W oturuşunun zararları nelerdir?

Bu oturuş şeklinin vücuda zarar verdiği yönünde bilgiler var. Ancak, kesin olarak verdiği zararlar bir uzman tarafından açıklanmalı.
Görsel olarak dizlerin, sırt ve leğen kemiklerinin aşırı gerildiği fazlaca yük bindiği gibi bir görüntü oluştu kafamda.
kurbağa oturuşu diyoduk biz buna küçükken :D
haliyle çocuğun kas iskelet dizdeki kıkırdak sistemi tam olarak gelişmediğinden dolayı çocuk kendini oyun hamuru gibi şekilden şekle sokabilir :D
aslında egzersiz bile yapıyor denilebilir esnetme egzersizi
ileride vücut esnetmeye dayalı bir sporcu balerin / balet jimnastikçi bile olabilir
bazen oturuş şekilleri düzenliyor bir şeye konsantre olmamızı
rahat olamıyorsak şekilden şekle gireriz
bu afacanlarda böyle rahatlığı buluyorlar
büyüdükçe unutacaklar zaten bu tarz oturuşu diye düşünüyorum :)
Denedim. Az kalsın senin yüzünden sakat kalacaktım 😅😁
Evet zaman zaman çocuklar oturur. O yaşlarda vücut daha esnek olduğu için sorun olmaz. Ama ilerledikçe bu oturuş zor oluyor.
Bir sorun teşkil edip etmediğini bilmiyorum ama çocukken bu oturuşumdan dolayı tüm aile bireylerinin hayretle bana bakmasına sebep olduğunu hatırlıyorum.
Hiç zorlanmıyorum hatta çoğu kez öyle rahat ediyorum 😂
Cevap
9Cevap
Ben bu oturuşu 13 yaşıma kadar devam ettirdim istesem yine o şekil de otururum ama zararlı.
Bebekler için pekte sağlıklı değil gibi duruyor. Yinede ortopedistler daha iyi bilir ama vücudun doğal duruşuna aykırı bir pozisyon o yüzden olmaması daha iyi olur.
Ben hala öyle oturuyorum bazen. Ama bacakta şekil bozukluğu yapıyor diyorlar hiç araştırmadım doğrusu
Bir konuda zararlıydı ama anımsayamadım. Ama ayak bileği içe dönüklügü için esnetme konusunda iyi sadece.
Kuzenim böyle oturuyordu doktora götürdüler büyüdüğü zaman özgüven eksikliği olur filan denildi böyle oturduğu zaman düzeltmek lazımmış 🤷🏻♀️
Çocuğun kaba motor gelişimini olumsuz etkiler ve fiziksel güç oranı düşürür.
Ben oturabiliyorum cocukken de otururdum cok sukur hic bir sorunum olmadi birazcik deliyim ama o kadar da olsun 😊
Yaşımı hatırlamadığım bir zamana kadar bende böyle oturmuştum ve bazen arada yine otururum ama sağlıklı değil.
Evet zararli oldugunu duymustum. Ama zarari ne hatirlayamadim?
Büyücülerin oturma stilidir. Genelde kara buyu yapanlar bu sekilde oturur
Genel kultur pampa biyerde okumustum
Korkarim ki kardeslerin birer buyucu ama sakin korkma ben onlari yolundan dondurmeyi bilirim
ben küçükken öyle otururdum hep şu an hala yapıyorum bazen ama gerçekten cok zararlı ayaklarımda çarpıklık var bu yüzden yürüyüşüm de yamuk biraz siz siz olun sakın oturmayın
Rahat olduğunu bilirim sjfhf
Evet zararlı olduğunu duymuştum. . .
Çok sinir edici bir oturma şekli
Bu ne böyle istesem de oturamam
Var, iskelet sistemine zararlı.
Ilerde çok sıkıntı yapıyor
Zararlı diye duydum
Zararlı
zararlı idi sanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?