+1 yılKesinlikle eşini anlamaya çalışmalı, ona karşı daha duyarlı olmalıdır. Erkek bunları araştırır yapar da en önemlisi ne biliyor musun? Babaanne ve anneanne faktörü.
Bebek doğduktan sonra başlıyor her şey. Ben bir anneyim bizzat yaşadığım şeyden çıkardığım sonucu söyleyeceğim. Kesinlikle iki taraf kendi aralarında ya da aynı ortamda pek anlaşamıyorsa doğumdan sonra ayrı ayrı ziyaret etmeli, eşinin yanında sırayla kalmalılar. Ve lohusa kadın ne söylerse söylesin kulaklarını tıkamalılar. Çünkü çok zor bir olay bu sancı , doğum, çocuğun sorumluluğu ve lohusalık boyunca vajinal bölgedeki ya da karındaki iyileşme süreci çok zorlayıcı. Ateş basması sıkıntı, her şeye alınma, kimsenin fikrini istememe gibi durumlar görülebilir. Kesinlikle iki tarafta buna alınmamalı kulaklarını tıkamalılar. Ben kendi doğumumdan sonra çok sıkıntı çektim lohusayken. Lohusalıktaki bunalımlar, herkesin karışması, tartışma vs. anne adayını intihara kadar sürükleyebilir. Lütfen anneniz ve kayınvalidenizle bu durumu konuşun hamilelik durumu varsa. Her şeyden önce eşinizle bir aile olduğunuzu kesinlikle unutmayın, araya kimseyi sokmayın. Allah bir avazda kurtarsın inşallah.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılInsanlarin yprumlarini okuyup com huzunlendim 2hamileligimide yasiyamadim cok uzdu ve dayak bille atti ve asagladi hakimi helal etmiyorum oda odiyemez zaden bunu okiyam lutfen o insan bir kez olsun bunlari dusunup pismanlik cekmesi icin dua etsin elimle alisveris tasidim elimle camasirlarini goturup makinem yokdu yikatmaciya goturdum. usdelik yanimda karo kiza bakiyordu ve brni cok uzdu cok agladim ve cok krizler yasatim
517 Yorumla- +1 yıl
Çok üzüldüm gerçekten söyleyecek birşey bulamadım...
- +1 yıl
canım benim valla o adama kinlendim pis insan bnde hamileyim seni çok iyi anlıyorum hamilelikte senin ilgiye ihtiyacın var benim eşim eziyet etmiyor fakat bı konu üzerine çok düşüyorum kızıyorum sinirleniyorum hmn yuzume kapatıyor diyor kalbini kirmamak için ama onun beni dinlemesini istiyorum😔Rabbim sana yardım etsin RABBİM o çocuğun yüzü suyu hürmetine seni çok güzel yaşatsın o eşin olacak herif sana bunları yapıyor diye başını duvardan duvara vurdun pislik adam kızma bana ama emin ol bana yapılmış gibi bu 😢
- +1 yıl
Nasıl buluyosunuz böyle kansizlari anlamıyorum ki :(
Cevap sahibi+1 yıl@Eyyyhayattt kizmiyorum ins sen daha guzel yasarsin hamileligini
- +1 yıl
Allah senden razı olsun rabbim sana ve çocuğuna çok güzel günler göstersin inşallah o çocuk aslan gibi arkanda duracak bir melek olacak seni pisliklere esir birakmiycak inşallah o çocuk senin için çok hayırlı olacak
- +1 yıl
@CerkesGenciiii bu rabbimin bir sınaması ne kadar sabrederse rabbim onu mukafatlandiracak hepimiz için geçerli bu
- +1 yıl
Rabbim güzel kalbini ferahlığa kavuştursun ömrünün sonuna kadar hep çok mutlu ol sen ve yer yüzünde ki tüm kadınlar dünyanın en güzel yaşamlarını hakediyorsunuz umarım çok güzel bir eş sahibi olursun sana nazar değmesin diye bakmaya bile kıyamayacak kadar seven bir eş sahibi senin için duam budur
