Özellikle erkek çocuklarında oldukça görülüyor bu tablet ve bilgisayar oyunlarına bağımlılık. Kimse engellemezse saatlerce oyun oynayabiliyor çocuklar. Engellendikleri zaman da oldukça agrasif oluyorlar her şeye sinirleniyorlar. Bunu nasıl önleyebiliriz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBirincisi bağımlılığı açıklamak gerekiyor bağımlılık ile istek aynı şey değildir ama benzerdir bağımlı olan çocuk bilgisayar olmadan yaşayamayacağını düşünür aldığında agrasifleşir ve genelde küser bir süre konuşmaz çok isteyen bir çocuktan alındığında çocukta kaç savaş mekanizması tetiklenir kendi kararlarını verebileceğini düşündüğü için ilkel vahşi dürtüleri tetiklenir oyuncakları kırmak gibi insanlara vurmak agresif olmak gibi etkiler gösterir çünkü hayatı elinden alındığını düşünür çocuğun izlenerek beraber oyun oynayarak ne oynadığını ve neden oynadığını öğrenmek en iyisi olacaktır şöyle bir örnek vereyim ben 4 yaşında bilgisayar sahibi oldum sürekli silah içerikli oyunlar oynardım aradan zaman geçti ve crysis 1 oynamaya başladım günde 10 saatin üzerindeydim hep temel ihtiyaçları yemek su gibi bilgisayardan kalkmadan gideriyodum okula başladım bu şekilde devam etti annem korkup psikologtan destek aldı psikolog bana bir resim çizmemi söyledi bende bir resim çizdim resme baktı oyun oynamaya bir süre daha devam etsin zamanla normale dönecek ama şu an elinden almanız bütün alt yapısını yıkacaktır ve geri toparlamak imkansıza yakın olacaktır dedi annem benimle oyun oynamaya başladı oyunu öğrendi benim için bak orada adam var gördünmü dedi ben görmekte zorlanıyodum çünkü artık gözlerim bozulmuştu 8 numara çift taraflı gözlük kullanıyordum oyuna devam ettim oyun bitince annem tebrik etti sarıldı bende sarıldım o anda sadece oyun oynarken mutlu olmadığımı öğrendim oyun oynamayı biranda o gün bıraktım bağımlı değildim mutlu olmak için oyjuyodum çocuk mutsuz olabilir sebebi bulup düzeltmek çocuğu düzeltecektir ben yalnız hissettiğim için oyundaydım telsizde beni görmeyip konuşan insanlar olunca mutlu oluyordum aslında basit bir sebep sonra tüm insanları hayatımdan çıkardım güvenilir biriyle arkadaş oldum 14 sene oldu ayrılmadık hiç ama tek fark artık düzelmiştim
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKulağının köküne iki tane sağlam yapıştıracaksın. Sonra kızgın olduğunu belli ederek ''Mızzıklama seni parçalarım çocuk'' diyeceksin. O da hıkkk diyep susacak. Eğer kulak kökü tedavisi işe yaramıyorsa çocuk derhal sessiz bir odaya çekilip patronun kim olduğu öğretilmesi maksadıyla güzelce bir dövülür. Üstüne bir öğün aç bırakılır. Ama şimdi sen tutup da sanki on yıllarca çocuk psikolojisi üzerine doktora yapmış yüksek lisans mezunu doktorlar gibi konferans vereceksen hiç zahmet etme. Dinlemem. Medeniyetin, ilimin, bilimin doğusu batısı olmaz. Batı her şeyin en iyisini de bilmez. Çok görüyoruz o avrupai eğitim diye yırtınanları. Eşşekkk kadar kız babasını kolundan tutup savurarak diyor ki ''Babaaa bana sigara alsana laaannn''. Niye? Çünkü çocuğun kulak kökü tedavisi engellenmiş. Ehh gayrı gerisini sen bilirsin. Ben vur öldür demiyorum. Sadece yeri geldiğinde çocuğun elektriğini alacak kadar tıpışla diyorum.
