Sizce bir çocuk için en ağır yük nedir?

Bir çocuk için en yıkıcı şey, yaptığı yapacağı şeyleri anne babasının rıza göstermeden ertelenmesine sebep olunmasıdır.
Birde boşanan eşlerin bu zamana kadar ( kimileri içindiyorum) çocuğa o zamana kadar gerekli ilgiyi göstermeyip, bu süreçte adeta birbirleri için silah olarak kullanılmasıdır. Çocuk bu süreçte sürekli ikilemde kalır ve aitlik hissetmez.
Sorumsuz anne ve babanın, düşüncesiz olarak yaptıkları her hareketlerinin, konuştukları her sözün çocuğu içten içe bitirmesi ve gelecek yıllara ağır bir baskı ile girmesi demek bu. Siz buna ilgisizlik deyin, çocuğun önünde şiddetli tartışmalar deyin, çevre baskısı nedeniyle çocuktan olur olmadık şeylerin istenmesi deyin... Bu çocuklar büyüdüğünde içlerinde hep bir ukte kalır, yalnız hissederler kendilerini ve hayata tutunmaları zorlaşır. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
Görsel doğru. Anne, babaların çocuklarına çok fazla yüklenmesi, kendi başaramadığı, yapamadığı şeyleri yapması için psikolojisini bozacak kadar zorlaması çocuğun üzerinde ki etkisi tartışılamaz bile. Fakat bir de aralarında geçen sorunların, kavgaların çocukların gözü önünde yaşanması, içine çekilmesi var. Hiç çocuk olamadan, mutlu bir aile tablosu görmeden, korkuyla uykuya dalan, bagırışlara uyanan bir çocukluk var ki, onunda yükü çok ağır.
Görsel ifade etmiş.
Odak noktamız onlar büyürken hayatımız bir yere kadar onların başına gelenlerle şekilleniyor onların seçtiği yollarla ilerliyor. Sonra ele alıyoruz kendi hayatımızı ama baştan yüklü oluyoruz işte sanki onların yaşadıkları bizim başımıza gelmiş gibi oluyor bir nevi çok etkiliyor çok.
Cevap
21Cevap
Bence bir çocuk için en ağır yüklerden biri ebeveynlerin çocuklukta yaşadığı sınav stressini ve başka durumları yaşamasına ramen çocuklarını anlayış göstermemesi tabii onların iyiliği için yaparlar ne yapsalar ama burda kızmak, bağırmak doğru değildir. sizde o günlerden geçtiniz zordu şimdi çocuklarınız o süreçte onlara yardımcı olun stresse sokmayın
Benim için en ağır yük 4 sınıfta aşık olduğum kızdı ve daha ağır yük ise 7 sınıfta onu dünyadaki herkesten daha çok sevmeme rağmen onun geleceğinde istediği meslek için ailemden inhibitör görevi onun hayallerine zarar vermek istemiyordum birde beni hiç anlamayan umursamaz ailem ile uğraşıyordum. Bu yüzden çok zorluk çektim şimdi kafam rahat lakin aşka inancım yok , donuyorum.
Diğer çoçuklarla kıyas edilmek, her zaman en iyisi olsun istenmesi. Çoğu çoçukta kıyas edilmek yetersizliğe, özgüvensizliğe hatta kıskançlığa sebep oluyor. "Onun çoçuğu yaptı ama sen..." gibi cümleler bence çok yanlış. Her çoçuğun becerisi, öğrenme süresi aynı değil.
Bir çocuk için en ağır yük ebeveynleri ne derse onu yapması ve çocuğa söz ve istek hakkı tanınmaması bu çocuk için çok kötü bir şey resimde de bunu anlatmaya çalışmışlar. Cocuklari kukla gibi kendi isteği doğrultusunda kullanmak çok yanlış
Değer görmediğini hissetmek. Bunun içine çalıştırılmak, kendisine danışılmadan yapılan boşanmalar, yeni evlilikler, verilen kararlar, halinin hatrının sorulmaması, etrafında dönen tartışmalar girebilir. Ve ebeveynlerini kaybetmek. Bir yetişkine göre bile fazlaca ağırken, bir çocuk için büyük travmalar yaratıyor.
Aynen öyle. Babam bana bir kere demişti senin için yaptığım planların hiçbirini gerçekleştiremedim senin yüzünden demişti. Sanki benim planlarım olmayacakmış gibi...
Kesinlikle aile sevgisinden yoksun bırakılmaktır. Hele ki anne ya da baba aile içerisinde sürekli uyumsuzluk içerisindeyse ve evde ekonomik sıkıntı yaşanıyorsa. Çocuk kendi para kazanmak için yollar arar ve bu duruma kendi neden olmuşcasına acı çeker.