- +1 yıl
@CerkesGenciiii ayyyyy sana ne desem az dir insAllah sende eşlerin en baglisina en hayirlisina kavisursun seni alan eş yaşadı hep mutlu ol inşallah 🤗🤗🤗
- +1 yıl
Yiaaaa tisikkirlir prinsis 😍😍😍😍
- +1 yıl
her insan tanıyıp sandığı ama hiç tanımadığı insanla evlilik yapıyor geçmiş olsun bende 6 aylık bebek ile tek başıma kaldım kolay değil
- +1 yıl
@cCcengaver10 Ayy😔kurban olurum o meleğe annesi hayattami sen nasıl bakıyorsun😢
- +1 yıl
@Eyyyhayattt annesi hayatta evliliğim japon bir bayan ile gerçekleşmişti dubaide idim işim gereği evlenip türkiyeye geldik bir yığın borcunu harcını kapadım bebek 6 aylık iken çantayı topladı ve gitti bizi başbaşa bırakarak hayatta başarılar diliyerekten 2 ay sonra evlilik haberini aldık cocuk annemlerde ben calısyorum yanı demem odurkı kımse 4 4 luk yasamıyor bebenin gözler çekik saçlar dimdik şu anda 3.5 yaşında kaderi böyle imiş
- +1 yıl
@cCcengaver10 erkekmi
- +1 yıl
@cCcengaver10 ben ne diyim Allah onu bildiği gibi yapsın şerefsizler valla ne olursa olsun kendi camurundan olsun üzüldüm çok üzüldüm kim bilir ne kadar şeker bişey maşallah😆😆😆
- +1 yıl
Nasıl bir insansın kişilik karakter olarak soruyorum
En ufak olayda sinirlenen?
Tartışmalarda bağıran çağıran?
Eringenlik?
Akşama kadar kocası gelene kadar iş yapmayan yemeği sayma?
En ufak şeye alınganlık yapıp ağlayan?
Hayatı kurallarına göre değilde kafana göre yaşayan? Sinirlenince karşındakinin üzerine gidip onun sabrını zorlayan?
- +1 yıl
1. Dışarıda bol bol gezmek
2. Kadın doğurana kadar konuşmamak
3. Ben ne bok yemeye evlendim deyip bunalıma girmek
4. Ev işinde yardım falan mı asla etmemek
5. Beraber gezmek falan asla
6. Diğer çocuklar varsa onları ötelemek
7. Ah doğursa bir an önce hemen yatağımı ısıtan bir nesne göreviymiş modunda düşünmek
8. Kilo aldın demek
9. Karnın hamilelikten dolayı çizikleri dile getirip tiksindiğini falan söylemek
10. Gününü kahvede orada burada geçirmek
11. Belki aldatma olmaz mi?
Daha sayım mı?10 Yorumla
+1 yılBence bu sadece hamilelikte değil her zaman geçerli olması gereken bir durumdur. Yeri gelir evi erkek temizler yemekleri erkek yapar yeri gelir kadın yapar yeri gelir beraber yaparlar. Eşler herhangi bir karşılık beklemeden birbirlerini idare etmelidir bu ortada hiç bişey yokken yapılmalı ki hastalıkta hamilelikte veya başka bir durumda birbirlerinin ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilsinler.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
Ben hemcinslerime katılmıyorum. Hamilelik bir hastalık değil mucizedir. Sadece hamilelik donemimizde değil her donemimizde eşlerimiz bizlerle ilgili davranmali yardımcı olmalıdır. Ha ama nolur. Hamilelikte hele ki son 2 ayda hareketlerimiz kisitlanir o zaman bize karşı daha hassas davranmalidirlar ki bunu zaten herkesin yapacagini düşünüyorum. Kalp sonuçta taş değil. Soruna gelirsek eşi hamile olan bir erkek baba olmaya hazirlanmali ve çocuğunun geleceğini planlayıp onu güzel yetistirmek için ne yapmalı araştırmalar yapmalı.