10 Yorumla
+1 yılAgresif olsunlar. Yapılması gereken uzak tutmak, elinden almak. Ben de önceden tam bir oyun bağımlısıydım. Günde 12-13 saat oyun oynuyordum. Sana o sıra bir şey soruyorlar hıhı tamam diyor geçiyorsun. Hatırlamıyorsun ne dediğini. Korkunç bir durum. Beynini aptallaştıyor. Ders çalışmıyor hep berbat notlar alıyordum. Oyunla yatıyor oyunla kalkıyordum. Güya internetten online derse giriyorum ara sıra diye bilgisayarı elimden de almıyorlardı. Hem asosyaldim hem tembeldim hem işe yaramazdım hem beynimi kullanmıyordum. Sonunda canlarına tak etti sanırım. Bir anda bilgisayarı satıp interneti kestiler. Allahım ben nasıl ağlıyorum. Elimden gelse yıkıp dökeceğim evi. Nefret ediyordum herkesten. Günlerce ağladım sinir küpü gibi dolaştım. Zaten liseye yeni geçmiştim o sıralarda. Ergenlikte zirve. Ne tehditler ediyorum aman aman. Ediyorum ama bir fayda yok. Almıyorlarsa almıyorlar. İzin vermiyorlarsa vermiyorlar. Aylar geçti kabullendim artık. Kaybettiğim çok şey varmış. İyi ki diyorum elimden almışlar kurtarmışlar beni bağımlılıktan. Allah bilir almasalardı sadece oyun oynayan cahil asalak asosyal biri olarak büyuyecek ve öyle kalacaktım. Ders çalışmadığımdan kurtaramayacağım geleceğimi çöpe, kendimi geliştireceğim zamanı da boş yere akıtacaktım. Aslında baştan teknolojik aletlerden uzak tutmuş olmak gerek. Sonra çok büyük problemler çıkıyor. Al agresifliğiyle uğraş dur şimdi.
91 Yorumla- +1 yıl
Sediginize tam katilmiyorum, agresif davranmak -her nek kadar sizin hikayenizde böyle olmasa da- çocuklara daha da büyük bir sorun açabilir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana bir eğitimci olarak şunu söyleyebilirim çocuk doğunca bakmaktan usanıp eline telefon verdiler yemek yerken bir şeyler izlettirler hadi sen oyna telefonla ben iş yapayım dediler sonra hocam benim çocuğum çok telefona düşkün olur tabi zamanında maruz bırakırsan önünü alamazsın mümkün oldukça bebeklikten itibaren teknolojiyi nimet gibi sunmayacaksın vereceksin elbet zamanı gelince ilkokulda 15 20 dakika günlük sınırı olacak çocuk ağlayınca al sus denilmeyecek yani çocuklara çok bir şey diyemiyorum onları yetiştirenlere suç buluyorum
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
56Cevap
+1 yılAslında ailelerin en çok yaptığı şey çocuklarıyla vakit geçirmemek. Çocuklarda bunu istiyor ama, aileler yok işim var sonra bahaneler bahaneler.. Dışarı çıkıp, parkta zaman geçirmek gezmek daha iyi. Evde çokça aktivite yapıp, zaman geçirmek çok güzel hem zaman geçiyor hem beyin geliştiriyor hemde tablet, telefon, bilgisayar unutluyor onlara dalıyorlar bunlar zor bişey değil ama, bazı aileler bahane uydurarak yapmıyorlar. Buraya kadar okuduysan teşekkür ederim. Sevgiler.
20 Yorumla
+1 yılHerşey baştan düşünülmeli. Mesela halamların evinde TV yok. Akıllı telefon yok. Bilgisayar var ama İnternet yok. Halam evde tuşlu ve dışarda akıllı telefon kullanıyor ve gerçekten çocukları dahi derecesinde. Kitap okuyorlar ve ders çalışıyorlar. Ve İnternet bağımlısı bizden bile daha fazla bilgi sahibiler. şu an 2 oğlu da Fen lisesinde. Bizim eve gelip TV görünce pek umursamıyorlar. Yani eğer bir çocuğum olursa başta almam bu tür şeyleri
10 Yorumla
+1 yılÇocuklarda bir şey yok
Çocuk ne görürse ona saldırıyor
Sorun anne babalarda
Kendi keyfinin peşine düşen anne babalar, çocuğun eline ekran tutuşturuyor.
