Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
regl kanamasının hamilelikte görülmediğidir. Hamile kalan ya da kalmayan kadınlarda görülen her kanamanın adet kanaması olduğu zannedilmemelidir. Hamileliğin başlamasıyla birlikte embriyo rahme tutunur ve bu esnada kanama meydana gelebilir
00 Yorumla Önemli olan içeri giriş ve içeri boşalmadır. İçeri giriş yoksa akıntı hissetmediysen eğer hamile kalmamışsın demektir. Sürtünme yoluyla hamile kalamazsın.
00 Yorumla- +1 yıl
Çalıştığım ofiste olan arkadaşım 4. ayında öğrendi hamile olduğunu adet olduğu için düşünmemiş hamile kalabileceğini
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasıl yani her ay düzenli ve aynı miktarda mı adet olmuş
- +1 yıl
O kadarını bilmiyorum ama olduğunu biliyorum
- Soran+1 yıl
Hmm sağ olun karnı büyüyüp sertleşince mi anlamış
- +1 yıl
Her insan aynı değil bazısının iç karnı büyük olduğu için şişmez karnı
- Soran+1 yıl
Arkadaşınız nasıl anladı o zaman
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Olamazsın😉 hey allahım bunu soruyor olmak bile bi cahillik kitlesi ya üstüne 3 kez adet olmuş hala soruyor maaal... adet nedir git bi araştır allah aşkına ya...
012 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya çoğu yerde olamayacağı yazıyo ama bazı yerlerde de her ay boyunca adet gören kadınlar falan var hangisi doğru bilemedim
- Cevap sahibi+1 yıl
Ya allah aşkına adet neden görülür? Neden kanama olur? O kanama nedir? Git bi araştır sen bi bayansın ya vucudunda ne oluyor ne bitiyor hiç mi merak etmiyorsun. Onun bunun annesi olmuşmuşta şu buda.. hafif bi kan görüne bilir buda artıktır sürekli düzenli adet görenler diye bişi yok. Ayrıca madem bu kadar merak editprsun git işe hamilelik testine bak hamilemisin oda yetmezse madem amın acık git doktora direk baksın amından içeriye salak cühella! Hala yazıyor ya..
- Soran+1 yıl
Neden adet görüldüğünü çok iyi biliyorum emin olabilirsin her ay vücut kendini gebeliğe hazırlıyor ve gebelik olmayınca da o yumurtalar atılıyor ama her kanama adet kanaması olacak diye bi şey de yok belki başka bi şeyden kaynaklı da olabilir diye düşündüm üslubunuz oldukça kaba herkes kendine yakıştığı gibi konuşuyo siz kendinize bunu yakıştırıyosunuz demek ki
- Cevap sahibi+1 yıl
Yumurtalar mı atılıyor 🤦🏻 allah akıl fikir versin 😂😂😂😂😂😂
- Cevap sahibi+1 yıl
Bunu buraya bi Erkek sorsa anlicamda bi bayan olunca cahillikten boğuyor beni burası 😂 Hala düşünmüş müşte.. canım sen yumurta savaşına devam gir olurmu Yumurtalar atılıyormuş hey allahım😂😂😂😂😂😂
- Soran+1 yıl
🤦♀️🤦♀️🤦♀️ her ay 20 30 tane yumurta seçiliyo ve o yumurtalardan en olgun olan 1 tanesi seçiliyo eğer döllenme olursa embriyo oluşuyo olmazsa da kalınlaşan rahim dokusuyla birlikte yumurta da atlıyo aynen böyle oluyo
- Cevap sahibi+1 yıl
🤦🏻🤦🏻🤦🏻 20/30 tane yumurta seçiliyor? Kim seçiyor juri kim? 😂😂😂
Kendi kendine cevapladın soruyu mal neymiş hamile kalamazmışsın hala kork sen bide mal gibi 3 ay bekle bu soruyla ilgileniyim diyene kadar 😂😂 - Cevap sahibi+1 yıl
canım bu arada 20/30 tane yumurta üretiyor hemi 😂😂Salak orda zaten 400bin yumurta var ve bi tanesi büyütülüyor🤓
- Soran+1 yıl
Zaten kadın vücudunda 400.000 civarı kadar yumurta olur ve bunların içinden her ay yumurtalar seçilir ta ki menepoza girene kadar menepoza girdiğinde vücudunda hiç yumurta kalmamış demektir hiç mi araştırmıyosun ya
- Cevap sahibi+1 yıl
Ya bana internete bakmadan yaz kızım 😂 Sana şimdi kim olduğumu söylerdimde boşuna gizli kullanıcı değilim o küçük çiçeğini yutardın😂 Araştıyorum he ondan bu soruyu zaten ben sordum😂 Allahın cahili 😂😂😂😂
- Soran+1 yıl
Yo 17 yaşındayım geçen sene biyolojici derste anlatmıştı internetten baksam söylerdim zaten di mi
- +1 yıl
G. t korkusu başa bela napıcan :)
- +1 yıl
Olmaz kızım olmaz ama paha biçilmez ziynetini de koru yazık etme kendine
00 Yorumla Ya hadi ordan ergen uzun zaman sonra geri döndüm ergen dolmuş buralar yok şüpheli bilmem ne kedi şeyi görüp heyecanla buralara zıplamayın hadi git sütünü iç
