Merhaba herkese. Ben 15 gün önce doğum yaptım. Bebeğimin gözleri maviden dönecek mi dönmeyecek mi diye sürekli kontrol ederken bir şey fark ettim, gözleri hafif içe bakıyor, şaşı olabilir mi? Eğer bebeğim şaşı işe ne yapmam lazım? Bebeklerde şaşılık nasıl geçer? Bilen ve böyle bir durum yaşayıp çözmüş olan varsa yardımcı olabilir mi?bebeklerde şaşılık
Bebeklerde şaşılık ilk 2 ayda normal kabul edilir. Yeni doğan bebeklerde görme fonksiyonlarının gelişmeye devam etmesinden kaynaklı olarak hafif dışa veya nadir de olsa içe doğru göz kaymaları, şaşılık görülebiliyor. Ama eğer;
- 3. aydan itibaren gözler karşıya doğru paralel şekilde bakmıyorsa, - Gözlerin yukarı, aşağı, sağ-sol gibi hareketleri paralel şekilde gerçekleşmiyorsa, - Her zaman değil de belirli (sadece aşağı veya sadece sağ yön gibi) bakış yönlerinde şaşılık görünüyorsa, şaşılıktan şüphelenebilir ve derhal en yakın sağlık kuruluşuna giderek doktor muayenesi gerçekleştirilmelidir.
Peki bebeklerde şaşılık nasıl geçer?
bebeklerde şaşılık
- Bebeklerde şaşılık; zamanla ve kendi kendine düzelebilecek bir durum değildir, bunu unutmayın! - Bebeklerde görülen şaşılık türüne göre gözlük kullanımı ile tedavi mümkündür. Detaylı göz muayenesinden sonra doktor gerek görürse, bebeğin şaşılığına uygun gözlük ile tedavi gerçekleştirilmektedir. - Şaşılığın tipi, bebeğin ayı-yaşı ve görme durumuna bağlı olarak tedavi yöntemi kişiye özel planlanmaktadır. - Bebeklerde şaşılık görülmese dahi 6. ayda, 1 yaşında, 3 yaşında ve 6 yaşında da rutin göz muayenesi yaptırılmalıdır.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim kızımda oldu. 6 aylıktı galiba. Birden döndü. Doktora gittim, solüsyon damlatacağız tetkik vs dedi. Ama isterseniz hiçbir şey yapmayalım, 1 yaşına kadar normal kabul ediliyor dedi. Ve o kayan göz de göz tembelliği sebebiyle kayma olduğunu, onun içinde eczaneden göz bantları var, tam gözün etrafına yapıştırıyorsun ondan almamı tavsiye etti. Aldım, sağlıklı gözün üzerine yapıştırdım. Bu sayede sadece o kayan göze iş biniyor ve göz çalışmak zorunda kalıyor. Mesela sağ gözde kayma varsa, sağlam olan gözü yapıştırıyoruz, sağ göz açıkta kalıyor. Böylece o tembelleşen göz çalışmak zorunda kalıyor. Böyle yapınca 1 hafta sonra düzeldi. Şimdi iyi çok şükür.
Yeni doğan bebeklerde görülebilir bu durum,15 günlük bir bebekten bahsediyoruz, gözlerini henüz açmış etrafı yeni yeni keşfetmeye başlamıştır, gözleri zamanla dış ortama uyum sağlayıp daha aktif hale geldiginde toparlayacaktir, ancak içinin rahat etmesini istiyorsan doktora götürmen daha doğru olur, burdaki cevaplar seni pek tatmin etmeye bilir
Bebeğini önce bir doktor kontrolüne götür yüksek olasılıkla göz tembelliği dicekler çoğu yeni doğan bebek burnunu keşfetmek ile çok zaman harcıyor ve seni çözmeye çalışıyor uzaklara bakmaya başlayınca göz kasları çalışıcagı için düzelir ama ilk olarak bir uzman kontrolünü atlamamanı tavsiye ederim
Ablacım bebegin bingildagina dikkat et kafasını elleme anlının üst kısmını tabiki de düzelir ama bakıma dikkat etmen gerekiyor ve bir şeyleri yakından göster me ve telefon veya farklı şey ler den uzak tut büyük ihtimalle doğum da bir darbe almış ya da bilinçsiz bir şekilde kafasını ellemişsiniz yeni doğan bebek kafası ellenilmez yıkarken bile yüz üstü yıkabilmeli ama nefes almalı çok dikkatli bir şekilde yıkayın ve 40 çıkınca kırkını da alın almamış saniz alın
Allah'ım tatlılığa bak. :) Maşallah. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Umarım sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur. :) Söz konusu soruya gelecek olursak bunun cevabını en iyi bir doktor verebilir bunun içinde muayene edilmesi gerek. En kısa zamanda doktora götürünüz lütfen.
Doktoruna sor mutlaka ama ben yeni doğan bebeklerde o dediğini görüyorum yani şu an net sabit bir yere bakamadiklarindan şaşı gibi geliyor. Allah bağışlasin geçmiş olsun sana da ❤️❤️❤️
Görseldeki değildir sanırım bebeğiniz? Zira zor fark etmek için şaşı olmak lazım. Gecmeyebilir de en kısa zamanda bir göz doktoruna gitmenizi tavsiye ediyorum, tercihiniz "Dünya Göz" olsun
Bence doktor bunu size söyler bebeklerde bu durum sıklıkla görülür çünkü bakmayı yeni yeni ögrenmeye keşfetmeye çalışıyorlar ama kalıcı şaşılık olup olmadığını doktordan başkası bilemez
Doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim belki de normal bir durumdur rengi zamanla değiştiği gibi bu durumda değişme durumu vardır belki de en iyi doktorunuzdan öğrenebilirsiniz
En İyi Cevaplar