Eşimle 1 sene olmadı daha evleneli. Çocuk düşünmüyoruz çünkü daha 25 yaşındayız. Eşim köyüne gittiğinde erkek bir komşusu çocuk yok mu dedi eşimde yok dedi. Kaynanam beceriksiz bunlar dedi adama. Bu durumda ne yaparsınız? Kaynanama saygısızlık etmeyeyim diye susuyorum hep ama çocuk yapın da yapın diye bıktırdı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle bu sizin hayatınız hiç kimse buna karar veremez. Kişiler kendi aralarında halledebilir elbet. Daha yeni evlenmişsiniz, evliliğin tadı çıkarılmalı. Üstelik de gençsiniz. Yapılan çok saygısızca, belki çocuğunuz olmuyor ve onlara söylemiyorsunuz nereden biliyorlar? Toplumun şu özelliğini hiç sevmem. Geride kalmış cahil toplulukların yapacağı iştir. Burada saygıdan susma diye bir şey olmamalı canım. İçinden ne geçiyorsa özenli kelimelerle yüzüne söyle. Hiçbir şeyi içine atıp biriktirme. Hiçbir şey senden ve evliliğinizden kıymetli değil. Sevgiler... :)
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer seyin belli bir zamanı var. Cocuk dunyaya getirmek ve ona yetmek, ihtiyaclarini karşılamak kolay bir sey degil. Ilk once ebeveynler hazır olmalı. Özellikle anne adayı. Butun yükü kadin çekecek cunku. Ilk basta ebeveynler hazır olmali ve ortami da hazir etmeli. Bizim ulkede cok baski var. Bunu yapanlar kadinlar anlamadigim sekilde. Kadin kadına yapıyor bunu. Bir de cocuk yapinca bitmiyor. Cinsiyet meselesi başlıyor. Gecenlerde bir tanıdığım baby shower partisi yapmıştı. Iste sordular ne hissediyorsunuz diye. Kızın kaynanasi şunu dedi. Oglan olacak oğlan. Ben %99 oglan hissediyorum. Yil olmus kac? Hala boyle insanlar var. Hic saglikli olsun, kolu bacagi yerinde olsun diye düşünmüyor. Sonra bebek kiz cıktı. Cok bozuldu. Bir erkek cocuk yapmayi becerememişler dedi herkesin içinde. Neyse bir dahakine oglan olur dedi. Buyugum diye, cokta tanımıyorum diye sesimi cikarmadim ama kan beynime sicradi bu sacma sapan tavrından dolayi. Icimde cok laf birikti herkesin icinde agzinin payini vermek istedim ama sustum. Kendi kaynanam yapsa boyle cevabini verirdim. Hayır bakıyorum evlatlari kız evlatta oglana mi hasret kaldi diye. Kadının kiz evladi yok. 3 oğlu var. Bu isler bitmiyor kisacasi. Her zaman konuşacak. Yerinde olsam sustururum. Yine bu partisine davet eden tanidigim bizi yemege de çağirmisti. Bende mutfakta yardim ediyordum kiza. Kaynanasi geldi. Yemegin tadina bakti bu olmamis, lezzetli degil dedi. Bende teyzecim begenmediysen bir dahaki sefere sen yap seninkinin tadi nasil oluyor bakalim dedim. Bozuldu biraz. Ondan beridir de sevmez beni. 😊Bebek icin konusuyor Şu an . Sonra cinsiyet icin konusacak, dogunca bu cocuga bakamiyorsun sütun mu az geliyor diye baski kuracak. Zor yani. Bir sekilde laf soylemesine izin vermemen gerek. Lafini koy cekinme. Sustukca susmandan cesaret alır. Saygidan dolayi bir sey demiyorsun ama bazilari saygıdan susmani da anlamıyor. Aram bozulmasin dersen kocana soyle o konussun. Milletin icinde boyle seyler konuşmasın, bizim cocuk yapacagimiza karışmasın diye konussun eşin.