80 Yorumla
+1 yılStres yapmamalıdır. Duygusal şiddet uygulamamalıdır. Eşini rahat anlayabilmelidir. Karısının sağlıklı beslenmesıne dıkkat etmeli ve yerı geldınde saglık sız besleniyor sa uyarmalıdır. İlerleyen zamanlar da düşme teklıhekesı olacagı ıcın veya bebege zarar gelmemesi için işleri bırlıkte yapmalı agır işleri erkek yapmalı ve 1 saat karınla hadi gel yürüyüş yapalım de dısarı cıkar yuruyus yaptır iyi gelir motivasyon ver ona
20 Yorumla
+1 yılAgır işlere sokmayın canin cekenleri alin yemek yemesini dikkat edin midem bulaniyor diye yemek yemezler zar zor bir iki lokma yedirin hamile kadinlar cocuk gibi oluyor bazen kendilerini dikkat etmiyorlar göz ucuyla dikkat edin takip edin cocuk saglıklı dogması icin
21 Yorumla- +1 yıl
Bizim köyde kiz hamile 5 6 aylık motur kasasıyla odun getirmişler hamile kadin kasanın üzerindeki odularin yanina cikmiş motur kasasindan odunlari indircem diye ugraşiyor bir düşse odunlarin üzerinden hamile kadin orda ölebilir yaninda eşide vardi siz bu soruyu sorunca aklima geldi insan eşinin tıraktör kasasının üzerinde yıgılı odunların tepesine hamile eşinin cıkmasînı nasıl izin verir yazik degilmi o kıza karnındaki bebeye bu görüşü o yüzden paylaştım
+1 yılKesinlikle sevgiyi değeri çok fazla göstermek hissettirmek😇 kalp kırma, 9 ay boyunca evladını karnına taşıyor, sonrasıda var canla başla hep onun yanında olucak o kadın. Uykusuz kalıcak, kendine bakamıcak, evladınıza adayacak kendini.
14 Yorumla- +1 yıl
Hamile ve lohusa kadınlar cok kırılgan ve alıngan olurlar haksızda olsalar ustelem ve lohusalıgı cıksana kadarda ilişkibeklemw
- +1 yıl
Kesinlikle çok güzel bir yorum bu 😇
- +1 yıl
@hayalperestbiri
- +1 yıl
@jınekologayse82 ani kısacası hocam sabret sükun et değişen hormonlar için savaş :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılHormonların etkisiyle kadınlar çok duygusal oluyorlar sürekli ilgilenilmesi mutlu eder.. Aşerdiklerinde eşleri gece kaç olursa olsun temin edip getirmeliler.. Çok şükür eşim çok ilgiliydi bir dediğim iki olmazdı ama çabuk sinirlenip ağlamaya başlardım beni sakinleştirmeye çalışırdı sürekli ben doğurana kadar adam da dokuz doğurdu 😄😄
40 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılEşine her zaman destek olmalı annenin psikolojisi çok çok önemli.
10 Yorumla
+1 yılKarısına iş yaptırmamalı, ağır taşıtmamalı..
Aşerdiği zaman gecenin 3'ü bile olsa canının istediğini almalı..
Karısına prenses gibi davranmalı, hamilelikle ilgili romantik anlat yaşatmalı..40 Yorumla
+1 yıluzun lafın kısası hamilelik süreci her kadında bir olmaz eşinin huyuna suyuna git senden döllenen bir meyve getiriyor ortaya ortak noktanız olacak bir canlı o yüzden eşine saygı duymalısın vede üzmemelisin...
10 Yorumlakadındaki yükü azaltmali, yemek hazir olmadı diye kızmak yerine kalksinlsr hazirlasinlar, ayakkabi dahi baglamaya egilemezlerken her seyi önceden düşünüp mutlu etmeliler
20 Yorumla
+1 yılHer zaman eşinin daima yanında olduğunu hissettirmesi lazım..
Bu hamilelik dönemi bir bayanın duygusal ve kendisini yanliz ılgısız hissettiği dönemdir bazen sinirli olur bazen bı anda ağlar..
Eşe düşen görevde o 9ay süreçte anlayış ve ilgi...20 YorumlaBeslenmesine dikkat etmek gereksirse kendi eliyle beslemeli o ne derse desin alttan almalı saygı sevgi sabır
30 YorumlaEşi hamile olan biri bordo bereli gibi olmalıdır... sürekli tetikte hertürlü tribi saçmalığı çekecek vs vs
32 Yorumla
+1 yılAllah o çocuğu verdiyse o kadına daha çok değer kıymet verilmeli o kadın o kadar 9 ay karnında taşıyor vücudu olsin piskolojisi olsun acisi olsun herşeyi çekiyor hamile kadına çok değer verilmeli ilgi verilmeli hamile kadın, çok duygusal günler geçiriyor çabuk sinirlenebiliyor, cennet Kadınların ayağının altındadır LUTFEN HAMİLE KADİNLARA SAYGİ DUYUN 🙌
10 Yorumlaİlgi, sevgi, ilgi, sabır, sabır sabır, sabır... başa dön.
32 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
+1 yılİlgi göstermek, her konuda yardımcı olmak, ev işlerinde yardımcı olmak, arada gezdirmek, gerektiği zaman masaj yapmak. 👍🏻
10 Yorumla
+1 yılHormonlar efendim hormonlar eşini biraz alttan almalı anlayış şart.
20 YorumlaEşinin herzaman yanında olmalı isteklerini gerçekleştirmeli onu mutlu etmeli stresten uzak tutmaya çalışmalı destek olup onu anlamalı
10 Yorumla
+1 yılEmpati kurabilmeli daha fazla ilgili ve anlayışlı olmalı
20 Yorumla
+1 yılİstediği şeyleri yerine getirmek
Üzmemek yanında olmak20 Yorumla
+1 yılNe kadar gıda maddesi var ise eve doldurmalı gecenin bir yarısı yollara düşmemek için😄
10 YorumlaKadına yükünü hissettirmemek için elinden geleni yapmalı. Burda bahsettiğim yük manevi anlamda..
10 YorumlaEşi zaten hamile erkek her seyi yapsa olur bana uyar yani 😄😄
10 YorumlaBaba olmaya kendini hazirlamasi gerekiyor, bu en onemlisi.
10 Yorumla
+1 yılEşine sonuna kadar destek olmak ayaklarının altını öpmek 😪😪
12 Yorumla- +1 yıl
Öperim bir an bile tereddüt etmeden
+1 yılDestek olmak
ilgili göstermek tabi bu hamile olmasa bile olmali
anlayisli ve yardimci olmak10 Yorumla
+1 yılEşi ile ilgili olması doğru olandır sevgili din kardeşim🙏
10 YorumlaKadın o dönem hassaslaşıyorsa erkekte hassaslaşmalı eşine karşı
10 Yorumla
+1 yılNefes al nefes ver nefes al nefes ver ve sabır sabır sabır
10 Yorumla
+1 yılEv isi 😂 etrafi kirletme yemek yapmada yardim et en azindan stresi azalmis kendini daha rahaf hisseder
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğum hediyesi alsin
Çocuk odasını hazırlasın mobilya boya badana falan
Kadınına iyi davransın.10 Yorumla
+1 yılAldatmayı yapar başka da bir b*k yapamaz serefsizler
48 Yorumla- +1 yıl
Haaa... ordan
- +1 yıl
genelleme yapmamak lazım ama değilmi nedir bu erkek düşmanlığı :)
- +1 yıl
@cCcengaver10 size şerefsiz diyen biri için oldukça kibar bir yaklaşım.
- +1 yıl
@KralınaÇatarım sövsek değişen ne olacak ki kardeşim dünyayı iyilik kurtaracak :)
- +1 yıl
@cCcengaver10 canina kurban ancak yine de hakedene bildigi dilden konusmak gerek aksi takdirde boyle cok daha arsız oluyorlar bence
- +1 yıl
@KralınaÇatarım erkek erkeğe cenk etmek farzdır ama karşıdaki bayan olunca sessizlik en güzel cevaptır kardeşim
+1 yılDaha dikkatli davranmalı, anlayışlı olmalı, yardım da bulunmalı... Ve en önemlisi sevgisini eksik etmemeli.
00 Yorumla
+1 yılEşinin yanında olarak psikolojik destek sağlamalıdır aynı zamanda fiziksel.
20 Yorumla
+1 yılHamile eşini tekrar hamile birakmamaya dikkat etmeli😂
30 Yorumla
+1 yılSosyal ve psikolojik açıdan eşine yardımcı olmalıdır.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOtuzz bir çekmek, anlayışlı olup kadını sık boğaz etmemek
10 YorumlaSabahın 3-de Rus salatası bulmak için açık bir restoran bulmaya hazır olmalıdır.
(Kışın ruzigarlı ve soğuk bir günde)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarısını ıyi beslemelidir ne istiyorsa getirmelidir güzel davranmalıdır sinirlendirecek davranışlardan uzak durmalıdır
10 Yorumla
+1 yılgerekirse deniz atı olacak..
kadın sancı çekse de erkek 1000 defa doğuracak 😀00 Yorumla
+1 yılAçıkçası evlenmedim hamile kalan sevgilim de olmadı çok şükür ama sanırım cevabım daha fazla ilgi alaka olurdu.
