Bende ortanca çocuğum dahada kötüsü tek kızım abim 18 ben 16 kardeşim 14 yaşında annem oğullarına daha düşkün bunu hep inkar eder ama bu doğrudur bu sendromu araştırın derim çünkü gerçekten psikolojiyi çok etkileyen bir durum ben iyi değilim açıkçası basit şeylere ağlıyorum bu sendromu keşke annemde araştırsa belki değişirdim ama o okusa bile bu saçmalık flan der xjnzjznzjzj ben yaşıtlarımla mutluyum onlar genelde beni anlıyor veya benden bir kaç yaş büyük ablalarım ama ailem dertlerimi dinlemiyorlar bile bana sorarsanız annem beni tanımıyor bile sizde bu sendromun olduğunu düşünüyorsanız araştırma yapın bi yarım saat flan tam olarak neyi yaşadığınızı anlayın derim dışlanmış özgüvensiz hissiz günün çoğunu somurtan ama aslında neşeli olan ufak şeylere sesini yükselten içinden hep ağlamak gelen bunlar yaygın olur ortancalarda çünkü gerçekten sevgi isteyip görememişlerdir belkide kendilerince ayrımcılık yapan bir aileleri vardır off offff nedir şu ortancaların derdii
Ben üçüncü kızıma hamileyken herkes ortada kalan çocuk p. ç olurmuş diyordu şimdi aynısını ortanca kızım diyor. Biri ilk göz ağrısı biri son göz ağrısı ee ortada ki ne oluyor😄
Bu sendrom bizim evde çok var..
Ben birebir yaşayan biriyim bunu. Ve inan yüreğindeki çocukluktan gelen o izler 46 yaşına gelmişsin hala silinmiyor.
Ben... ortancayim 🥰🥰
Cevap
5Cevap
En iyisi iki çocuk. Biri en büyük biri en küçük. Mis.
iki kardeşiz ve ablayım ben. ilk çocuğun ciddi olmasının beklendiği ve küçük kardeşin şımarık olduğu bir dinamiğimiz var
Tek çocuğum her türlü sendroma girerim kimse karışamaz :)
Ortanca çocuk sendromu nasıl birşey bilmiyorum ama en küçük çocuk olmanın büyük travma olduğunu iyi bilirim. Bizimle kapışamazsınız😉
Iki kardesiz evin kucuguyum. Ha simdi kuculde cebime gir bu yasta ne kucuklugu deme
kimse yaşamamalı gereksiz bir şey çünkü anneler hep eşit sever :)
Olay annelerde değil babalarda
Yok, iki kardeşiz çok şükür :)))))
Bir fikrim yok.
Evin en küçüğü olduğum için.🤔
En büyük benim. 🙄😁
Ortanca çocuk sendromu hiç yaşamadım.
Ben ilk cocuğum bir şey diyemicem
Tek çocuğum
Yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?