Sonra da çocuk ekran bağımlısı olup çıkıyor
Kısacası sorun çocuklarda değil
Sorun özürlü ebeveynlerde...10 YorumlaOnun bulunduğu ortamda sürekli cep telefonu ya da benzeri bir şeyle çok vakit geçirmemek işe yarar bence. Sussun ağlamasın diye tv mahkum etmemek lazım. Yaratıcılığını geliştirmek adına ona uygun oyuncaklar alınabilir. Aynı zamanda onla ilgilenebilmeli. Oyuncağı önüne atıp çekilmemeli
10 Yorumla
+1 yılEn başta alıştırmayacan kızacan hadi bikgisayardan günlük en fazla 1.5 2 saat başka yok o süreçte de kontrol etmek lazım ne yapıyor ne izliyor. Bizim millet 2 3 yaşındaki çocuğa instagram facebook açıyor. Çocuğu kucağına alıp eline veriyor telefon tiktok açıyor ne kadar gereksiz lüzumsuz boş işler varsa izletiyor. Çocukta da suç yok önce o anayı babayı eğitmek lazım
10 YorumlaValla ben biraz eski kafalı olabilirim. Ağlıyor agresifleşiyor nereye kadar? Yemek mi yemicek, tuvalete mi gitmicek? Nereye kadar yapacak bunu? Bardak çanak mı kıracak? Vur ağzına 2 tane bak bakim yapıyor mu. Ha birde ailenin de elinden düşmüyorsa suç çocukta değil. Ne görüyorsa onu yapar.
10 YorumlaMerhaba, çocuğunuz bu dönemlerde anne ve babasına yakın olmalıdır. O unla vakit geçirip oyunlar oynayıp teleronu belli bir sure eline verirseniz daha iyi olacaktır.
Telefon zaten çağımızın buyük bir sorunu ve bu sorunu çözmek ailelerin görevidir. Onunla vakit geçirmelisiniz10 YorumlaÇocukları yetenek ve ilgi alanlarına uygun spor ve sanat dallarına, hobilere yönlendirmeliyiz
Çocukların arkadaşları ile doğal yollardan görüşmeleri için yönlendirin, akran grupları içerisinde sosyalleşmesini sağlamalıyız
Çocuklarımızınarkadaşlık ilişkilerini destekleyin, onları bir araya getirecek aktivite planlamalıyız
Çocuklarla beraber kitap okumalıyız, eğitici oyunlar vs aktiviteler yapmalıyız.10 Yorumla
+1 yılBu konuda öncelikle belli sınırlamalar getirilmeli ve bu konuda da onlara açıklama yapılmalı. Daha sonra da bu kararlara uyulmalı başta zor olur ama örneğin çok ağladılar diye karardan vazgeçerseniz önünü alamazsınız. bir de bu süreçte en önemlisi teknolojik aletlerden arta kalan zamanı doldurabilmek. Onlara yerini alabilecek alternatifler sunmanız gerekir.
00 Yorumla
+1 yılÖnce biz örnek olacagiz ,
Gerisi gelir..
