Bu ev sahibi terörü ne zaman bitecek bilmiyorum. 2 çocuğun varsa, çocukların küçükse hele yandın, asla ev yok. Sanki duvarları kemireceğiz! Yazıklar olsun gerçekten. Sürekli çocuksuz, hayvan beslemeyen hatta memur vs. kiracı arayan zihniyetlere çok kızıyorum. Kendileri harıl harıl doğururken sorun yok, kiracı olunca sorun var. Çok yazık gerçekten. Ben bu konuda çok doluyum da siz ne düşünüyorsunuz? Ev sahipleri haklı mı yoksa bunlara birinin dur demesi mi lazım?
Hak veriyorum, evi mahvediyor kiracılar.
Haksızlar, hem kira alıp hem artistlik yapmasınlar.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çocuklu ailelere ev vermeyen ev sahiplerine hak veriyor musunuz?
Ev sahip olduklarında bakış açıları tamamen kiracıların eve zarar vermemesi üzerine kuruluyor, herkes aynı kefede degerlendirilemez tabiki, ancak ev sahiplerini bazı tedbirler almaya iten kiracılar yüzünden normal kiracilarda problem yaşıyor, ancak çocuk var diye kiraya vermemek adice
şimdi bizim kiramız var, açıklayayım olan durumu, normal çift girince sağa sola dikkat ediyor, kırıp dökmüyor, nasıl aldıysa öyle bırakıp gidiyor, fakat çocuk eline bişeyler geçiriyor, yerleri çiziyor, su falan döküyor parkeler kabarıyor, duvarları kırıp döküyor, sabah akşam bağırıyor komşular şikayet ediyor, çocuk bahçeye çıkıyor her yeri karman çorman ediyor, her tarafta kırıklar oluyor, çıktıklarında bir bakıyorsun evin her tarafı harap bitap, verdikleri parayı da zaten tamirata harcıyorsun, bedavaya oturmuş oluyorlar, şimdi elbette düzgün çocuklar da var ama neden kar elde etmek varken bu sıkıntıya düşsün ki adam? elbette siz haklısınız sonuçta sokakta kalacak haliniz yok fakat ülkemizdeki insan profilini tanırsanız zaten neden böyle davrandıkları hakkında çıkarımda bulunabilirsiniz.
Kime derdini sorsan o haklı. Evi tertemiz jilet gibi verip, harabe şeklinde geri teslim alan ev sahibi da haklı. Kiracım şu işi yapsın, bu kadar çocuğu olsun, şöyle olsun durumlarına maruz kalan kiracılar da haklı. Kimisi parasını verip oturuyoruz sonuçta demiş, bir insanın mülkünü kiralamak o evde istediği gibi hareket etmesi, istediği zaman çıkması ya da çıkarken evi aynı şekilde teslim etmemesi anlamına da gelmiyor. Yalnız şunu da çok defa gördüm, o küçük ya da çok çocuklu aileler ev sahibi olduklarında, zamanında kendilerine yapılan "ev sahibi terörünü" kendileri de hiiiiç umursamadan aynı şekilde uyguluyorlar. O yüzden her anlatan haklı...
İki tarafında aslında haklı ve haksız yanları var; ilk olarak kiracı sırf çocuklu bir aile diye ve geçmişte yaşadığı olumsuz durumlardan istemiyorsa bu haksızlıktır çünkü o ailenin bir suçu yoktur. örneğin; önceden çocuklu bir aile kaldıysa ve evdeki eşyalara zarar verdiyse aynı şeyin tekrar onun başına geleceği korkusudur. İkinci durum ise diyelim ki çocuklu bir aileye verdi herşeye rağmen o aile eve hasar veriyorsa ve sesten dolayı rahatsızlık çekiyorsa haklılık payı vardır.
Tabi ki hak veremiyorum. Her ebeveyn sorumsuz değildir. Bazi sorumsuz ebeveynlerin çocukları evlerine zarar verdi diye herkesi bir tutmak doğru değil. Herkesin çocuğu olacak, dışarıda kal mı demek istiyorlar.
Evimi 3ü küçük 4 çocuklu bir aileye verdim. Sorun sadece ev sahiplerinde değil. Çocukların belli saatlerden sonra yaptıkları gürültüye duyarsız kalan, eve verilen zararları tazmin etmeyen çok fazla kiracı var. benim üst katımda da böyle bir kiracı aile vardı.. Liseye giden kazık kadar kızları her gün en yüksek seste müzik dinlerken annesini ikaz ettiğimde " ben ne yapayım genç kız " diyip geçiştiriyordu. Sinirimden az kaldı kocasını çevirip sopalayacaktım. Sonra benim oğlum doğdu. O kızın yatak odasının tam altında olan odasında sabahlara kadar uyutmayıp çıldırttı.. "Sabahın 3 ünde uyanıp anne yaa çıldıracağım diye bağırmasını hala keyifle hatırlıyorum. Yani diyeceğim o ki insanlar saygısız ve duyarsız olunca bu tür durumlar yaşanabiliyor.
Yarı yarıya düşünüyorum. Empati yapalım. Sen evini sırf parasını veriyorlar diye hor kullanılmasına göz yumarmıısn. Ve bu başına 3 4 kez geldiyse. Sonunda bir karar alırsın muhtemelen. Ama bana kalırsa önce araştırılmalı. Depozito alınmadan daha önceki evinden kiracı neden ayrılmış araştırılıp öyle verilmeli. O yüzden yarı yarıya dedim. Ha bekar olanlarında evlerini bok götürüyor ben çok gördüm. İnsanın içinde olan birşy bu. Ama yinede çocuk sonuçta duvarı çizer vs bunlar çokta önemli değil parası kesilir konuşulur halledilir insanların sokakta kalacak hali yok.
saçma... depozito alıyorsun üstüne kontrat yapıyorsun oraya evin zarar görmesini istemedigin ya da zarar gördgünde kiracı ödeyecek dye demirbaşları kaydedip sonra tazmin edebilirsin... ben evimi 3 kız ögrenciye verdim Allah var bir gün kirayı aksatmadılar...2 yıl boyunca sonra evden çıktılar gittim evi gördüm :)) direk satılıga koydum :) velhasıl çoçuklu bekar vs farketmez eve iyi bakan bakıyor... bu tamamen kişilerle alakalı.. ben herkese evimi kiraya veririm... kendimde senlerce kiracıydım zorluklarını biliyorum... o yüzden veririm... mal bu tamir olur... bütün ev shiplerimle hala görüşüyorum... kiracılarımlada... konuşup anlaşılıyor bir şekilde.. ki ben depozitte almıyordum... herşeyi kontrata döküyordum... bir anlaşmazlıkta oraya bakıyorduk :) ev sahiplerinin yaptıgı gereksiz tantana
Haklılar tabiki de insanlar insan gibi yaşamayı bilse sorun yok ha şu olabilir eve oturdun zarar verdin diyelim kapi kol baca zarar veddin her neyse çıkarken zararını ödersin yaptırırsın çikarsın ama yok sen onu da yapmiyon ee niye versin sana ben gormedim yani basimda bir durum olmus kadin evini veriyor kiraciya kiraci kirasini vermiyor eve zarar veriyor kadina 50 60 bin liralık masraf cikartiyor kadin bunu ariyor ariyor bulamiyor soninda buluyor ev sahibi kadin kiraci kadini tutuyor sac bas yoluyor simdi dusun otur bakalim sen olsan verir misin vermezsin tabiki de bu sordugun soru olmadi
Çoçuklu aileler evi gerçekten çok kötü kullanıyorlar, bekar da çoçuksuz aile de sıkıntı yok ev az kullanılıo ve duvarlar vs hiç biri batmıo, Çoçuklu oturanlar aileler buna dikkat etmiyorlar ben olsam bende vermem evin her yerini kır dök sonra cek git evi geri onatrym