30 Yorumla
Saygısızlık değil dw gülümseyerek yaa annecim sen çokmu istiyorsun çocuk, neden siz kayın babamla bir tane daha yapmıyorsunuz ne güzel işte istediğin olmuş olur dersin gülerek 😅 bunu demişliğim var kendi anneme çok bunalttığında. Ve tavsiyem en az iki yıl gezip tozun sonra yapın çocuğu.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk yaptığında istediğini verirsin sonrada çocuğu nasıl büyülteceğine o karar verir ve çocuğu dizginleyemezsin arsız olur eşinle konuş basiretsiz kalırsa ve oy büyürse resti çek yüzüğünü masaya koy ömür boyu kaybetmekten iyidir eğer kazanırsan kaynanan bir ömür sana karışamaz
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
92
Cevap
90Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılçocuk önemli bence de yapın dğnyada daha iyi birşey yapamazsınız zaten
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılEşinle bu konuyu konuş gadası eşin annesiyle konuşsun bu konuyu. Şimdi sen konuşursa aranız açılır
00 Yorumla Merhaba, ben 39 yasindayim. Evlenip bosandim ki evliligimizin bitmesinde baya payi olan kötü bir kayinvalidem vardi. Tabii hersey eşte bitiyor. Düsün o kayinvalide bize cocuk yapin bile demezdi cünkü zaten cocuk oldugunda ayirmaya calisti. Yani lafi suraya baglayacagim. Önemli olan esin ile senin bir olmaniz. Elbette kayinvalide ile iliski esler arasini etkiliyor ama iste buna firsat verme. Kaldiki diger huylarini bilmem ama bir tek bunlar beceriksiz dedi diye cephe almana gerek yok. Evet cahilce ve saygisizca bir davranis. Ama zaten cahil insan davranisi ya da o an bos bulunup espri olsun diye böyle dedi. Tabii yinede dogru degil ama sen bundan dolayi esinin annesini kirarsan saYmiyor gibi kadina sözüm ona göz dagi verirsen esinin kalbini kirmis olursun ve bu belkide ömrü boyunca icinden cikmaz. Hani sinek kücüktür ama mide bulandirir hesabi. Eger bir kac kisinin daha yaninda bu espiriyi yaparsa esinde zaten rahatsoz olur. Ve söylerse o söylesin. Sonucta esinede laf dokunmus oluyor. Ve biliyorsun ataerkil milletlerde bu konuda bir espri ya da ima erkegi daha kirar. Sen niye sadece üstüne aliniyorsun. Genckken insan bazen gelin olarak bile kayinvalideyle bilinc altinda bir yarisa giriyor. Bendede oldu hani akilli davranip o kadini tavlamak yerine mesafe koydum cünkü cvp verip savasacak gücüm ve seviyem yoktu. Tabii herseyde susma ama kirilirsan onun senden beklemedigi gibi davranip olgunca kirildigini söyle ki oda şok olsun yani utanir ve yarisa girmez.
322 Yorumla- +1 yıl
bu arada sürekli sizede diyormus. Yeni fark ettim. Baya cahil bir kadin demekki vede tabii saygisizlik. Cahil insan sınırını bilmez yani o lafi israri saygisizlik diye algilamaz bile. Hem size bu konuda baski yapip hemde Artik baskasinin yaninda bile kücük düsürüyosa esin konuşsun. Sende mesafeli davranabilirsin bir kac gün ki saygi duyulmamayi kabul etmedigini anlasin. Ama cahil insanla anlasmak zordur. Egosuda zarar görüp fitnelik yapabilir. Sen en iyisi esinle konus. Eger o yüz asma vs derse simdilik onu dinle. Cünkü oglunun karekterinede saygisizlik yapmis bir anne var. Anneyi kiramayacagi icin birde esim beni saymiyor diye düsünürse malesef sana asiri tepki verebilir.
