( sinirlerine hakim olmaya çalış , yeri gelince sinirili taklidi yap )00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
64Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılmal için arsa için yapılmaz ben olsam bu durumda çocugu yapar malınızda sizin olsun derdim hatta red ediyorum mirası derdim ki daha önce yapmışlıgım var benzer birseyi evlat dünyada ki her maldan daha güzel
10 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. 40 dönüm için çocuk yapcan ne yapacaksın yahu :)
10 Yorumla
+1 yılHala böyle cahil zihniyetler var mı ya? Yahu dünya malı bu allah bir hastalık verir bir kap çorba içemezsin ve mal mulkte kurtarmaz.. Bu soruya maddi durumu kötü olanlar yap der ama para pul görmüş olgun insanlar herşeyin bir saati zamanı ver.. Yani anne baba olmak basit değilki etraf mutsuz aile çocukları ile dolu..örnek bknz KS..
10 YorumlaEşiniz arsa için istiyorsa babalığı düşündürmeli. Yok niyeti bir taş ile iki kuş ise niyet okunmaz Allahhayr eğlesin denmeli.
Çocuk büyütmek kişiliğinin inşaası bunlar hassas konular. Gerçi erkenden çocuk sahibi olmanız da daha iyi gibi...
Eşinizin gerçek niyetini öğrenin ama niyet okuyuculuğu yapıp da suçlamayın derim.
Kayınvâlideniz torun görmeden gitme korkusu yaşıyor olabilir.10 Yorumla
+1 yılAh cehalet yaa , kimisi çocuklarım iyi gecinsin der, bazıları da böyle kendi eliyle çocuklarını birbirine düşman eder. Sen serbest bırak , çocuk Allah'ın takdiridir , bizim değil onun istediği zamanda olur, bakarsın ilk ilişkide olur bakarsın 1 yıl sonraki ilişkide.
00 YorumlaKaynanan Eltilerin Savaşı filmini izlemiş sanırım. Kötü elti @good-_bad anlatır mısın bunun kötü olduğunu :)
Eltilerin Savaşı filmini izlettir kaynanana:):):)09 Yorumla40 dönüm arsayı verecekse versin sen boşver yapmak istemiyorsan yapma...
Ne zaman ki çocuk oldu sen merak etme elbette kaynanan ona 40 dönüm vermese de çok şey verir...
Bide kocan niye onun eline bakıyor ki kendi kazansın 40 dönümlük altın yapsın 😌
Çocuk para getirir çocuk huzur getirir çocuk bağ kurar. Bu çocuk herşeyi yapar düşüncesi var yaa lanet ediyorum gerçekten...00 YorumlaOha yani "40 dönüm arasa verecem yok mu artıran"der gibi olmuş😂kadın kaynana değil satış pazarlamacı falan sanki. sen karalı ol tabiki yapmak istemiyorsan kimse seni buna zorlayamaz. eşin laf anlayacak birisi değil anlaşılan en iyi tamam kabul deyip gizli gizli doğum kontrol hapı içmek olacak başka seçenek bırakmıyor eşin çünkü neden olmuyor derse de kısmet işi bu dersin önümüzdeki maçlara bakarız dersin.
00 Yorumlanerde bu arsa ederi var mi bari 🤣🤣 git belediyeye bi sordur imara acik mi aciksa kac kat imarli.. bunlar onemli. bi de o kocayi bosa... tutar ayni anda hamile kalirsiniz erken doguma bile zorlar bu seni, sonra da cocuga sen bakarsin.. uzgunum, olmaz sizin is.
00 YorumlaBir yandan sen de haklısın ama diğer yandan eşinde haklı. Bu zamanda 40 dönüm arsa çok iyi bir varlık ve bedavadan elde etmiş olacaksınız eğer güzel bir mevkideyse sizi ve çoçuklarınızı ihya eder onların geleceğine yatırım olarak değerlendirebilirsiniz. Çoçuk şartına gelirse de nasıl olsa er ya da geç çoçuk sahibi olmak istiyeceksiniz bence çokta önemi yok bekleyip ertelemenin çoçuk bir yandan yuvanın neşesi oluyor bir yandan da insanı olgunlaştırıyor sorumluluk sahibi ediyor hayatını düzene sokmak için paha biçilmez bir nimettir evlat sahibi olmak.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuk ha deyince olmuyor zaten. Bizde yeni evliyken hamile kaldım eşim çok istiyordu ama maalesef düşük yaptım yani. Öyle düşün. Denemeye başladınız diye ilk aydan hamile kalmayanilirsin belki 6 ay sonra hamile kalacaksın. Öyle yani bu açıdan da düşün umarım yardımcı olmuşumdur
20 Yorumla
+1 yıl40 dönüm arsa diyor kafan mı iyi senin. Kocanı dinle. 2 gezek eğlenek diye ilerideki çocuklarının geleceğini yıkarsın inşa etmek varken. Böyle fırsat kimin eline geçer la. Git çocuk yap. Aklını başına topla.
