Bu konuda ablamla fikir ayrılığı yaşıyoruz. O bebeğini kat kat giydiriyor kış aylarında ben ise gerekli görmüyorum. Ev zaten yeterli ısı da oluyor. Aşırı sıcak ortamda büyüyen çocuklar daha sık hastalanıyorlar bence. Bağışıklık sistemleri de düşük oluyor. Sizin fikriniz nedir?
Bebekler ve çocuklar ısıyı sizler gibi hissederler
O nedenle siz nasıl giyiniyorsanız bebeklerde aynı şekilde giyinmelidir.
Sadece yenidoğan bebekler doğduktan sonra ki ilk ay siz ne giyiyorsanız bir tane fazlasını giydirebilirsiniz. Küçük bebeklerin elleri ve ayakları soğuk olur. BU onların. üşüdüğünü değil, o bölgede yeterli dolaşım olmadığındandır. Üşüdüğünü kıyafetli olan bölgeye bakarak anlayabilirsiniz.
Evin ısısı da çok önemlidir
22-24 derece yeterlidir. Özellikle bebekler ilk 6 ay boyunca burun nefesi alıp-verdikleri için oda ısısı ayrıca önem kazanır. Çok sıcak da bebeklerin burun içi çok daha hızlı tıkanabilir. Olabildiğince burun temizliğine dikkate edip, evin ısısını ve nemi dikkat etmek de önemlidir.
Kış mevsiminde yaz mevsiminde de çocuklarınız pamuklu kıyafetler giydirmelisiniz. Hava aldıran kumaşlar, cildin hava almasına yardımcı olur. Terlemesini önler.
Bunlara dikkat ettiğiniz de hem siz hem de çocuklarınız daha rahat edecektir.
terlememesi önemli, terleyince daha çabuk hasta oluyorlar.. kat kat giydirmeye de gerek yok oda ısısı iyiyse doğal gazlıysa ev , çünkü küçük çocuklar çok hareketli oluyor kat kat giydirilen çocuk rahat hareket edemiyor bir atlet bir bluz yeterli ya da pamuklu tulumlar..
Kesinlikle sana katılıyorum mevsimlik tek kat giydirilmeli ama uykudan uyanınca üstünü değiştirdikten sonra mutlaka yaz mevsimi hariç yelek giydirilmeli
Bence bebekleri kat kat giydirmek doğru değil. Bizle aynı şekilde giydirilmeli. Evin ısısı da her zaman 25 derece civarında olmalı. Yazın ve kışın bu dereceyi tutturmak önemli. Ben kışın bile kat kat giymiyorum. Bağışıklık sistemini de düşürüyor zaten.
Çocuğun sağlık problemi yoksa ortası bulunmalı. Ara ara çocuğa dokunarak (üşümüş mü diye) ya da hapşurup hapşurmadığına dikkat ederek belirlenebilir. Eğer bünyesi kaldırıyorsa, dediğin gibi aşırı hassas olmaya alıştırmamak gerek.
Ben doğru bulmuyorum ne çok sıkı nede ince giysiler giydirilmemeli sıkı giydirmek daha çok terletir buda hasta ve nezle olmasına sebep olur koruyorum derken aslında hasta olmasına sebep olursun bu sefer.
Bunu benim annem kardeşime çok yapardı küçükken erkek çocuğu üşümez etmez diye söylenip dururdu o kadar sıkı giydirilmez derdi babaannem ama dinlemez 3,4 kat üst üste giydirirdi öyle içi rahat ediyomuş annemin g😄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
çok yanlış.2 aydan sonra siz nasıl giyiniyorsanız öyle giydirmek lazım.
Merhabalar,
Bebekler ve çocuklar ısıyı sizler gibi hissederler
O nedenle siz nasıl giyiniyorsanız bebeklerde aynı şekilde giyinmelidir.
Sadece yenidoğan bebekler doğduktan sonra ki ilk ay siz ne giyiyorsanız bir tane fazlasını giydirebilirsiniz. Küçük bebeklerin elleri ve ayakları soğuk olur. BU onların. üşüdüğünü değil, o bölgede yeterli dolaşım olmadığındandır. Üşüdüğünü kıyafetli olan bölgeye bakarak anlayabilirsiniz.
Evin ısısı da çok önemlidir
22-24 derece yeterlidir. Özellikle bebekler ilk 6 ay boyunca burun nefesi alıp-verdikleri için oda ısısı ayrıca önem kazanır. Çok sıcak da bebeklerin burun içi çok daha hızlı tıkanabilir. Olabildiğince burun temizliğine dikkate edip, evin ısısını ve nemi dikkat etmek de önemlidir.
Kış mevsiminde yaz mevsiminde de çocuklarınız pamuklu kıyafetler giydirmelisiniz. Hava aldıran kumaşlar, cildin hava almasına yardımcı olur. Terlemesini önler.
Bunlara dikkat ettiğiniz de hem siz hem de çocuklarınız daha rahat edecektir.
Teşekkür ederim :)