Huzurumuz bozulsun istemiyorim ama böyle devam etmesini istemem benimde karelterim var hep bir sey olmamis gibi davranamam diyebilirsin. Onlari sen taniyorsun. Aranizin bozulmasina en ufak sebep olmak ve günah vebal almak istemem.. Sen nasil davranman gerektigini en iyi sekilde bilirsin. Insallah hersey daha güzel ve hayirli olsun sizim icin. - +1 yıl
Okudum komple ve çok haklısın fakat bu işlerin sonu senin başına geldiği gibi ayrılığa gider. Hani iki ucu b. klu değnek derler ya, tam olarak olay o. Bu tarz çaresizlik çözümsüzdür ve yolları ayırır...
- +1 yıl
@RuuDy_RuuD eeee ne yapilmali o zaman. Zaten iliski bitecek demekte ne tek yönlü bakis tarzidir.
- +1 yıl
Sen yaşadığını bilirsin arkadaşım, ben sadece düşünebilirim. Senin yaşadıkların benim düşüncemi her daim çürütür.
Ben sadece ayrılığın da çok iyi bir şey olmadığını anlatmaya çalıştım. Kaynana sorunu her evde yaşanan durumdur, sadece bu soru sorana has bir durum değil. Evliliği kurtarıp sorunu çözmek daha mantıklı duruyor... - +1 yıl
@RuuDy_RuuD ben ayril yazmadim ki zaten. Anlamamişsiniz
- +1 yıl
Ayrıl dediğinizden bahsetmedim ki ben zaten, bence siz yanlış anlamışsınız :)
Bu tarz durumların ayrılığa gittiğini genelde ve senin haklı olduğunu vurgulayarak konuya girdim, yani senin yazdıklarını arkadaşın dikkate alması gerektiğinden bahsettim, önemini söyledim...
Neden böyle bir duruma düştük ki biz :) - +1 yıl
@RuuDy_RuuD ama yani bu durumda kesin ayrilik var demek te kusura bakmayin ama erkeklerin beceriksizligi gibi degil mi bir nebze. O zaman hic elin kizinin günahina girme. Madem annesi zor bir insan, oda aradaki teraziyi tutturamayacaksa hep karisinin alttan almasini bekleyecekse evlenmesin bir zahmet. Sizinki de anneme bir sey diyemem diye düsünen erkeklerin diyecegi söz gibi geldi bana.
- +1 yıl
Size öyle gelmiştir dediğiniz gibi, benden öyle çıkmadı çünkü :)
Terazi çok zordur bilirim, o dengeyi yakalamak erkeği eritir bitirir. Eş bir annene laf edemiyorsun der gider edersin, anne de eşinin ağzına bakıyor de oturur kalırsın. Yahut annenin lafıyla eşine bir şey dersin, karın ana kuzusu der bitersin... Size de bir şeyler kolay geliyor ama öyle kolay da değil bu işler. - +1 yıl
@RuuDy_RuuD kolay dir demedim ama olgunluk sanki bunun üstesinden gelinecegi kadar gelinmesini saglar
- +1 yıl
Karşındaki insanın olgunluğu kadar olgun olabilirsin...
- +1 yıl
@RuuDy_RuuD ha buldum eş suclu oldu olacak belli 🤦♀️😁😏
- +1 yıl
Anlayış lazım anlayış, karşılıklı ve geniş açılı anlayış. Saygı sevgi çerçevesinde yürümeyen her birliktelik ya mutsuzluk-ya ayrılık ya da aldatmaya gider, en büyük gerçek budur...
- +1 yıl
@RuuDy_RuuD Onun aksini iddaa eden yok ki. Her türlü iliskide anlayis saygi baslica gereklidir. Ama ben hem kendi tecrübeme dayanarak hem de sizin yazdiklarinizdan erkeklerin annelerinden anlayis gelmeyecegini bildiklerinden eslerini ezdikleri yönünde gerek bilincli gerek se bilincsizce.