30 Yorumla
+1 yılBu devirde 40 dönüm arsa dönüm başına kaç m2 bilmek gerekli hangi şehirde. Çoçuğunuz için oldukça iyi bir yatırım yapar, sıkıntısız büyütürsünüz. Bir an önce yapın sonra çoçuğu da kaynanaya atıp tatil yaparsınız.
20 Yorumla
+1 yılAyy ne saçma şey öyle o kadar entrika yapacağına 20 dönüm birine yirmi dönüm diğerine versin ne saçma şey
32 Yorumla
Soran+1 yılYa evet biz de görümcem ile aynı konuyu konuşuyoruz ama kafalarına takmışlar bir kere yarış yapıyorlar kendi akıllarınca...
- +1 yıl
Böyle şeyin yarışı mi olur hayirlisiysa olur çocuk vaktinde ne biçim kafa bu sanki kendi yaşamlarıymış gibi müdahale ediyorlar ya
+1 yılBurda suçlu kaynanan yani 20 20 paylaştırsaydı
Sır para için çocuk yapmaya çalışıyor kocan
Çok saçma ara açmaya gerek yok herkesle iyi ol çocukta yapma
Bir 40 dönümde verseler çocuğunu satar o adam 😒11 Yorumla- +1 yıl
*sırf
+1 yılBu ne ya eltilerin savaşı filmi gibi sğdofgjsdf hazır hissetmiyorsan ve istemiyorsan boşver. Oğlu olduğu için hukuksal olarak öldükten sonra malların eşit paylaşımı söz konusu :)
10 YorumlaÇok çok yanlış bir anne davranışı. Çocuklar arasında bu kadar rekabet olması belki de onların birbirini sevmemelerine neden olacak ileride. Çocuk oyuncak değildir ki hazır olmadığımız halde hemen yapıverelim. Hem birkaç yıl insan hayatını yaşamak ister.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Gercekmi bu lütfen laf olsun dicem böyle lafda olmaz yaa Allahim bu torun işi bakkaldan ekmek almak mi ne gibi düşünüyorlar tövbe Allahim
Allah herkesin yardımcısı olsun diyelim00 YorumlaBen eşinizi samimi bulmadım para için mi çocuk yapılır hele ki bu devirde insan 40 kere düşünmeli her anlamda iki taraf hazır olduğunda yapılmalı bence
00 YorumlaDizi senaryosu mu yazıyonuz abla bu nedir yahu! Neyse benimbile imkanım varsa hamile olasım geldi yahu kdkd
10 Yorumla
+1 yılKaynananın telefon numarasını biraksana birşey deniyelim KS kızları olarak :D
20 Yorumla
+1 yılOh bir taşta 2 kuş hem zevk alacaksın hemde para e yapın çocuk zaten kocan değilmi bu senin kararının burda sorman çok sacma
00 YorumlaÇocuğu pazarlık malzemesi olarak kullanması çok saçma. O çocuğu sırf evlat sahibi olmak için değil de, toprak sahibi olmak için istiyor. Bu adamdan ne kadar iyi bir baba olur ki Allah aşkına
00 Yorumlasizin kayinvalide seyma subasi mi oyleyse bu aksam gerdege girin😘
Bir de arazi istanbuldaysa en az 150 Milyon tl00 YorumlaKocandaki nasil bir kafa anliyamiyorum bebek yapmak 40 donum arsadan daha cok masrafi olur kocani bir sekil ikna etmeyi dene
00 YorumlaDogurmak sart degilse akrabada bir cocuk al kaynana al sana cocuk de ver imzadan sonra da cocugu anasina geri ver
02 Yorumla- +1 yıl
Bende diyorum bu Türk dizileri hangi kafadan çıkıyor ne biçim düşünce yapısı ya salak mısın acaba?