Bütün bütün engellemek de yanlış ,
Günün veya haftanın belirli sattlerinde izin verilmeli ,
Çünkü dis dünyada dışlanmış olur ,
Nasıl ki şimdinin kızları bir erkrk arkadaşı olmayınca zirliyooo😂😂00 Yorumla
+1 yılEngellemek ne kadar doğru acaba bence o teklonojiye yoneltip gelecekte bir başarıya sahip olabilir sadece doğru kullanmasını öğretmen gerek tabi daha çocuk ama yavaş yavaş kod yazmayı bile öğretsen veya buna merak duymasını sağlanan o çocuğun geleceğini degistirebilir
00 Yorumla
+1 yılAnne baba rol modeldir. Eğer anne baba elektronik bağımlısıysa, tedavi olması gereken ebeveynlerdir. Çocuklar öğrendiğini gördüğünü uygular. Kaliteli zaman geçirmek, birlikte yeni aktiviteler keşfetmek, çocukla zaman geçirmek için değil gerçekten o anın içinde kalarak bir şeyler yapmak bir tedavidir. Çocuklar da insandır uzaylı değil. Bir yetişkin gibi her şeyi biliyor olmasalar da yetişkinden daha hızlı kavrama becerisine sahipler. Kendimize yapılmasından hoşlanmadığımız her ne varsa, aynı şeyler çocukları da rahatsız eder. Teknoloji bağımlısı çocuk yoktur. Bağımlı olan anne baba vardır. Anne baba tedavi olsun, çocuk iyileşir. :)
00 Yorumla
+1 yılÇocukla ilgilenmemek için eline tablet telefon verirsen sonuç bu, tabi tüm suçu aileye de atmamak lazım şimdi moda bu.
Tüm çocuklar böyle, sen istediğin kadar çocuğunla ilgilen, yine okuldan sağdan soldan özenecek aldıracak sana o tableti.10 YorumlaBastan sıkı tutulmali disarda falan yorucu egitici oyunlar oynamali motor becerilerini gelisitrici hayal dunyasini gelistiren aktiviteler yapmali bunları gordukce elektronik aletleri kendisi istemeyecek hale gelir oyle
10 Yorumlaçocuklarla ilgilenmediğin halde dışarı çıkarmadığın halde onunla birşey yapmadığın halde çocuklar hep telefon tabletlerle bağımlı olur yani size tavsiyem biraz zamanınızı onlara verin dışarı çıkarın bu çok iyi gelir ben bunu yaptım çok iyi geldi
10 Yorumla
+1 yılevin icinde anne ve baba ellerinde telefonla oynamaz, cocuklarla ilgilenirse, cocuklar o zaman belki elektronik esya aramaz
30 Yorumla
+1 yılBenim çocuğum olursa 5 yaşında Pubg oynamayı öğretirim çocuk 7 yaşında falan oynamayı tam öğrenince ikimiz beraber oynarız var bir hayalimiz KFKSMGKFKVKVKDKFMKFKCMFMVMF
10 Yorumla
+1 yılKurallar ve kullanım süreleri koyarak. Ayrıca teknolojik kullanımı dengeyelecek şekilde resim, matematik ya da çocuğun hoşuna giden çeşitli aktiviteler ile günü desteklenmelidir
10 YorumlaElinden telefonu tableti alarak. Belli bir zaman aralığında kural koyarak vermek lazım bu bir ihtiyac degil, sorumluluklarını yerine getimek şartıyla verilen bir ödül olmalı.
11 Yorumla- +1 yıl
Yanlış elektronik eşya ödül olursa mutlu ettiği için ve beyin mutluluğa bağımlı olduğu için xstress yaşar ve yanlış kararlar verip kendine ve çevresine zarar verebilir
Oyundan daha güzel bir şey sunman gerekiyor mesela dostluk biz çocukken dışarda olan dotluklar inanılmaz güzeldi ve her şeyimizi bırakır sabahtan akşama kadar mahallede dostlarımız ile dolaşırdık
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn başta onları elektronik eşyalar yerine; yapboz, bulmaca, çizgi roman, resimli hikaye kitapları vs. ile tanıştırmak gerekiyor. Elektronik eşya bağımlısı olmuş olan bir insan için artık çözüm yoktur. Çünkü hiçbir bağımlılığın bir çaresi yok.
