Filozof Atakan denildiği gibi indigo çocuk mu?
Bundan önce sorum şu dünyayı değiştirileceği düşünülen kristal veya indigo çocuk nedir?
@ponçikmom
@BabalarveKizlari kıymetli fikirlerinizi bekliyor ve çok merak ediyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Spiritüelist biri olarak indigo çocuklar hakkında derinlemesine bilgim var ve daha önce de gördüm. Atakan yeni nesil bir çocuk ancak indigo değil malesef, atakanda yaşına göre normal olarak aşırı bir ego var ilgiyle beraber gelişti, saygısızlık var, okuduğu kitaplardaki çelişen şeyleri de alıp her şeyi kullanma gibi yanlış bir tekniği var. İndigo çocuklar dedikleriniz başka şeyler görüyorlar, kitap okumadan evren hakkında inanılmaz bilgilere sahip oluyorlar, mesela yıldız haritasını ezbere bilip enerji bedenlerini ve auraları görebiliyorlar. Atakan kardeşimiz madde ilüzyonuna kapalı çok okuyan ancak okuduklarını elekten geçirmek yerine ezberleyen bir kardeşimiz.
İndigo çocukların ruhlarının titreşim seviyesi yüksek oluyor ve bedenlerindeki mucizeler, üçüncü gözüyle gördükleri şeyler başka oluyor. İndigo çocuklar ileri derecede medyum gibi konuşurlar, başlangıç seviyesinde felsefe yapmazlar. Doğuştan gelen bir şey, bedene giren ruhun ve yeni titreşime giren dünyanın bu halinin sebep olduğu bir şey.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kristal ya da indigo çocuk teriminin bilimde ya da psikolojide hiçbir karşılığı yoktur. Bu bir yeniçağ inanışıyken günümüzde revize edilmiş bir kehanet olarak 1900’lerin sonunda geri döndü. Bu çocuklae “Dünya’yı değiştireceğine inanılan.” çocuklardır. Ancak bu inanış çocukların IQ seviyeleri ya sa bilgi birikimleri ile değil auralarına göre kategorize edildiği bir inanıştır.

Özellikle 2000 yılından sonra doğan çocukların kristal çocuk olabileceği yönünde derin bir inanç var.
Buna göre kristal çocuklar;
-Çocukluk dönemi gelişimlerini geç gösterir (Ki bu durum toplumumuzda geç konuşan çocuk zekidir yanılsamasına karşılıktır.)
-Gözleri genellikle renkli ve iridir, çakraları açıktır.
-Telepati yetenekleri vardır ( ki bu da bilimden çok çok uzak bir safsata)
Yani bu kristal ve indigo teoremi sadece güncel bir kehanet. Hem açıklamaları bilimsellikten çok uzak, hem de geçmişte dünyayı değiştiren birçok çocuğun bu duruma uygun olmadığını görmek elimizde sağlam bir delil.
@aligurgan Ne demek, rica ederim :))
@Doktorkedii teşekkür ederim. Süper açıklayıcı bir yorum oldu. Bilimsel bir şey olmadığını da sayende öğrenmiş olduk.
Ne demek, bir şeyler öğretebildiysem ne mutlu bana. Böyle şeylerin bilimsel olarak lanse edilmesi gerçekten çok ama çok yanlış maalesef :))
@Doktorkedii detaylı yorumuna yer yer katılmakla beraber bazı noktalara da ben ışık tutmaya çalışayım. Yorumda da belirtildiği üzere bu kavramlar 1900 gibi senelerde başlamıştır. Psikolojide bir kaşılığı yoktur çünkü bu bir kuşak ve jenerasyon işidir bu nedenle sosyoloji ile ilgilidir.
Yani @sitare_ bilimsel değil demek, sosyolojiyi bilim olarak kabul etmemek demektirki bence toplum bilimi günümüzde mühendisliğine kadar formulize edilerek üstünde kontrol sağlanma arzusu olacak kadar önemli bir bilimdir.