Çok fazla yük yüklenmesi çocuk için ağır bir yüktür, bu yükten kastım beklentiler sorumluluklar yaşında yaşaması gereken ama yaşayamadığı mutluluklardır
Bir çocuk için en büyük yük, ailesi hayattayken yokmuş gibi hissetmesidir. Bunlara ek olarak o evin içinde şiddete, tacize mağruz kalmak en kötüsüdür.
Evet doğru çocukların kendi kararları ile değil onların istekleri üzerinde ilerlemesini istemeleri çok ağır bir yük
Ebeyveyni tarafından sevilmemek, ilgi görmemek, şiddet görmek, aşağılanmak.
Çocuk yaşta büyüten durumlarla karşı karşıya kalıp çocukluğunu yaşayamamaktır
Fotoğraf çok güzel özetlemiş.. her işlerine karışılması, kendi düşüncelerinin önemsenmemesi ve sürekli yönlendirilmelerde bulunulması.
Hayatta bir şeyleri başaramamiş ebeveynler çocukları yapsın ister daha fazla baskı olur Bu da çocukları oldukça yıpratır.
Sorunun cevabı elimde kaldı. Aynen; başkalarının onun hayatını kendi hayalleri uğrunda yönetmeye çalışması.
Çok doğru. Çocuk sahibi olmak gibi bir isteğim yok ama olur da bir gün çocuk sahibi olursam kesinlikle onu yarış atı gibi yarıştırmam. Sadece mutlu, huzurlu, özgüvenli bir birey olmayı aşılarım ona.
Bir çocuk için en ağır yük, çocuk yaşta ailesini geçindirmek zorunda kalmasıdır.. Çocukluğunu yaşayamadan.
anne - babasinin ayrilmasi veyahut onlardan birini kaybetmesi
Cinsel istismar
Kıyaslanma.
Sevilmeme
Yasayanlar icin omur boyu bir yuk
Ya da yasadiklaridir. Bazısı ben yaşamadım çocuğum yaşasın dee. Bazısı da ben yaşadım çocuğum yaşamasın der. Her durumda çocuk zararlı çıkar.
Sokaklarda özgürce oynayamamak... (Özellikle cezaevinde ki çocuklar için bu madde çok önemli)
Gelecekleri planlanmadan ve garanti altına alınmadan dünyaya gelmeleridir.
Sevgisiz sorumsuz anne ve babayla olan evde büyümek...
Bundan daha kötüsü parçalanmış aileler, ev içi şiddet, taciz veya tecavüz...
görsel her şeyi açıklıyor aslında üzerine bişey koyup mahvetmek istemiyorum :D
O resim çok etkiledi beni. Eyvallah deyip susuyorum.
Ödevler benim en ağır yükümdü. Nefret ederdim. Bide hiç yardımcı olmazlardı. Ama en keyifli zamanlarım o zamanlar olduğunu nereden bilecektim
Babası ve annesi ona iyi davranmadığında, içten içe kendisini suçlayıp anne babasına toz kondurmaması. Tabi bunu küçük yaşlarda yapar
Bence ailesinin yaşayamadığı bir hayattan dolayı çocuklarına kendi seçtiği hayatları yaşatmaya çalışmak. Bu durumda da çocuklarda kendi seçimi olmayan hayatları yaşamak durumunda kalıyor
Bence Anneler Babalar çocuklarına Karşı sinirli öfkeli gergin Olmayacaklar hep Hakklı Olacaklar ve çocuklarının yanında Kavga etmeyecekler O kadar 😥😥😥😥👍👍👍👍👍
Bunu bilemeyiz ki kimisi ailesini kaybediyor kimisi istismara uğruyor. Kimin ne yaşarken zorlandığını kişinin ancak kendisi bilir.
maddi sorunlardan dolayı hayata 1-0 geride başlaması
ailenin seçimleri ve bunun doğrultusunda yaşamak çok kötü. insan hayatı kendi işini alıncabaşlıcak olması çok kötü
Anne ve babası tarafından sevilmemek, ailesi tarafından dışlanmak kimsenin onu anlamaması ve daha bir cok şey.
Bir çocuk icin en agır yük cocuklugunu bir kenara bırakıp zamanından önce hayatın sorumluluklarını yüklenmesi olur.
o soz ne demek anlamadim ben
Babasız büyümek, ve bazen onun yokluğunu hissetmek..
Ebeveynlerin geri dönüşü olmayan yanlışları yüzünden olan çocuğa oluyor işte günah günah
Anlaşamayan Anne-Babası hayatını kötü yönde etkileyen faktörlerden biri
Ebeveynlerin çocukların karşısında kavga etmesi ve dövülmesi
Evdeki huzursuzluk...
Anna baba yokluğu hissetmesi..
Sanırım erken büyümek zorunda kalmak
Sevgisiz büyümek çok zor bence
İşlevsiz aile ile buyumek :(
Cocuklugunu yasayamamak🥺
Küçük yaşta sorumluluk
Fotoğraf her şeyi anlatıyor
Doğru
Aile içi şiddettir sanırım