- +1 yıl
Eşler de anneleri ezelim diye bekliyorlarsa çok beklerler, anne bu boru değil...
Herkes haddini bilse bir sorun kalmaz aslında, eş eşlik yapacak anne annelik, kimse rol çalmasın... - +1 yıl
@RuuDy_RuuD koca da adamlik yapabilecek. Bak onu saymamışsin bile. Kimse ez demiyor siz hala dünki cocuk olup bir olgun karekter gelistiremediginiz icin ilk basta kendinize yazik ediyorsunuz zaten, vebal alarak
- +1 yıl
Adamlık yapmak senin için ne anlam taşıyor bence önce onu açıklamalısın. Eşini ezdirmemek adamlıktır mesela, eş sözü ile anneyi ezmek adamlık değildir mesela?
Başa döneceğim, olgunluk karşındaki kadardır, misal annen için "o kadın bir daha bu eve gelmeyecek" diyen kadına "tamam" demek olgunluk ya da adamlık değildir, annenin sözüne bakıp anlattıkları ile alakası olmayan eşine birşey demek de adamlık ya da olgunluk değildir. Senin kriterin nelerdir? - +1 yıl
@RuuDy_RuuD Benim kriterim senin kriterin diye bir sey olamaz böyle bir konuda. 2x2 4 tür, aklin yoluda birdir. Bu sebeple yazdiklarin dogru da ondan önce yazdiklarin sanki eşe bir önyargin var gibiydi. Mesela sanki ben esinin lafiyla anneyi ezen adamdir demişim gibi algiliyorsun. Buradanda bence senin eş olan tarafa karsi önyargin oldugu ortaya cikiyor. Genelde kayinvalideler sorun cikaran taraftir. Bu önyargi degil. Memleketimizde genc evlenildigini düsünürsek gelin daha naif oluyor. Kayinvalidede aslinda kayinvalide olmak icin cok genc ama kendide erken evlenip erken anne olunca 40 li yaslarin basinda birden "gelin" giriyor haneye. Bu yüzdende bir giciklik olusuyor kayinvalidenin icinde. Rakip vs gibi görmeler falan filan. Dolayisiyle bu sebeple erkek esini takdir edip annesi cok zor ise esine bu rica edip seni takdir ediyorum surda hakli surda hatalisin diyebilirse ayni zamanda annesinede bunu saygili ve güzel bir sekilde söyliyebiliyorsa adsmdir.
Ha artik gencler günümüzde cok naif degiller. O sebeple genel olsrak belkide artik kayinvalideler eziliyordur ama doguda ve anadolu da eskisi gibi kayinvalide nin sözü gecer diye düsünüyorum haksiz bile olsa - +1 yıl
Evet doğru, kayinvalide ağır basar ama haklı olduğu yere kadar. Haksiz olduğu yerde koca anneyi haklı görürse orda sıkıntı vardır. Gelin de hakliyken haksız düşmemek için tepkisini ölçülü ve edepli vermelidir. Bunda zaten bir sıkıntı yok...
Zaten en güzeli de uzakta yaşamaktır, ne kadar yakın olursan o kadar kötü olur gerçeği var... - +1 yıl
@RuuDy_RuuD oh be sonunda anlastik.. Gel bir el sıkışalım 😄
- +1 yıl
Dur yahu biraz daha kapışsaydık :)
Zaten aynı şeyleri farklı yollardan anlatıyorduk :) - +1 yıl
@RuuDy_RuuD yok ama sen bana gergindin. Ondan orta yolda bulusamadik bence. Dilin yanmis sanki bu durumdan.