- +1 yıl
@Justtacigarete inanilmaz komik bir insansin ya da angutun tekisin canim😂
+1 yılDiğer ikizi eşiyle o yola girmişse bu saatten sonra yapmanın bir anlamı yok bunu anlat ona 1 ay olmuş çünkü 😏
00 Yorumlaeltilerin savaşını izliyip buraya soru sormuş komik (biraz)
10 Yorumla
+1 yıl40 dönüm arsanın kaç para ettiğini bilmeyen, genç kadın beyanı.
10 YorumlaDurduğun kabahat. Her saat başı deneyin :D 40 dönüm ne toprak ağası mısınız
10 Yorumla40 dönüm arsa için çocuk yapılmaz. Yatakları ayırın.
10 Yorumlayazılı belgeye imza attırın, ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum diyecektir :D:D
10 Yorumla
+1 yıl40 donum arsa Kariyi boşar çocuk yapan karıyla evlendirir 😂
30 YorumlaMal da yalan mülkte yalan, var biraz da sen oyalan kaynana de ona
00 Yorumla
+1 yıl40 dönümü duyan erkek seni dinlemez anlatma boşuna. sen yapma
00 Yorumla2 çocuk yapana 60 dönüm verir belki, acele etme bekle 😜😄😂
00 YorumlaHasip ve Nasip meselesi yap kurtul öbür türlü anca başın ağrır 😉
00 Yorumla
+1 yılAbanın sabah aşkam öğle arası çalışmalara ara vermeyin..
00 Yorumla40 dönüm arsa için ben bile hamile kalabilirim asdjdk
00 YorumlaKaynanan bu işin patentini alır, sertifika programıda kurs seminerde verir size 😁 bence yap
00 YorumlaO cocuk yap ilerde basina kakmasina izin verme.. her tartismada yuzune vurucagini dusunuyorm
00 YorumlaBen sana 80 dönüm arsa veririm yeterki şimdi çocuk isteme de
00 Yorumla
+1 yılEğer çocuk sahibi olmaya hazır değilseniz hiç kalkışmamalısınız aile planlaması önemlidi3
00 YorumlaSen 40 donumun ne demek oldugunu bilmiyorsun belliki :)
00 YorumlaHarika bir film konusu olur ama 40 dinum az da degil calisin cabalayin 😁😁
00 YorumlaGeç kalma kız 40 dönüm araziyi kaçıracaksın. Sonra bedavaya çocuk yapmış olacaksın bence bu fırsatı değerlendir çocuğuna gelecek olur😊
10 Yorumla100 dönüm arsası olup da boş boş bekleyen arkadaşım var.
Arsa herşey değil ! Cocuğun olması için gerekli koşulların ve yaşayacağı ortamın oluşması gerekiyor.20 Yorumla40 dönüm arazi bir değil iki tane bile yapılır 😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaddi bir şey karşılığı planlanan çocuğun bu duygu ile doğması , büyümesi ve bir yetişkin olması Vs. düşünüyorum da pek de iç açıcı değil. 😬
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSiz ve eşiniz istiyor musunuz asıl bu önemlidir.
- +1 yıl
Evet aslında bu soruyu sorması çok saçma istemiyorsan yapma istiyorsan yap
- +1 yıl
Xndjzjeizbejzbs
Gizli Üye(36-45)+1 yılBemce yapın beklemeyin cocuk olduktan sonra keşke daha önce yapsaydım derdin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe yapacaksın bir an önce kocan tarafından döllenip doğurmaya çalışacaksın başlığa çıldırdım ya 🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHemen hemen hemen hiç durma
Daha ne duruyorsun hemen ver kocana çocuk yapın00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstemiyorum diyeceksin. Yan cebime koy muhabbetlerine girmene gerek yok. Sokacak ve çıkarırken için dolacak. Zor değil..
00 YorumlaMillet kat karşılığı arsa alır , sen çocuk karşılığı alacaksın , garip tuhaf düşündürücü.
00 Yorumla
+1 yılNe cahil bir ailenin içine girmişsin.. Çok büyük hayal kırıklığı, koca da annesi de...
20 Yorumla
+1 yıl40 dönüm için değmez çocuk yapmaya başka bişeyler daha isteyin
00 YorumlaYemin ediyorum kaynanan acun gibi yarışmalar yapabilir :)
10 Yorumla
+1 yıl40 dönüm varsa ebeveyn olmak çokta zor değil ne yapacağın belli 😁
00 Yorumla
+1 yılO kadar cahil bi aile ile evlenmenin cezasını çekiyorsun aglama
00 YorumlaKocana verki, kayınnanda sana versin durumları haa😬
00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Kaynanam ilk torunu verene 40 dönüm arsa verecek ve kocam çocuk istiyor, ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne