Kızım olacak nasipse. Almila ismini çok sevdim ama eşim sıcak bakmadi sizin öz Türkçe isim öneriniz var mı? Öz Türkçe kız isimleri neler?

Kızım olacak nasipse. Almila ismini çok sevdim ama eşim sıcak bakmadi sizin öz Türkçe isim öneriniz var mı? Öz Türkçe kız isimleri neler?

asena
balkın
bengü
tolunayAylaUmay
Selam,
Bebeklere isim koymak ne kadar bir süreç. Anlamı iyi olan güzel bir isim seçmek tüm anne baba adaylarının uzun uzun düşündüğü bir süreç. Ben de isimleri ve anlamlarını araştırmayı çok sevdiğim için biraz öz türkçe isimler için öneriler sunmaya geldim. Belki burayı okuyan biri bebeğine öz türkçe kadın isimleri arasından birini seçer koyar.
Türk kültürü ile özdeşen öztürkçe kadın isimleri ile oluşan bir liste oluşturdum. Listem popüler öz Türkçe kadın isimleri ve anlamları yer alıyor.
ırkçılık milliyetçilik kadar saçma sapan fikirlere nasıl sahip oluyorsunuz anlamak mümkün değil.
HASBELKADAR bu zamanlarda Türkiye'de doğmuşsunuz siz bunu kutsallaştırıp birde çoluk çocuğu buna alet ediyorsunuz.
Bundan 1000-300-500 yıl önce ya da sonra farklı yerlerde doğabilirdiniz.
SANANE
Ağabeyim bunun ırkçılıkla bir alakası yok, Dini olsun Dinsiz olsun kişi özellikle kendi ırkının ismini koyması daha doğrudur.
Sanane neden bu kadar yandın, sen git isteğin ismi koy çocuğuna millete ne karışıyorsun IRKÇI!
Almila değil... Almıla, Türkçü'yüm. Kızımın ismi Aybüke... Gökçen, gökçe, Aybüke, almıla, ayben, Asena..
tamm tésékkürler 🙏
Cevap
30Cevap
Umay, Tuana ismi bence gayet iyi gadası. Gözün aydın olsun.
teşekkür ederim 🙏
Daha önce görmediğim isimler varmiş cok guzel bence olmuş. Bu listenin içinde var kizimizin adi Teşekkürler 👍👍
Ne demek :)
Aybike, Bala, Akça, Almila, Aral, Ayla, Çağla, Ekin vs :D
İsimler güzel👌
@Pelinceren dimiii bence de :D
Öz Türkçe kız bebek isimleri: Aysila, Aymila, Aylin, Aysun, Aydilge, Ayla, Ayça, Başak, Damla, Ceren, Burcu, Burçin, Burçak, Börte, Bilge, Deniz, Dilek, Beliz, Asena, Gökçe, Bengü, Beren.. 🙂
Gizem - Tuğçe - Selin - Öykü
Tomris hatunun adını koy. İlk Kadın hükümdar üstelik Türk. 😍
Aybala, Bala, Gülkız, Balkız
Bende çok araştırdım öz Türkçe olarak ama hatırladığım bunlar pek güzel bir şey yoktu açıkçası
Elif, Tuğba, ipek en sevdiğim isimlerdir ama öz türkçe olsun diye kasma bence Almila gayet güzel bence farklı güzel bir ismi olsun kızın
Hafsa Ya Da Yarsub Çok Hoş İsimler. Hafsa Yıldırım Beyazıt'ın Hanımı Dır. Yarsub Da Oğuz Kağanın Eşidir.
Liya, eylül geldi aklıma bu tarz isimleri seviyorum 👌😊
Erkek olursa da ziya olsun ,😂😂😂😂 birşeyleri kırıp yere atarsa atmaa ziyaaâ dersin 😃😃
@koçerkegi84 Abdülhamit olsun hatta😂😂
O niye yavv
Abdülhamid Türk ismi değil ki Arap ismi
@koçerkegi84 Hüseyin sıddık😂😂
Bayağı yaratıcı fikirler var sende yav 😜😃😃
Ayşegül ya da buket köy allah an ali babalı büyütsün
Öz türkçe deyince aklıma Türkan ismi geldi, benim çok sevdiğim bir isimdir. Bunun yanında yine çok beğendiğim bir isim olan Güzide ismi var
sena seda irem iremsu merve fatma rabia kübra buse koy işte birini
Aklımda güzel isimler var ama kendi bebeklerime koyacağım. Baktım biraz önce Belen ismi güzelmiş
Yüce mevlam yeğenimize güzel ömürler nasip etsin ömrüde bahtida güzel olsun
Sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah.
sağol canim benim inşallah 🙏🙏
Ayça, Dilek, Ayla, Umay, Asena, Işıl, Gökçe
Asena Türkçe değildir efenim
Diğerleri doğruymuş en azından
Tomris bence tatlı bir isim.
Asena, Derya, Sıla, Ayça
Ada. , deniz, okyanus, Meltem
Aygül, suna, aydan, ayyüce, aybala
Umay koyun Türklerde kadın tanrıça demek
evet bu da güzel hayvan yavrulari ve çocuklarii koruyan tanrıça 👍
umay...
gokce...
ilbilge..
asina...
Umay favorimdir.
Umay bizimde favorimizdi babamız son anda vaz gecti 🙄 soy adimiz y ile başliyor diye
Ayyüce, Gökçe, Aybige (k ile değil) de güzel isimler.
Bir de öz Türkçe isimler genelde unisex isimlerdir. “Er” ile başlamayan ve bitmeyen isimleri kız cocuklar için de koyabilirsiniz
tesekkur ederim🙏
Rica ederim efenim. Rabbim evladınızı sağlıklı bir sekilde kucağınıza almayı nasip etsin 🙏
inşallah 🙏
Gökçe ismi çok severim
Ben sezen ismini öneririm hoşuma gidiyor
Ayşe
Zeynep
Elif
Hatice
Ayşe Fatma Hayriye gel beriye beriyeee lililililiiiii😂😂
ilayda
Gözde
Asena
Tanem
Aybuke, ya da asena.
Asel ❤
Ela , deniz, öykü
Ilgın
Selin
Bade- Miray-Ahsen-Bilge
Bilge hariç hepsi arapça
Bende begendiklerimi yazdım😋
Ahsen arapca degil bu arada
Emin degilim😛☺️
Neyse begendiklerimi yazmisti🤪🤪
Berçınay
İlk kez duydum. Anlamı ne?
Klavyene sağlık.
Ayşe, Ayla, aysin, aysun, berrin, nur ,
Tuana olabilir
almina bencede cok guzel ısım
@33Mormenekşe33 takıp eder mısın benı
Tomris
Eliz, Ayla, Alya, Ecrin, Ece, Aylin, Mina
Asena
deniz olsun
Öz ve öz isim Ayşe😉
Ayşe
Buğlem
ne türkçe ne arapça götten sallama bir kelimedir. bu ismi çocuğuna koyanda hiç akıl yoktur.
ben evli değilim ki
Elif zeynep
Öz Türkçe diyor ablacım öz Türkçe
@BilirkişiKonuşuyor he tamam 😀
Gazi paşama selamlar 🙋♂️ 😅
@BilirkişiKonuşuyor 😂😂
Özge
Almila çok hoşmuş
Bortecine
Bağde
Güneş
Hani bana