Ona bunu neden almadığımı anlatırım. "Bunlar çocuk için çok zararlı. Almaya benim de param yeter, ama onun sağlıklı büyümesine özen gösteriyorum. Senin de bana yardımcı olmanı isterdim. Bir şeyler almak istediğinde sağlıklı şeyler al. Çocuğu mutlu etmenin bir sürü yolu var. İlla da zararlı abur cuburlar almak zorunda değiliz. Lütfen böyle şeyler alma." gibi konuşma bence uygun olur.
Tamam benim çocuğum kayınvelidemin de torunu sonuçta çocuğumun sağlığını düşünmeliyim ben onun annesiyim babası veya babaannesi kadar benimde çocuğumu nasıl yetiştireceğime hakkım var alırım kayınvalide mi karşıma uygun bir dille saygımı bozmadan anlatırım anne bunlar zararlı çok yememesi gerek abur cubur yerine sağlıklı beslenmesi gerektiğini açıklarım.
Neden almaması gerektiğini konuşurum uygun bir dille. Almak istiyorsa illa uygun gördüğümüz şeyleri alırsa çocuğumuz için daha sağlıklı olacağını söylerim. Sanıyorum ki anlar. Yoksa karşışıklı kırılırız
Once konusurum. Devam ederse gorusturmem, herhangi bir hak iddia edemez. Cocugun sorumlulugu esit sekilde anne babasina aittir, babaannesine anneannesine degil. Gorusturmememin sebebi de kisisel degildir. Yani ne esime ne de kaynanasina karsi kisisel bir sorunum yoktur, tamamen cocugumu koruma amaclidir.
Birşey diyip kalbini kırmak çay demlerim aldığı abur cuburlari kendimize koyarım yemek için çocuğum da uzanirsa bir tane kızım al zararlı derim oda anlar kırmaya gerek yok :)
Onunla polemik yaşamak istemem. İçinden gelmiş almış derim. Önemli olan çocuğun bunları sınırlı şekilde tüketmesini sağlamak. Eşime münasip dilde anlatır onunla iletişime girmesini de sağlayabilirim.
Tatlı ve net bir şekilde yaptığının yanlış olduğunu anlatır bu tür şeylerle benim ilgilendiğimi çocuğum için sağlıklı bir beslenme tarzı oluşturmaya çalıştığımı söylerim.
Eğer çocuğum için zararlı bir abur cubursa söylerim. Derim ki annecim benle babası bunları çocuğumuza almıyoruz. Disardaki yiyecekler zararlı. Ona çok istersen muz alabilirsin. 😂mzkwkzlsk
Biricik ikinci annemi uyarırım sağlıklı olmadığı için torununu çok mutlu etmek istiyorsa oyuncak vs almasini ya da sağlıklı abur cuburlar almasini isterim