Jenarasyon Fenomenini ilk olarak Karl Manheim 1923 yılında bir makale ile ele almış. Çeşitli versiyonlarla ilerlemiş. Sosyolog "Dr. Parsons Ne zaman sosyal düzen ihtiyacı artsa veya azalsa, toplum yeni bir faza girer" der.
İlgisi olanlar Evrim Kuran'ın Bir Kuşağı Anlamak kitabını alabilir. Basit tanımlarla giriş yapmış kitapta kuşaklara.
Daha meraklılar varsa başka kitaplar önerebilirim.
Sevgiler
@BabalarveKizlari Sosyoloji tabiki bir bilim ama gerçekten kristal ve indigo ile ilgili araştırma yaprasanız bunun parapsikoloji ile ilgili bir kavram olduğunu fark edebilirsiniz.
Hiçbir sosyoloğun, 3. göz, çakra, telekinezi gibi şeylerle ilgilendiğini ya da bunun bilimden sayıldığını düşünmüyorum açıkçası.
Para terimi, bilinenin ötesinde bilinmeyenler demektir ve parapsikoloji TDK tarafından "Ruh Bilimi" olarak çevrilmiştir.
Indigo çocukların olması olmaması, bilimsel olması veya olmaması açıkçası çok önemli değil benim için, ancak olumlu olumsuz kesin yargılarda bulunmak bence asıl bilim dışı olan budur.
Özellikle, hacı hoca kapılarında muska bağlatan, sınavlara okunmuş pirinçler yutup giren toplumun bireyleri olarak parapsikoloji yok demek de ayrı bir paradoks bence.
@BabalarveKizlari Açıkçası ben bu tür şeyleri bilimin huzurunda değerlendiriyorum. Parapsikoloji pozitif bir bilim değil.
Buna inanmadığımı, inanılmasının yanlış olduğunu zaten idda etmiyorum. Sadece bu durumun bilimsel olmadığını belirttim yorumumda. Hani 3. gözün auranın bilimsel bir kanıtı varsa da incelemeye seve seve hazırım
@aligurgan şimdi güzel olduğunu anladın, büyüdüğünde de ne dediğimi anlayacaksın.
Indigo olsan ne beni yoyardın ne zamanı :)
Siz geri kalmış madde ilüzyonu biliminin gördüklerinin gerçekten ibaret olduğunu mu düşünüyorsunuz? Gördüklerini de mükemmel yorumlayıp gerçeğe uygun olan teoremi ürettiklerini mi düşünüyorsunuz? Sizi aydınlatmak için en basit şekilde doğru sandığımız teoremlerin bile ne kadar havada olduğunu farketmeniz için paylaşıyorum. Yer çekimi teoremine göre serbest bırakılan her madde yere düşer, daha açık olmak gerekirse kendinden daha büyük kütleye sahip olan dünya üzerindeki daha az kütleli şeyleri kendine çeker, peki sadece kütleleri ve manyetizmayı ölçen bilim başka değişkenleri bilmiyorken teoremlerinin doğru olduğunu, ışın bedenleri, enerjiler ve auraların safsata olduğunu düşündüren nedir? Onları şimdiki biliminizle ölçememeniz mi? Onları ölçecek aletler yok çünkü onları ölçecek olan sizin bedeniniz.
Altını çizerek söylüyorum bilgisizlik içinde boğulan bir görüş olmuş bu görüşten memnun olmadım ve bu üye kendisiyle çelişen yorumumu beğenerek algı muhakeme yeteneğinin de düşük seviye olduğunu belli etti. Arkadaşlar bilmiyorsanız fikriniz de olmasın biliyorsanız söyleyin biz de bilgilenelim. Her retroda her gezegen diziliminde ciddi ciddi intihar eşiğine geliyorsunuz ve bu gezegen konumlarıyla açıklanan bir olay ve hala enerjilere "öcü" gibi yaklaşıyorsunuz. Yorumlarımı kırılmak ve alınmak için değil lütfen kendinizi düzeltmek için kullanın iyi günler.