Bazı evlere biz zarar vermesek bile kendiliğinden yıkılıp dökülüyo. Arkadaşımla kirada oturuyorduk ama ev öğrenci evi gibi kötü degildi yağmur yağdıkça duvarların yarısı küf oldu iğrenç görünüyor. Bazı ev sahiplerininde umrunda olmuyo söyledik durumu adamın umrunda olmadı bizde evden cıktık görüntü kirliliği sonuçta
Çocuklu olması önemli değil önemli olan evi kendi malı gibi temiz kullanabilecek insafiyeti sahip. olmasi yeter Tabi bide kirayı ödeyebilecek bir geliri olması Bir çocuk eve ne kadar zarar verebilir ki Genelde zararı yetişkinler veriyor Ev sahibine kızıp sağ solu bilinçli kırık döküyorlar. Suyu elektiriği ödemiyorlar Bu sebebten ev sahipleri Memur öğretmen gibi meslek sahibi bireyleri seçmekte biraz haklılar
Kiracılar genelde evi gerçekten mahvediyor. Şu an kirada 3 evimiz var 3ünde de her kiracı çıktığında bir sürü masraf çıkmış olarak bırakıyor evi. Hor kullanmayan kendi evi gibi bakan insan olsun yeter çocuklu çocuksuz çok da önemli değil
Suriyeleler veriyorlar hepsininde 7-8 çocuğu var hepside çok pisler pislikler evi temiz tutmayı bırak kokusundan çekilmiyor taa aoartmana gurilmiyor pisliklerin kokusundan ama onlara ev veriyorlar kendi insanının çocuğu var diye vermiyor.. haksızlar tabi ki
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hak veriyorum. Bu kişilee %99 sorumsuz oluyor..çocuk o yapar mantığıyla evi alttakinin başına geçiriyorlar. Benimde 2 kardeşim var. İkiside küçük Allahtan kendi evimizde çok sorun yaşamıyoruz. Ne kadar dikkat edersek edelim çocuklar hele şimdiki zamankiler aşırı kötü . Hiç bişe bulamazsa duvarları çiziyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizimde kiraya giden evlerimiz var üzgünüm ama acı gerçek çocuklu aileler daha çok mahvediyor evleri. Eğer çocukları akıllıysa okula gidip geliosa onu bilemem. Ama yaramazsa kötü. Aslında kiracılar genel olarak kötü. Geçen birine verdik evi duş başlığını almış diğer lavobaya takmış teharet musluğu olarak kullanmış (düşün ne kdr iğrenç) diğer kiracı evin damını kırmış. Meğer odun kırıp satıomuş. 5 milyar zararımız var şu an. İnsanlar kötü herkese ev verilmiyor bu zamanda.
Evi mahfediyorlar diye vermiyorlar ama onunda önlemi var depozito alıyorlar. Bir daireye verilecek zarar için boya tamir masrafı adı altında. Girdiğinde temiz alıp aynı şekilde temiz bırakırsa depozito parasını alır. Yok kapılar bozuk duvarlar kırık delik deşik. Depozito yanar. Bunun için yapılmış bu.. ama çoğu insan bekar ev yok. Çocukluya ev Yok. Anasına danasina versin kiraya ozaman
Açıkçası aileye göre değişiyor. Ben çocuğu olmayıp evin duvar kağıdını sökeni de gördüm. Çocuğu olup duvarları çocuk boyarken aman çocuktur boyar diyen kiracıyı da gördüm. Genel olarak kiracılar eve kötü davranıyor kendi evleri olsa böyle davranmazlar. Ben olsam kirada olduğum için eve daha iyi bakardım
Öğrenciye ev yok.Çocuklu aileye yok. Birlikte yaşayan insanlara yok. Memleketini beğenmediğin insana yok. Tipini beğenmediğine ev yok. Ne istiyor bu ev sahipleri Allah aşkına ya. Alıp başlarına çalsınlar!
Depozito denen birşey var. evi mahvettiysen tamiri için alıyorlar. Saçmalık ya. Cumhurbaskanına acil yazın.3 çocuk yapın diyor. benim 2 tane ev vermiyorlar ne yapalım deyin. bence hemen bir düzeltme yapılır.
