Anne-baba olmadan önce çok da parayı önemsemeyen insanlar artık çocukları olduğu zaman harcamalarını ona göre düzenliyorlar. Sizin de çocuğunuz olsa veya varsa harcamalarınızı ona göre mi düzenliyorsunuz?
Sizler de para harcayınca çocuğunuzun rızkından yemiş gibi hissediyor musunuz?
Öyle de düşünüp hayatı idame etmemek lazım. Mesela annem babam. Sorunuzdaki gibi bir düşüncede oldukları için hayatları boyunca ne baş başa yemeye çıkmışlar ne de oturup bir yerde bir şey yemişler. Ki buna ben de şahit oldum yıllarca.
Tabii ki çocuklar açken gidip alkolle keyfine bakıyorsa baba, onun vebalinden zaten kurtulamaz. Ama çocuklarını doyuruyorsan, annelik babalık görevlerini de yerine getiriyorsan oturup yiyip içmek, gezmek eğlenmek annenin babanın hakkı.
Annem ve babam yanlış yapmışlar mesela. Çok da üzülüyorum. Keşke biraz kendilerine zaman ayırsalardı.
- Harcamalarımı, yaşamdan zevk alamayacağım kadar çok kısmam ama hiçbir madde de yaşamdan zevk almamda kıstas olmaz, bağımlılığıma dönüşmez böylelikle, harcama yaparken çocuğumun rızkından yiyormuş gibi de hissetmem.
- Evet, çocuğum olsa bütçe planlamamda çocuğumun harcamaları öncelikli olur.
Bir keresinde iş yerinde bir pazarlamacı"ben alkol almam, sigara içmem, şunu yapmam, bunu yapmam çocuğumun rızkı o" falan derken bir başka tanıdık"ulan o zaman ne bok yemeye yaşıyorsun şu hayata bir tane çocuk yetiştirmek için mi geldin!" Demişti.
Şuanda cocugum az birkaç hafta sonra kucağıma alcam Ins bebegime ama öyle hissetmedim hicbir zaman bu yanlış bir düşünce çocuğun ve sizin ihtiyaçlarınız farklıdır para harcadığınız zaman onun kısmetinden yemiş olmuyorsunuz ama ona ayrılan parayı yerseniz ozmn işler değişir
Gerçekten öyle..Çocuğum olmadan önce delice para harcardım şimdi ise abartmıyorum. Şunu oğlum için kenara atayım, bunuda atayım şunuda atayımm.. Herşey oğlumun benim hiç hakkım yok kafasındayım.