@cokoko Hiçbir yerde kendimle çelişmedim, kimseye de bir şey ispatlamayacağım. Daha bahsettiğiniz retronjn burcun ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. Burçlar dünyanın evrenin merkezi olduğu dönemlerde ortaya atılmış kavramlardır ve maalesef ki daha sonra evrenin merkezi dünya olmadığı anlaşıldığında tüm düşünce sistemi çökmüştür.
Kaldı ki hakaretlerinizi de göz ardı ediyorum, kendinize neyi yakıştırıyorsanız buna kesinlikle devam edebilirsiniz. Ancak bana rasyonel bir deney sunulmadığı sürece hiçbir şeye ikna olmam.
@aligurgan Sen gerçekten mantıklı birine benziyorsun djdksk Bu durumların tüm bilimsel açıklamalarını dinlemek için yalansavar’ın astroloji ile ilgili olan podcastini dinlemelisin. Linkini bırakıyorum
open.spotify.com/.../2DNEzNm9XwdRARaDDbYw4x
Dünyanın evrenin merkezi olduğu dönemden binlerce sene önce atmosferi temizlemek için ekvator çevresinde tüm dünya boyunca piramit dikebilecek toplumlar vardı. Toplumlar ayrı ayrı değerlendirilir. Senin bilimine güvendiğin toplum o bilimden 150 sene önce dünyayı evrenin merkezi zannederken afrikadaki kabileler astronom edasıyla yıldız haritası çıkartmış iletişime geçtikleri varlıkların hangi yıldızdan geldiklerini gösteriyorlardı. Tekrarlıyorum bilgin sıfır. Pozitif herhangi bir rasyonel değeri yok, lütfen bu konuda kendini küçük düşürme.
ben seninle tartışmam benim bir amacım var sadece bilime bu kadar güvenme. Bilimin açıklayamadığı yüzlerce şey var birini de bilimin merkezine diktiler bilimin başladığı yerde herkes gözüyle bakıp hayret ediyor ne amacı ne kimin yaptığı bulundu, hiçbir bilim yapıldığı dönemde bunu yapabilecek bir toplum tanımıyor ama böyle çok şey varken hala gözünüz kapalı. Senin bilim dediğin şeyin tamamını ve onun abartısız 5 katını biliyorum. Maddenin 5 hali varken bunlardan sadece 1 tanesini bilip bunu da katı sıvı gaz diye 3 e ayırmak bana artık gülünç geliyor. Bu bizim komik bilimimiz, gözümüzle görmüyorsak yoktur, araştırırsak bilimsel olmaz :) Size bilimsel b** çukurunuzda güzel aydınlanmalar diliyorum ama aydınlanma size bilim diye satılan şeyin dışında bekliyor bunu da söyleyeyim.
@aligurgan Ya boşver, metafizikçi siniri dkxksk Oraya buraya sataşmadan bu arkadaşlar rahatlamıyır
İndigo, Kristal, Üstün Zekalı ve bir çok değişik isimle çocuklar önce çocuk.
Hemen her ülkede bir şekilde var olan farklı çocuklar var.
Bunlar küçük yaşlarda belli konularda yaşıtlarının ilerisinde, kendi yaşının ötesinde gelişim gösterirken, zaman içerisinde bu çocuklar yaşıtlarıyla denkleşmeye, gençlik yıllarında eşdeğer olmaya ve ilerleyen dönemlerde dahi dediğimiz bir çok çocuk konusunda uzman seviyesine zor ulaşmaktadır.
İşte toplum içinde çocuğun etiketlenmesi, toplumun çocuğa yaklaşımı, eğitim sistemi, maksatlı çalışma bunların hepsi bu gelişime iyi veya kötü yönde etki.
Bir çocuğa başarısızsın derseniz başarısız olur, sen muhteşemsin derseniz yine başarısız olur.
Ve sonuçta potansiyeli performansa dönüştürebilen ülkeler gelişmiş ülkelerdir. Tam da bu nedenle gelişmişlerdir.
