Popüler kültürün dayattığı kadın algısı oyuncak bebeklere de yansıdı.İnce belli, slikonlu ve dolgulu dudaklarıyla estetik yaptırmış gibi görünen bu yeni yüz yıl barbielerini gördünüz mü?Ben çok beğendim, bakışları, duruşları, giysileri öyle şık ve farklı ki.. bu bebeklerden koleksiyon yapasım var. Ama tek sorun şu ki, çocuklu bir evde böyle bir oyuncağın bulunması uygun mu? Siz çocuğunuzun bu oyuncaklarla oynamasını ister miydiniz?
Evet, bir sakınca görmüyorum.
Hayır, kesinlikle izin vermem, gelişimini olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.
Çocuk değil ama ben oynarım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Slikonlu ve estetikli barbie bebeklerle çocuğunun oynamasına izin verir miydin?
Ben çocukken çok barbie bebekle oynadım. Şimdi kilolu. kıvrımsız ve düz bir yapıya sahibim. Hiç bir zaman oynadığım bebekler gibi olmak istemedim. Sadece Haunted Beauty Collection başta olmak üzere koleksiyonluk bebeklerine ufak çaplı bir hayranlığım var.
Bizim neslimiz kople barbi bebekler gibi olmak isterdi. şu an ki nesil de bunlarla oyanaya oyanaya onlar gibi olmak isteyecek tavsiyem oynatılmamasi yönünde.
İzin vermem. Bu bebek nedeniyle daha ince bir bele sahip olmak isteyen onlarca kızın hayatıyla oynandı. Son zamanlarda bu bebeklerinde farklı vücut tiplerine göre yapılacaklarını ve çocukları olumsuz etkikemeyeceği konusunda birkaç yazı okudum. Ancak fikrim değişmedi. Güzel olmak için basit bir bakımdan daha fazlası gerektiğini düşündürüyorlar.
Hayir! Estetiksiz olanla da oynamasını istemezdim. Daha çocukluktan akillarina kadınların guzel olmasi algisi yaratiliyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herseyi de bu kadar abartmanin alemi yok. Yillarca Barbie bebeklerle oynadim psikolojim filan bozulmadi. bir kac ruh hastasi cikip 6263747 ameliyat oluyor diye niye bebeklerle oynmasin
En İyi Cevaplar