Bağımlılık bir defa beyne işlediyse, artık mezara kadar gider.10 Yorumla
+1 yılAnne baba bunlarla cok oynarsa bebekte ornek alir anne baba bebegin yaninda telefon tablet vb. seylerle ugramayacak
10 Yorumla
+1 yılYanlız oynadığı oyun ingilizce ise bir süre sonra İngilizce öğrenebiliyor okuldan daha faydalı çünkü oyunu anlamak için öğrenmek istiyor
10 Yorumla
+1 yılTablet ve bilgisayarın kullanim alanlarını gösterebilirsin başka islere de yaradigini doğru kullanmayı öğretin
10 Yorumla
+1 yılAilecek kitap okumalı veya TV telefon, interneti belli saatler kullanmayıp onlarla vakit geçireceksiniz aksi halde çocuklar sadece sizi örnek alır.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç bir şekilde, eline vermek bile hata bana göre. Belli yaştan sonra verilmeli, onun dışında onun ile ilgilenerek elektronik eşyadan uzaklaştırabilirsiniz.
20 Yorumla2 yaşındaki kuzenimi kucağıma alıp 101 öğretiyorum tablet telefon umrunda değil 😂😂
10 Yorumla
+1 yılSadece çocuklarla kalsa keşke
Büyükler daha beter.10 Yorumla
+1 yılNeden? Teknoloji dünyasında doğmuşlar tabi olacaklar. Teknoloji zararlı değildir aksine faydalıdır
10 YorumlaOnun yerini fiziksel aktivite ile doldurmak gerekir.
10 YorumlaOnları başınızdan savmak için bir tablet vermek yerine onlarla ilgilenirseniz sorun olmaz
10 YorumlaÇok zor oluyor evet. Belirli saatler ayarlanmalı. Öyle yapıyoruz biz.
10 YorumlaFarklı şeylerle de zaman geçirterek mesela parka götürmek gibi
10 YorumlaBunu önleyemezsin çocuk alışmışsa. Eğer bebe zamanından yanında kullanmazsanız sürekli sorun olmaz
10 Yorumla
+1 yılAgresifliklerini önemsemeden zorlayarak. Baştan önlem alsaydınız keşke.
10 Yorumla
+1 yılvalla benim yeğenlerim de öleydi bir iki defa agresif oluyorlar ama sora alışıyorlar
10 YorumlaKüçüklükten eline tablet telefon sıkıştırıp "al oyna yeterki sus" demeyerek önleyebilirsiniz mesela
10 Yorumla
+1 yılBunu çocuklara aileleri öğretecek. Tüm gün elinden telefon düşürmeyen ebeveynler en kötü örnek.
10 Yorumla
+1 yılElektronik eşya bağımlılığı deyince, komşunun bütün gün süpürge yapan, yanında elektrik süpürgesi olmayınca sinir krizi geçiren 3,5 yaşındaki oğlu aklıma geldi.
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl alışmış hiç bilmiyorum
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılFiziki aktivitelere yönlendirmek zor değil. Durduk yere onun görebileceği şekilde topu duvara vursam 2 dakika içinde gelir eşlik eder. Bu sana bağlı. Bırak deyince bırakmaz. Sen teşvik edeceksin. Bunu da mı biz diyelim?
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun elinden almaktansa o yönde bilgilendirmek lazım, benim yeğenim var elinden laptop düşmez ama onda oyun ya da video izlemez sürekli kod yazar veya ben onun için yazarım o koddaki hatayı ayıklaması için ona veririm izlerse sadece pc dilini öğrenmek için izler. bu aralar biraz hackerlige özeniyo gibi ama neyse sonu hayrolsun :D kod kısmında yardım isterseniz edebilirim. telefon bagımlısı olmaktansa koda bagımlı olsun. gelecekte iş imkanı vs çok iyi oluyor
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 987 cevap paylaştı.
+1 yılEvden elektronik aletleri çıkartarak.
30 Yorumla
+1 yılÇocuğu elektronik eşyaların bulunduğu ortamlardan izole etmek. Anne babaların da bu eşyalardan uzak durması şart bence. Sonuçta çocuklar ailelerinden ve yakın çevrelerinden gördüğü alışkanlıkları benimsemeye hazırdırlar.