Milletimizde yetişkinler kendini iyi ifade edemediği için okuduğu kitaplardan konuşmayı öğrenen " bir çocuğun bu kadar dikkat çekmesi gayet normal bir durum. Madem zeki insanlara bu kadar açsınız ihtiyacınız var ülkemizde binlerce fen liseli tıp mühendis vs. kendini kanıtlamış birey var. Destek olup parlatsanıza şu gençleri.
Kristal çocuk mevzusuna gelirsek araştırdığım üzere toplumun düzenine farklı bir açıdan bakıp aykırı olabilecek hakim bakış acısına sahip yeni nesil gelişmiş bireyler olması lâzım. Halkımıza bazen üzülüyorum.
Cevap
8Cevap
Bir ara meleklerle konuştuklarıni iddaa eden manyaklar vardı. " Ay bugün Mikail bana uğradı çay ictik. Akşam derbi ne olur dedim Beşiktaş için neden geçer felan dedi" gibi olmasa da bu minvalde sanki çok normalmiş gibi anlatan davranan manyaklar vardı. Bu Indigo kristal vs de aynı kafanın ürünü. Kafasıni çalıştirmayan kim varsa bu çocuğa düşman ya da destekçisi. Hesap kitap bilmezler iki tarafta bilseler bu çocuğun günde yaklaşık 500 sayfa kitap okumasının imkansız olduğunu söylerler ve bir daha lafını etmezler. Bizde ne yapılıyor peki? Dindarların da dindar olmayanlarinda kindar bir kitlesi var. O kitle geçmiş masa tenisi masasına almışlar elllerine raketi top diye de bu Atakan denen sipayi almışlar ortaya bir o vuruyor bir o.
Araştırmadım ama arkadaşım insanlarla iyi ilişki kuran çocuk demişti bir yerdede zeki çocuk diye görmüştüm. Atakana pedogolojik destek verilmesine sevindim sosyal medya çocuğa zarar verecekti. Devlet inşallah gözetiminde ruh sağlığını koruyarak o çocuğu iyi yerlere getirir.
Hz. İbrahim a. s. peygamberden sonra Hz. Musa a. s., Hz. İsa a. s. ve Hz. Muhammed s. a. v. ile son bulan dünyayı degistiren çocuk düşüncesi pek çok yerde teoriden ileriye geçemedi. Son dönemde balon olarak gördüğüm bu çocuğun hiç bir ileri düzeyde olmadığını düşünüyorum.
Darwinist teoriyle doldurulmus kucucuk bir beyin. 10 yasinda bir ukala.. ben superim hepiniz zavallisiniz diyen ve kendi annesine bile saygisi olmayan bir velet. Indigoluk bu mu oluyor simdi.. kuyumcu terazisinin ustune patates cuvali koymuslar, tezgah bile asagi inmis olayidir bu cocuk.. o kadar.
Onca olaylarin ortasinda bu cocugu niye piyasaya koydular ben bunu anlamiyorum. Neyse ne saygisiz ukala bir cocuk.. anasida fetocumudur nedir tane tane konusuyor.. gicik oldum atakana
Gezdim Halep ile Şamı'ı, Eyledim ilmi talep. Meğer ilim bir hiç imiş, illa edeb illa edeb. (Yunus Emre)
Ya bu çoçuğu çok abartılar çocukta bişey yok aynı cümleleri ezberlemiş ve ailesi ile ters düşüyor sorunları var çocuğun bence tedavi şart
bence bu terimler palavra çünkü detaylıca bakınca çocuklara saçma ithamlarda bulunuluyor
bilimsel kaynağı yok
Bu çocuk filozof mu oldu şimdi ya bırakın Allah aşkına 6 yaşında 600sayfalık kuranı kerimi ezberleyenler bir dünya
Evet kesinlikle katılıyorum anlamak uygulamak şartı ile yoksa çöp
Bunu zaman gösterecek bakalım indigomu balon mu
Ne bitemeyen Atakanmis..
Abartıyorlar bence
Saygısızın teki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?