Evet belki özgürlük konusunda haklılar. Istedikleri zaman istedikleri yere gidip gelirler. Fakat çocuk evliliğin meyvesidir. Yemek üzerine meyve olmadan vucut vitaminsiz kaldığından zamanla sorunlar patlak verir. Ortak bir paydadır çocuk. Evin neşesidir. Yaşlanınca eşin dışında ailenin temel taşıdır.
Kişiye gore degisir. Her çocuk yaşlılıkta sen iyi baktıysan bile sana bakicam, seninle zaman geçirecek değil. Bu dünyada yeterince hayırsız evlatta var, devamlı sorun yaratan. Kafan rahat olur olmasa. Herşeyin iyi Ve kötü tarafı vardır ve bazı şeyleri önceden düşünmek gerek. Çocuk büyük sorumluluk bir ömür boyu süren.
Çocuk, hayatın en muhteşem meyvesidir. Yukarida yazilanlara birçok kişi imrenmistir belkide, herkesin şart ve imkânları maalesef eşit değil. Elbette ki çocuk istemeyebilir insanlar, ama bana göre hayatın en büyük lezzetinden mahrum kalmış olurlar.
Bu döngünün sonu yok. Ömrümüzün sonuna kadar bu şekilde yaşadık diyelim eee sonra? Bu enerji böyle kalmayacak. İhtiyarlık zamanlarında gezip tozamayacaklar ama kapılarını çalan, nasıl olduklarını merak eden bir evlatlarının olmasını çok isteyecekler. Çocuk evin neşesidir. Anne ve baba olabilmenin tarifi yok. Bunu tatmayan insanlar biraz eksik kalır diye düşünüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çocuğumuz yok , dehşet sıkıcı herşey. Hayat telaşı çok evet, kendimize ya da eve harcadığımız efor zaten yorucu bir de çocuğun sorumluluğu zor olurdu ki böyle de emanet gibi yaşıyoruz sanki , çocuk olsa daha köklü , hayata daha bağlı olunurdu sanıyorum.
Selam, bu insanlar eğitimtimsiz cahil insanlar. Eğer bu adam çocuk sahibi olmanın verdiği mutluluğu bilseydi düşünmeden yapardı. Bu yazılar troll zaten. Ekşi sözlük gibi bir yerden bu beklenirdi zaten. Cahil insanin teki.
Bu da bir bakış açısı. Onlara göre doğruysa bize söz düşmez. Kimisi 5 çocuktan aşağısını istemez, kimi hiç çocuk istemez. Kendince de haklı nedenleri vardır. Olumlu veya olumsuz bir eleştiride bulunmayacağım.