01 Yorumla- Soran+1 yıl
TM
- +1 yıl
benim annem bana da abime de hamileyken adet görmeye devam etti. olunur, olunmaz diye bir kıstasa sokamayız bana kalırsa. bu senin vücudunla alakalı
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Ama bu adet düzenli bi adet miydi ve 5 6 gün sürüyo muydu asıl soru bu lekelenme şeklinde kanama olabileceği ama bunun 1 3 gün süreceği yazıyo internette
- +1 yıl
evet düzenli normal sekilnde devam etmiş sordum. o yüzden doktora danışmanız daha makul olur
- Soran+1 yıl
Anladım ama ben test yaptım negatif çıktı bu ayki adetimi de oldum karnımda bi büyüme falan da yok gene de gerek var mıdır acaba doktora gitmeye anneniz karnı büyüyünce mi fark etmiş hamile olduğunu şu an hamile olsam 4 aylık olmam gerekirdi ben ne kilo aldım ne de karnım büyüdü
- +1 yıl
anneminki hastalık. annemde vücudu bizim kalp atısımız başlayana kadar saklamış testte de ultrasonda da cıkmamis. ama herhangi bir belirti yoksa sizde bulantı göğsünüzde şişme vs korkmanıza gerek yok ama iciniz süpheye düsecekse nolur nolmaz diye genel kontrol seklinde gidip baktirabilirsiniz icinizde süphe kalmasindansa
- Soran+1 yıl
Testte de ultrasonda da çıkmaması garip baya ilk kez duyuyorum teşekkür ederim 🌺
- +1 yıl
Olmazda gebelik zamanini cok merak edeeim ama bi anlatan bulamadik
00 Yorumla Eger ilişkiden sonra bir şüphen varsa ama adet olduysan rahatlayabilirsin, hamile olamazsın.
00 Yorumla- +1 yıl
Hamile olan kişi adet olmuyor diye biliyorum ben
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya ne bileyim internette bir sürü bilgi var ne yapacağımı şaştım
- +1 yıl
Bir şey yoktur bence
- Soran+1 yıl
İnş teşekkür ederim
- +1 yıl
Hadi yine yırttın fkskfnkd
00 Yorumla Oluyo, bir kadın doğuma görünebilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Acaba o is devam edeemi gebelokte
- Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Ufak tefek olsa da regl olmaz bu dönemde
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
3 kez derken 3 aymı adet oldun
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet
- Cevap sahibi+1 yıl
3 ay olduysan hamile değilsin
- +1 yıl
Gebeyken adet olmaz
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Peki sağ olun
- +1 yıl
Önemli değil
- +1 yıl
maalesef olabiliyor
00 Yorumla Gebe kalmadım hiç
00 YorumlaHİÇ SANMAM AMA YİNEDE BİR DR GÖRÜN
00 YorumlaDaha zor hamile kalman
01 Yorumla- +1 yıl
gebelikte adet olamazsın
00 Yorumla - +1 yıl
Malesef.
00 Yorumla Olunmaz
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Peki sağ olun
- SoranYeni +1 yıl
Bilmiyorum
- +1 yıl
Olunmaz
00 Yorumla - +1 yıl
Hayir adet olunmaz..
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Gebelikte adet olunmaz
Gebelik oluştuğu kesin ise yani muayene ile ispatlandıysa sonrasında ortaya çıkabilecek her türlü kanama erken gebelik kanaması olarak sınıflandırılır.
Adet kanaması ortalama bir ay boyunca gebeliğe kendini hazırlayan rahim iç duvarının gebelik olmaması nedeniyle dökülmesidir.
Gebelikte ise salgılanan gebelik hormonları sayesinde rahim iç duvarının dökümesi mümkün değildir yani gebelikte adet olunmaz.
Gebelik ispatlandıktan sonra yani ultrasonda görüldükten sonra kanama olmasının birçok sebebi ve mekanizması vardır. Bu dönemde en önemli kanama aslında bebeğin (daha doğrusu embriyonun) yerleşmesi kanamasıdır.
Adet başlangıcından ortalama 3 hafta sonra kısa süren bir lekelenme kanaması olabilir. Adet rötarı da olmadığı için anne adayı gebe olduğunu da bilmiyordur. Gebelik isteniyorsa sadece beklemek yeterlidir. Yeni oluşan her gebelikte düşük oranı yaklaşık %25'dir. Gebelik haftası ilerledikçe bu oran düşer.
peki bu kanama 6. haftada olabilir mi butun testlerim negatifti 6. haftada kirmizi pihtili bi kanamam oldu akıyor normal regl kanamasi gibi ama cok daha az gunde 1 ped doldu sadece 2 3 gun surdu bu nedirr önce yaptigim testler yablis midir 6 haftanin basinda yaomistim hepsini
Hocam yardımınıza ihtiyacım var bana mesaj atabilir misiniz