00 Yorumla
+1 yılEv işlerine yardımcı olmalı.
Canı aşerince istediğini almamlı.20 YorumlaEşlere daha fazla ilgi göstermek, değer vermek, daha sabırlı ve tahammüllü olmak gerekiyor.
20 Yorumla
+1 yılOlabildiğince destek olmak, anlayış göstermek, ilgisini esirgememek...
00 Yorumla
+1 yılHanımının kölesi olması lazım otur kalk yap yapma🤣
22 Yorumla- +1 yıl
Sen koca degil köle arıyon bide eline kırbaç verim 😂😂😂
- +1 yıl
Hayır bu sadece hamilelikte geçerli kolay değil ufacık bir delikten kocaman bir bebek çıkıyor mantıklı düşün😌
+1 yılNormal hayatına devam etmek, hamilelikte seks yapamayacağı için uçkuruna sahip olmak
111 Yorumla- +1 yıl
Sorduk mu
- +1 yıl
canım oldugunuda sormadan itiraf et o zaman
- +1 yıl
Slgn biri yorumumun altına hayat hikayesini anlatmiştida ona cvp vermiştim
- +1 yıl
yediremedim desene :)
- +1 yıl
@Dexor salağın teki dediği benim herhalde zati muhterem kısa ve öz yazmama sordukmu demişti bende sormadan söylemenyi severim dedim zoruna gitti herhal :D
- +1 yıl
@cCcengaver10 boşver ver sal ormana kurtlar yesin 😂😂
- +1 yıl
@Dexor kardeşim hiç işim olmaz :D salak malak demiş kişi aynada yansımasını karşı tarafa söylermiş bunları okusun dahada kudursun iyi geceler
- +1 yıl
@cCcengaver10 😂😂😂 iyi geceler
Yemeğe temizliğe yardımcı olmak kadının huyuna gitmek
10 YorumlaAnlayışlı sakin ve her konuda yardımcı olmalıdır eşine
00 Yorumla
+1 yılilgi hele lohusa ise dinlen dinlen kaç ne isterse bulup getircen kışın gider karpuz ister bizim şansımıza
00 Yorumla
+1 yılİstedigi ilgiyi tam anlamıyla verebilmeli bence duygu değişimlerini anlayışlı bir şekilde karşılamalı hamilelik sürecininde tam anlamıyla destek olmalıdır
00 YorumlaBuralarda gezmemeli mesela
30 Yorumla
+1 yıleşine daha anlayışlı yaklaşmak ve onu daha fazla desteklemek.
00 YorumlaBı iki ayda o taşısın amelemiyiz biz
20 Yorumla
+1 yılaşkım iyimisin aşkım rahatmısın aşkım nasılsın aşkım cannın bişey istiyomu aşkım aşkım aşkım
08 Yorumla- +1 yıl
bu benlik yorum değil farkındayım
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
@tumbrlkafali mükemmel komik
- +1 yıl
Evet komik ve tatlı 😆
- +1 yıl
mükemmel komik ve tatlı
- +1 yıl
Hayır mukemmelimsi tatlı
- +1 yıl
ben afk
- +1 yıl
:DDD
+1 yılEn önemli şey anlayıştır heralde
20 Yorumla
+1 yılKadınla beraber ıkınmak 😂😂
20 Yorumla
+1 yılgörevi bitmiştir artık 😂😂😂
20 Yorumla
+1 yılMevsiminde olmayan sebze meyve avı.
30 Yorumla
+1 yılBen söliyim aldatmasa yeter iğrenc varlıklar
12 Yorumla- +1 yıl
İğrenç varlık sizsiniz kızım
- +1 yıl
Boş konuşma pislik herkes sen mi
+1 yılKarısının yanında olmak her daim
10 Yorumla
+1 yılEşine kadınlığını unutturmamalı
10 Yorumla- Devamını Gör (57)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!