- +1 yıl
Bence senin yaşadığın sıkıntılardan dolayı beni anlamak dahi istemedin gibi duruyor, hak da veririm yani. En başta sen yaşadığını bilirsin tabii ki de dedim ama seni kesmedi :)
Bu problemi bu ülkede yaşamayan yoktur ki zaten, benim anlattıklarımın hiç biri senin dediklerine karşı değildir ayrıca, hemen saldırma :)
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılAçıkçası bunu söylemekle çok ayıp etmiş. Kararlarınıza saygı duymak yerine kendi kafasına göre daha çok hareket etmiş ,çocuk fikri anne ve babanın isteği ile olacak birşey zaten zamanı ve vakti geldiğin de her anne baba elbet bir gün çocuk ister ama şimdi değil. İlk olarak Kararlarınıza saygı duyulmalı bunun için kabalığını görmezden gelip eşinizle beraber üslupla izah edin.
60 Yorumla
+1 yılGaza getirmek gibi olmasin ama alttan alttan bence kaynanana haddini bildir. yasantimdan biliyorum bende bir kac yil oyle buyuk diye ses cikarmadim ayiptir dedim neler yapmadi bana. simdi keske o gunler simdiki aklim olsaydi da haddini iyice bildirseydim diyorum
111 Yorumla
Soran+1 yılne diyebilirim mesela ben bir konussam çok ağır konusurum çünkü
- +1 yıl
Konus iste tam herkesin ortasinda degil ama alttan alttan sozunu yedir. gec kenara yalnizken bak buyuyumsun diye terbiyesizlik etmek istemem ama beni baskalarinin yaninda asagilamana susmam soyle lutfen bir daha olmasin de. ben simdi cocuk istemiyorum ne zaman istersek o zaman olucak de
- +1 yıl
Valla haklısın aha oglun gir yataga yap Bı cocjkderdım
- +1 yıl
@jınekologayse82 😂😂😂
- +1 yıl
Haksızmıyım
- +1 yıl
@jınekologayse82 haklisin valla
- +1 yıl
Gynaydın ayse ben sen
- +1 yıl
@jınekologayse82 gunaydin bende gunay memnun oldum
- +1 yıl
Ben de memnun oldum çalışıyor musun okuyor musun evli bekar
- +1 yıl
@jınekologayse82 ilkokul ogretmenligini okudum ama işsizim evliyim
- +1 yıl
Ne kadar kötü bir durum ya insanın o kadar emek verip okuyup ama karşılığında okuduğu bölümde iş bulamaması istersen özelden yazabilirsin daha rahat olur sohbet ederiz
+1 yılBu insanları anlamıyorum çiftler evlendiler diye aileler onların üzerinde bu kadar hüküm süremez. Bu iki tarafın ailesi içinde geçerli. Sonuçta bunlarda bur aile ve kendi hayatlarını idame edecekler. Ailelere göre yaşayamazlar. Bence sen bunu söylediği zaman kibarca birkaç sene çocuk yapmayı düşünüyoruz oğlunuz ile birlikte aldığımız karardır demelisin. Bunu defalarca da olur olmaz yerde dile getirmezseniz de sevinirim de.
22 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum
- +1 yıl
@Trakya22mc teşekkür ederim olması gereken bu :)
+1 yılİnsanlarda böyle bir algı var zaten. Çocuk yapılmaz. Yaratılır Allah tarafından. Hamile kalmak, onun orda tutunması bile mucize.. Herkes çocuk sahibi olamadığı gibi "sağlıklı" çocuk sahibi de olamıyor. Önerilecek bişey yok cahil insanlara hr diyip geçeceksin.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 685 cevap paylaştı.
+1 yılSadece kaynana değil tüm millet o çocuğu yapana kadar bıktırır. Ya boş vermeyi öğrenecek bildiğin gibi hareket edeceksin, ya da yapıp susturacak kurtulacaksin. Dahası yapsan da susmayacaklar, başlayacaklar ikinci ne zaman, buna bir kardeş lazım demeye. Yani onu da yapsan başka birşey bulurlar soracak. O yüzden şimdiden boş vermeyi öğrenmeye bakın...
10 Yorumla Sallama
Sen salladikca üzerine gelir
O onun patavatsızlık olduğunu bilmiyor işine gelmiyor
Sen sallamicaksin gülüp geçtikçe önceleri daha çok ustune gelecek sonra bir gün niye gulumsuyorsun diye soracak
Anne ne demek bekliyorsun diye gulerek soluceksin
Çocuk ve hayat senin gibi konuşuyorsun bu bizim kararımız ve bunda da kararlı duracağız diyeceksin bida sozu bile açılmaz merak etme10 Yorumla
+1 yılAman yarabbi bu kadarı terbiyesizlik ya elin adamına bak sen çocuk yok mu diyo bide senin yanında hadi onu anladık o salak deyip geçeriz ama kahınvaliden tam bir terbiyesiz. Kusura bakma
40 Yorumla
+1 yılArkadaşım var kaynanası hep aynısını der tembel bunlar diye en son kıza ugursuzsun sen alma çocuk kucağına dedi hemde sorunun erkekte olduğunu tedavi gorduklerini bile bile kız çok sessiz saygısızlık olmasın diye birşey demiyordu sende ilk cevap verme oğlu güzellikle desin anne böyle şeyler söyleme milletin içinde diye oğlu derse kırılmaz kötü olmaz ama sen dersen kötü olursun bu hep böyledir
00 Yorumla
+1 yılBoş ver kim ne derse desin en az 3 sene çıcuk yapma çocuk olduktan sonra çocukla ugraşacagım diye kocanla dogru dürüst ilişki yaşıyamassın bir yere gidemessin kaynanan seni iyice eve hapsetmek istiyor kocanla konuş anasına birdaha bu konuyu açma desin gerçekten aldatmaların bir çogu çocuk olduktan sonra başlıyor kafanı kullan o ne ddmiş bu ne demiş takma
10 YorumlaE hoş tutun kaynananı. Eninde sonunda yapacaksınız. Nekadar erken olursa zorluklarına da okadar rahat katlanırsınız. Yaş geçtikçe zırıltısını, ağlamasını, hatta çişini, kakasını bile çekemez olursunuz. Düşünemiyorum yani.
00 YorumlaSimdi soru sorcam cevap veremicen 😅 cunku cok kisi yazmis neyse kocan senin yaninda mi bunun cevabi evetse kocan annesine hic bir sey demiyor mu diyorsa sorun yoktur kocan seninle en azindan insanlari degistiremezsin sonucta
00 Yorumla
+1 yılesin annesinin agzinin payini verse boyle konusamaz, terbiyesiz kadin her seyi soylemenin yeri uslubu var
20 YorumlaSırf onlar yüzünden böyle bir hata yapmamalısınız ki benim gördüğüm örnekler var erken bitmişler erken olduğunu düşünüyorsan haklısın demesen de haklısın sonuçta
00 YorumlaSakın saygısızlık etme. Kültür farkı var gayet normal bir durum. Onlar senin 3 ay içinde hamile kalmani istiyor çünkü onlar zamanında öyleydi. Sen bildiğini yap ama ona da saygı duy.
00 Yorumla
+1 yılAl kenara konuş bu bizim kararımız bizim özelimiz
sizi ilgilendirmez bir daha insanların içerisinde bu konu hakkında yorum yapmazsaniz sevinirim de. 🤷♀️Uyarmazsan ayni devam edecektir.00 YorumlaYa ona ne mk o mu bakçak sanki kendi doğurdu da noldu çocuğu dünyayı mu kurtardı
50 Yorumla
+1 yılÇocuğu dogaracak olan benim ben kendimi ne zaman hazır hisedersem o zaman yaparız de hem biz bakicaz bunun kararını vermek bize düşer de ben aynı bu şekilde soyledim çünkü
00 Yorumla
+1 yılAh bana verecekler öyle bir kaynana nasıl muma çeviriyorum nasıl haddini bildiriyorum. Sen hala sus saygısızlık etme aman incileri dökülür kaynananın.
011 Yorumla
Soran+1 yılValla eşimle kötü olmaktan korkuyorum yoksa kaynanama zerre acımam
- +1 yıl
Ama şimdi bu hadsizliği yapabiliyorsa ve karşılığında sen kendine laf söyletiyorsan o ilerde neler neler yapar söyler ezdirtme kendini.
- +1 yıl
@ygt46526 boşasın mı dedim ben ezdirmesin kendini hakkını arsyabilsin boyun eğmesin kaynanaya
- +1 yıl
@ygt46526 hadsizlik yapmış haddini bildiririm ben olsaydım dedim. Boşa mı dedim sanki. Evli diye kendine saygısızlık mı yapılmasına izin vermesi gerekmez.
- +1 yıl
@ygt46526 ne oldu kaynanın yaptığı saygısızlığa gelince konu kaçar gibi oldun.
- +1 yıl
Söz konusu ananız olunca laf söyletmezsiniz ama karınız için aynı kurallar geçerli değil anlaşılan
- +1 yıl
b oş konustugun cok bellı o kadınla bı omur yasayacak coluk cocuk olacak svgılının anası degıl tekrar dıyorum sorun varsa uzun uzun dusunulup cozulur boyle had bildirerek degıl kocasıyla konuscak gerekırse kendı konuscak bı sekılde konusarak guzellıkle olacak sen bunu oyun sandın sanırım boş konusma lutfen
- +1 yıl
@ygt46526 ister sevgili oluyum ister evli oluyum bu kimsenin bana saygısızlık yapabileceği anlamına gelmez
oluyor malesef böyle. benim annem bile sen artık büyüdün sevecek daha küçük çocuklara ihtiyacım var diyor :)
10 Yorumla
+1 yılKendinizi hazır hissetmiyorsanız yapmayın ne olursa olsun. Çocuk bu oyuncak değilki he diyince yapılsın
10 YorumlaYa onların canı torun istiyor. Yapacağınız en iyi şey. Tamam deyip geçip gitmek. Sonra bildiğinizi okuyun :) taktığında demez kafaya. Kocnla hemfikirsen koy g.. Ne rahvsn gltsşn gerisinin
00 Yorumla
+1 yılBiraz şöyle eğlenceli, güzel sorular bulup ana sayfaya çıkmanızı öneririm.
Ne bu ya kokuşuk kokuşuk şeylerle dolduruyorsunuz ana sayfayı.10 Yorumla
+1 yılBu benim elimde olan bişey değil. Allah vermiyorsa yapılacak bir şey diyebilirsin mesela.
20 Yorumla
+1 yılTamam annecim de. 3 -5 tane yapicam de oyala gitsin. Saygisizlik etme sakin. Kendi annen sayilir o senin
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 457 cevap paylaştı. Kadın torun sahibi olmak istiyor işte de, yanlış kelimeler kullanıyor üzücü şeyler yoksa istemesi normal
00 Yorumla
+1 yılKulak asma o çocuğa bakıp , büyütecek , uykusuz kalacak olan sensin. O sadece banannelik duygusunu tatmin etmek için istiyor. Gerektiğinde bunu yüzüne vur altta kalma.
00 YorumlaBirseyi birini dinleyerek yapacaksan çok saçma. Ben dinlemem bile sanane sen kimsin de karışıyorsun özelime derim.
00 YorumlaÇocuk yapmanızı :) şaka şaka ya bence insanlarla bu tarz diyaloglarda çok fazla samimi olmayın geçiştirme cevaplar vererek onları ilgilendirmediğini hissettirin.
10 Yorumla
+1 yılSizin hayatınız sizin kararlarınız sanki Kendisi bakacak eşin annesine karşı çizgi çizmeli Beceriksiz demek nedir başkasının yanında
00 Yorumla
+1 yılAltta kalırsan seni Ezer yapamıyoruz nasıl yapılıyor bize bir öğretsene demen lazım
30 Yorumla
+1 yılDediğin gibi eşinle birlikte henüz düşünmediğiniz bir şeyi dile getiren kişi kim olursa olsun umursamamak lazım diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılSen saygını kaybetmemeye çalıştıkça kaynanan tepene çıkacak.
10 Yorumla
+1 yılSizin kararınız daha önemli sonuçta sizin hayatınız
10 Yorumla
+1 yılTabiki tamam deyip yapma tekrarlarsa hast gittik oglun tedavi olyo konuyu acipta utandirma onu de bu is tamamdir kimseyede diyemez ustune daha gencler diye savunur😂
11 Yorumla
+1 yılartık bu durumun rahatsız edici olduğunu tatlı bir dille söylemek gerekiyor. anlamıyor demek ki.
10 Yorumla
+1 yılAyıp olmuş söylediği
Boşver zamanı gelince yaparsınız zaten10 Yorumla
+1 yılKayınvalide ayıp etmiş eşin düzgün bir dille uyarmalı çiflerin kararına kimse karışamaz
00 Yorumla
+1 yılsana ne be teyzeee sen o yaşta napcan torunu yat yatağında
00 Yorumla
+1 yılsusmaman gerekiyo ama sert bir çıkışta da bulunma bence
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 668 cevap paylaştı. Kaynanana sağlam birini bul o yapsın sonra siz de yaparsınız :)
00 YorumlaBence bir tane çocuk yapıp kaynana dırdırından kurtulun
00 Yorumla
+1 yılKocan kısırım desin susar. Sonra yaparsınız istediğiniz zaman.
00 YorumlaSizde yapın cocuk evin nesesi olur arkadas gibi buyur sizinle gec yasda olan cocuk şasiriyo bunlar anam babammi dedem nenemmi diyor
00 Yorumla
+1 yılSakın kaynananı dinleyip hareket etme. Zamanı var de geç sorduğu zaman
00 YorumlaNe kadar erken cocuk yaparsaniz o kadar iyidir fazla bekletmeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşın olmuş 25. Küçük değilsin. 3-4 tane çocuk doğursan fena olmaz. Bunun için de 5 yıl süre yeterli olabilir. 30'dan sonra doğurmak biraz zorlaşabilir. Kaynanan haklı.
00 YorumlaSessizlik, bazen erdemliktir sus. Allahindan bulsun.
00 Yorumlautanç verici ya o şekilde mi söylenir bu. ayıp etmiş kaynanacığın :d
00 Yorumla
+1 yılValla ben olsam cok ıstıyosan aha oglun gir yataga sen yap derdım
02 Yorumla- +1 yıl
Noldu oda Baska adamların yanında oyle yorum yapamaz
Ağzı olan konuşur, son karar yine siz'de biter. Herkesin herşeyi demesiyle olmuyor...
00 Yorumlaallah aşkına yapın. sen nasıl darlandıysan bende her sayfa yenileyişte soruyu görmekten darlandım :)
00 YorumlaBen sinir oldum burada kocan da amma kılıbık laf edemiyor mu anasına
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 670 cevap paylaştı. Onun dediklerini dikkate alma. Ne derse desin. Boş ver. Duymazdan gel.
00 Yorumla
+1 yılPatavatsızlık yapmış tamam ama oda torun istiyor sonuçta. 25 yaş da az değil hani. hayat koşullarınızı bilmiyorum ama bence çok da geç kalmayın derim.
00 Yorumlaolur olmadık yerde konusması cok aptalca cocuk deyınce mıllet cocuktan once yatak dusunur kocanın buna kızması lazımdı senı kucuk dusurmemelıler
10 Yorumla
+1 yılKaynana demek cehennem de zebani demek ablamda da aynı sorun var asla duyma o kadını
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaygısızlık yap. Bende yapıyorum. bir daha demiyorlar. Deseler bile gençler istemiyormuş zamanı gençlik diyorlar🤣
00 Yorumla- Devamını Gör (122)
Devamını Gör(167)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Patavatsız kaynanam "çocuk yapın" diye bıktırdı bizi. Ne önerirsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler