Varsa bunlar nelerdir?
Erkek veya kız çocuk için etkileri nelerdir?

İçgüdüsel bişey olduğunu söylerler yani erkekler annelerine benzeyen bir kadını, kadınlarda babalarına benzeyen bir erkeği eş olarak seçiyorlar derler. Buna çok zaman şahit oldum çevremde yani doğruluyorum. Heralde nasıl kız çocukları büyürken annelerini ve erkek çocukları babalarını rol model alıyorlarsa eş adayı seçiminde de anne ve babalarının gittiği yoldan gidiyorlar çoğu zaman.
Erkek çocukları daha çok annelerine düşkün olurken kız çocukları da babalarına düşkün olur erkek çocuklarının hayatındaki ilk kadın ve ilk aşkı anne iken, kız çocuklarının hayatındaki ilk erkek ve ilk aşkı babadır erkek çocukları olsun kız çocukları olsun büyüyüp evlenme çağına geldiklerinde de hayatına alacakları eşi seçerken annelerinin ya da babalarının karakterlerini dikkate alırlar erkekler anneleri gibi olan kadınlarla evlenmek isterken kızlar da babaları gibi olan erkeklerle evlenmek ister
Anadolu'da sıkça söylenen "gelin kayınvalide toprağından, damat ise kayınpeder toprağından olur" sözü aslında bu durumu özetler niteliktedir çünkü genellikle karakter olarak gelinler kayınvalidelerine benzer, damatlar da kayınpederlerine.. 😊
Eğer anne ile güvenli bir bağlanma varsa, bu kişi yetişkin olduğunda ilişkilerinde de bu güvenli bağlanmayı sürdürür.
Bu bağlanma sağlıklı kurulmadıysa, güvensiz bir bağlanma varsa bu kişi ilerleyen yaşlarında hem dünyaya, hem diğer insanlara karşı bir güvensizlik geliştirir. Haliyle eş seçimine de yansır bu. Ya kendini bu duruma teslim ederek gerçekten güvensiz kişileri seçer ve bu şemasını sürdürür, ya şemasından kaçınarak bir ilişki kurmaktan uzak durur ya da şemasını aşırı telafi ederek kendisi bu güvensiz kişi olur ve insanları kullanır. Yani aşırı bir bağlantı olduğunu düşünüyorum :)
“ANNE basit bir konu değildir” diyerek başlayan Jasmin Lee Cori’nin yazdığı ‘Var Olan Annenin Yokluğu’ güzel bir kitaptır.
“Nasıl biri olduğumuz, kendimize saygımız, ilişkiyle ilgili bilinçaltı inanışlarımız, bir şekilde annemiz tarafından oluşturulmuştur.
Şu an ebeveyn olanların büyük fiziki olarak varolan ancak duygusal olarak hiç ulaşılamamış annelerle büyümüşler.
SONUÇ:TANIMADIKLARI ŞEFKATİ KENDİ DE DAHİL OLMAZ ÜZERE BAŞKA BİRİNE VEREMİYORLAR.
Cevap
5Cevap
Anneyle güvenli bağlanma kuramayan çocuklar ilerde ilişkilerde güven duyamama aşırı kıskanç ve şüpheci davranabilir ve eş ya da sevgiliden o alamadığı sevgiyi almayı beklemek gibi durumlar olur çünkü kendini sevmeyi beceremez dışarıdan almaya çalışır
çocukken anneden görülen sevgi, şefkat , ilgi çocuğun bilinç altına işlenir
ve sevginin sevmenin ne demek olduğunu anlamaya çalışır
Eşine göstereceği sevgiyi ilgiyi annesinden gördüğü gibi yapmak ister ve annesinden gördüğü gibi de karşılık görmek ister
bence bağlantı budur
kişiler çocukken aileden gördüğü sevgi üzerine sevgi gösterip karşılık almak ister ve bu döngüyü gerçekleştirecek bir eş arayışına girerler :)
Çok bağlantıli tabiki erkekler anneleriyle iyi geçinen, annelerine benziyen kadinlardan hoşlanırlar.
Tüh yanlış anladık desene ama beğenmişsin. Ashhaba
Hahahha ciddi misin? Ögretmen misin?
Annene benzer birini ya da ondan farklı birini seçebilirsin çocukluktan gelen o dürtüyle. Anneni ne kadar sevip beğendiğine bağlı bir durum.
Ben babamın tam tersi bir adamla evlenmek isterim. Neyi sevmediğimi biliyorum..
Anne sevgisi göremedi iseniz, size anne gibi bakışlarla bakan bir eşe evet dersiniz.
Biri can biri canan. Ama canan daha değerli olabiliyor.
varsa söyleyin bilelim vallahi :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?