Valla benim gibi kiraci bulsunlar da öpsünler başlarına koysunlar. Kendileri kaybederler her şey para demek değil. Eve gerçekten kendi evin gibi bakmak önemli olan. Ne kadar başkasının olsa da ev içinde yaşayan benim. Ben kendi evimmiş bakıyorum.
konrat yapınız ve kontrata uygun yasayınız kımse sıze bunu dert etmez.. ama cıkarken yaff o kadarcı cızıkten bısey olmaz dıyorsanız bu evsahıbının degıl sızın kabahatınız.. mal onun sız nasıl bulduysanız oyle teslım etmelısınız
Bekara ev vermezler, çocuklu aileye ev vermezler, dul kadına ev vermezler, yanlış yaşayan kadına ev vermezler. Çok saçma ve yobaz bir mantık. Çocuklu aileyi en alt katlara ver millet rahatsız oluyorsa.
Herkese ev verilmez, insanlar cok dusuncesiz ve dikkatsiz. Trafikte bile 2 m den araba yanassin yanima rahatsiz olup kacarim. Ne olacagi belli olmaz. Bu sebep referens sart.
Maalesef çocuklu kiracılar evi mahvedebiliyor. Çünkü kendi malları olmadığı için çocuk kapıları mı kırmış, duvarları mı çizzmiş, parkeleri mi çizmiş umurlarında değil. Bir de gürültüsü cabası.
Valla bazılarına vermemek lazım biz sıfır evi verdik çöp gibi aldık geri cidden içim yandı ne emek verdik evi yapana kadar keşke boş olsaydı daha iyi herşeyi sıfır bastan yeniledik yazık günah değil mi hem 1lira bile vermedi
Aynen bu şekilde olduğu için kendi evimiz senelerdir boş kimseyi oturturmadık kaç kişi sordu ama yok dedik, bir de kirasını ödeseler onu bile yapmıyorlar
Aynen öyle kusura bakmasınlar o paraya değmez gürültüleri ve eve verdikleri zarar biz bekar iki kişiye verdık sanki evde yasamıyorlsr Allah var hıc gormuyoruz duymuyoruz ay bası gelır kıirayı verirler bitti
Dua ediyorum Allahtan kiracı değilim, kızım evin duvarlarının içinden geçti ne kadar yapma etme desen bile o duvarlar elbet boyanıyor ev sahiplerine hak vermek gerek.
Aslında genelleme yapmasak iyi olurdu ama mesela kiracı olarak çocuğu olan ya da çocuk yaşlarına göre evi veriyoruz.. çünkü gerçekten kiracılar o konuda önem vermiyor evin duvarları, kapısı, dolaplar falan baya hasarlı oluyordu yani
Bak çocuklu kiracı demek ev sahibine değil bütün apartmana zarar demek adam seni alıcak ses olucak bir sure sonra adamı arayacaklar bunları cikarin cok ses var diye adamda ugrasmak istemez hakli olarak
Öyle bir sorunum hiç olmadı çocuğumda var beğendiğim ev olsun lüks bile olsa hemen tutuyorum memurda değilim 😹😹
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İnsan ayrımı yapmak saçma. Bende acaba kocası olmayan ayrılmış kadına verirler mi diye düşünmeye başladım. Koca yoksa ev niye olmasın. Adam yok diye ev tutamayacakmiyiz
@Kübra06eg iyiymiş o zaman. Daha deneyim sahibi değilim bu konuda. hatta yalnız olduğum anlaşılmasın, daha rahat ederim diye eşim uzun yol şoförü. Her zaman burada değil bile demeyi düşünüyorum bazen. Şimdi değil ama yaza çıkarım sanırım yeni eve, of kafam karışık bilmiyorum ki
öyle ev sahibinin de sahiplerininde topunun... benim için insan olması kirayı gününde ödemesi daha önemli çocuklu çocuksuz evli bekar umrumda bile değil
O kadar para vermiş almış Kiracısını seçme özgürlüğü olduğunu düşünüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bunun bir de bekarlara ev vermeyen tipleri var. Bunun sıkıntısını yaşadım 3 ay boyunca ev bulamamıştım bekarım diye ev vermemişlerdi. Yanlış bir davranış.
haklı... hem evin içine ediyorlar hemde diğer komşularla kavga ediyolar... doğurup doğurup enik gibi atmasınlar ortaya o zaman tasma mı takacaklar ne yapacaklar sahip çıksınlar veletlere :D :D D