10 Yorumla
+1 yılBeş yaşında kardeşim var ara ara oyuncak alıyorum. Bime falan da geliyor ucuz ama eğleniyor öğreniyor mutlu oluyor. Onun dışında da TRT çocuk izliyor. Boyama kitapları var boya yaptırıyoruz yani oyalıyoruz kısacası bir şekilde
10 Yorumla
+1 yılUzak tut belli saatler arasında ver farklı oyunlar oyna
10 YorumlaEn basindan o aletleri almayarak, cocuguna zaman ayirarak, aktivitelere katilmasini saglayarak ve en onemlisi cocuguna maddi imkanlari sunarak
00 Yorumla
+1 yılÇocukları ile ilgilenmek yerine eline telefon tablet playstation pc gibi eşyaları veren ailelerin bu alışkanlığı nasıl engellenir.
00 Yorumla
+1 yılSosyal hayata adapte edebilecek oyunlar kurulmalı, her sıkıldığında telefon/tablete ulaşması engellenmeli...
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 386 cevap paylaştı. Ağaç yaşken eğilir diyeceksin, 12 yaşından önce eline teknolojik cihaz vermeyeceksin
10 Yorumla
+1 yılBunu önlemek için bilinçli birer ebeveyn ve bol aktiviteli bir ortam gerekli. Çocuk yorulmalı, oynamalı asıl hayatın dışarıda olduğunu bilmeli.
00 Yorumla
+1 yılEbeveynlerinde oynamaması ve çocuğuyla ilgilenmesi gerek anne ve babalar onlarla ilgilenirse zaten çocuklar teknolojiyi aramaz
20 YorumlaOnunla oyun oynayarak. Dikkatini başka şeye çekerek
00 Yorumla
+1 yılİlk başta anne ve babalar bu telefonları ellerinden atmalılar
00 YorumlaBilgisayarın telefonun yerini dolduracak başka aktiviteler bulunmalı
30 Yorumla
+1 yılbir cocuk yetiştirmek için bir köy gerek
pc tv mobil bataklıgına dusmus ınsanları kurtarmak ciddi emek istiyor10 Yorumla
+1 yılDışarıya çıkartmayı dene bugünlerde biraz zor ama ya da beraber oyun oynayın telefonu elinizden kaldırın
10 Yorumla
+1 yılÇocuklar anne ve babalarını rol model olarak almaktadır. Yani sen ne yaparsan ilerde kızında, oğlunda onu yapmaya çalışacaktır. Sen oğlunun önünde kızının onunde telefona gömülür oynarsan o da senin gibi eline telefon geçince dünyayı unutacaktir
00 YorumlaÇocukların örneği anne babalarıdır evde bulunduğunuz sürece elinizden geldiğince telefonla oynamayın çocuklarınızla vakit geçirin o çocuklar her şeyi sizden öğrenecek normal olarak
10 Yorumla
+1 yılEğitici oyuncaklar alıyorum ve onunla oynuyorum. Günde sadece 1 saatlik telefon hakkı var.
11 Yorumla- +1 yıl
Yanlış bişeyi kısıtlamak kötüdür daha çok tahrik eder eğitici oyuncaklar güzel bir seçim oyun oynamakta güzel şöyle diyim size mesela bir bilgisayarınız olsun erişebilceği bir yerde olsun siz o bilgisayara dokunmayın mümkünse onun olduğunu düşünüp sahiplensin arada bir beraber animasyon filmi izleyin 2-3 saat sürsün süre önemli değil çocuklar bizim gibi düşünmez ben çocukluğumu hatırlıyorum annem neyi engellediyse inadına yaptım hep başıma kötü şeyler geldi çok zarar gördüm ama inat etmekten vazgeçmedim engellemeyin bıkmasını sağlayın emin olun bıktığında siz film izlemek isteseniz bile o istemeyecektir ve bir süre sonra film için bilgisayarı getirirmisin dediğinde getirmeyecektir siz gidip almayın o bilgisayarı artık gereksiz görecektir bu aşamada artık telefon televizyon kumandası gibi nesneleri oraya bırakın gün içinde bilgisayardan bıktığı için telefon televizyon bıkılması gereken bir nesne olarak görünecektir
Anne- baba sürekli elinde telefon evde gezmeyecek. Çocuğa da almayacak. Başka türlü engellenmez.
10 Yorumla- Devamını Gör (33)
Devamını Gör(78)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem