" Bu nasıl soru yahu? " Demeyin 😅...Aman benim çocuğum çok akıllı... Aman benim çocuğum çok zeki... diyen çok ebeveyn gördüm de aradaki fark ve benzerlikleri bulamadım....Zeki çocuk mu akıllı çocuk mu?
Zeki çocuk ile akıllı çocuk arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?
Zeki çocuklar çabuk öğrenir. Hızlı kararlar alır. İnceler ve ona göre hareket eder. Zeki çocuklar yönetilir ve emir bekler. Kendine ait hedefi yoktur. Zeki çocuklar sadece öğrenme odaklıdır.
Akıllı çocuklar öğretilen şeyin amacına odaklanır ve hedefi belirler. Akıllı çocuk yönetilmez, sadece karşının onu yönettiğini sanmasına izin verir. Öğrenmemek istediği şeyi öğrenmez. Kendine ait hedefleri vardır. Akıllı çocuk yaşamaya ve eğlenmeye odaklıdır.
Zeka ile okulda, akıl ile hayatta başarılı olunur. Akıllı insan, başarılı olunca mutlu olur, zeki insan mutlu olunca başarılı olur. Akıllılar aptallardan geçinir, zekiler ise kendi başlarının çaresine bakabilirler. bir sayfa süren bir problemi önüne koysam zeki adam bunu çözer... Akıllı adamsa, "işim var," der gider. "Zeka" arabanın motoru, "akıl" ise arabanın şoförüdür. Zeka güç üretir, akıl ise o gücü yönetir.
Zeka algılama hızının göstergesi, algılar ve çözümü hemen bulur. Lakin, o çöüm nötür olur. Olumlu, olumsuz, ahlaklı, ahlaksız bakmaz. Akıllı insan, o çözümü olumlu kullanabilen insandır.
Zeki anlama ve kavramadir akilli gercegi gormek ona gore davranmaktir ama annr babalarin bunu bilerek kullandigini dusunmuyorum. hepsinin cocugu zeki IQ seviyesi muazzam cocuklar
Selam, Akıllı çocuk düşünür ve uygularken; Zeki çocuk düşünür ama işine geleni uygular işine gelmezse ucu kendine domunacaksa uygulamaz... Afedersiniz akıllı ya göre biraz p. clik vardır 😂😂😂