Bebeği sütten kesmek için en uygun zaman diye bir şey yoktur bebeğin ilk 6 ay anne sütü ile beslenmesi 6 aydan sonra da ek gıdaya başlayarak 2 yaşına kadar anne sütü alması gerekiyor bu dönemden sonra artık yavaş yavaş emzirmenin sonlandırılması gerekir ancak 2 yaşındaki çocuğu sütten kesmek pek kolay değildir çünkü tam da bu zamanlarda 2 yaş sendromu baş gösterebiliyor
Çocuğu memeden kesmeye karar verdikten sonra kararlılığını sürdürmek önemlidir önce memeden kesip sonra yeniden emzirmek son derece yanlış bir tutumdur bebeği sütten aniden kesmek bu süreci 2-2.5 aya yaymak emzirme sıklığını yavaş yavaş azaltmak gerek aniden emzirme kesildiğinde süt kanallarında tıkanıklık ya da mastit denilen iltihabi durum oluşabilir memeden ayrılan bebeğin psikolojisinin hasar görmemesi için sütten kesmeyi aşamalı olarak gerçekleştirmen önemlidir çünkü memeden kesilen bebek sevilmediği ve istemediğine dair olumsuz duygulara kapılabilir
Bebeği sütten kesmek için ise meme ucuna sabır taşı limon kahve salça ya da ketçap gibi acı ya da ekşi şeyler sürülebilir böylece bebek her emmek istediğinde emmekten vazgeçecektir bir diğer yöntem ise meme ucunu bantlamaktır bebek bu sayede memeyi göremeyeceği için bir süre sonra emme isteğinden vazgeçebilir 😊
Ilginc ama bir o kadar etkili bir yöntem söyleyeceğim dikkat ile dinlemeni tavsiye ederim gogus basına kıl yapistirmak en etkili yontemlerden biri olabilir jdjdjd
16 aylık bebeğin sütten kesilmesi pek mantıklı değil ilk 2 yaş anne sütü içmesi önerilir. 6 aydan sonra ek gıdayla beraber anne sütü ile beslenir. Fakat kesmeyi kafaya koyduysa kararlı olmalı hemen pes etmemeli. Ayrıca aşamalı olmasına dikkat etmeli direk keserse çocuk büyük zarar görür. Ayrıca meme ucuna sabır taşı, sakız ve salça sürebilir.
Yengeme doktor göğsüne her emmek istediğinde ketçap veya çocuğun sevmediği bir şey sürün öyle emzirmeye çalışın dedi. Sanırsam 10 günde emmeyi bırakmıştı.
Dayısıyım ve 2 gündür bizde bu hem kardeşim hemde yiğenim için. Müdahele etmiyorum ama onları seviyorum. Hem ileride benim de çocuğum olursa şimdiden bilgilenmiş oluyorum.
Anladım. 16 ay sütten kesmek için biraz erken tam olarak 24ay bitmiş olmalı. Bıktırırken gece biberonla süt veremeye filan başlanmalı ama pat diye değil. Birkaç gün denemeli. Uyku esnasında ac olarak pek itiraz etmeyecektir. Anneden yavaş yavaş uzaklaşır zaten.
Aslında ilk 6 aydan sonra emzirilmeyip biberonla , sağılan süt verilirse öyle bir problem olmaz gibide alışmış artik sizinki bazı bebekler blöfü çok sever 1 veya 2 ağlayıp karşılığını alamazsa sanırım alışır ama baya kararlı olmanız lazim.
Haha çok tatlıymış bazı uzm. 5 veya 6 dakika ağlasa bile ağlasın diyor da bazıları yok boğazı vs ağrır diyor bazısı da kıyamayıp sizin gibi yeniliyor 😂yani bebiş 1 siz 0, ama 5 dakikadan bisey olmaz bence çünkü bir kırılma suresi vardır bebekler aslında çok akilli ornegin kaç dakikada dayanamayıp emzirdiginizi hesap edin bundan sonra o surenin üstüne çıkın bekleyin uyanık aslında artik ağlamanın da ise yaramadığını düşünecek çünkü bekleme suresinin kotasini aşınca sesi tamda blofe donup iiii uuu gibi gozyașisiz ağlamaya dönecek bide gözyaşı yoksa bölücünün kralıdır haha yegenimi hatirladim ordan biliyom 😂
Ahaha bak bir doğru tespit daha 😀Şu 2 gündür onunlayım 50 kere Ezhelin Aya şarkısını dinlemeye maruz kaldım. Heidi, Elif ver arkadaşları çizgi film müptelası oldum.😀
Haha çok iyi ya babalara en iyi ders çocukla 1hafta başbaşa bırakmak olur, erkekleri de seviyoz ama kız çocuğu da candır ya bide büyüyünce gör bir akilli bir zeki oluyorlar maşallah hayatında hic boyle düşünmediğini anlicaksin , neyse Allah kolaylık versin bizimki büyüdü de 3 bucuk yaşında su getirmesi için rica ediyoruz uyuz olduğuna dilini bardağa sokup dolandırıp öyle veriyo neden yaptın ayıp diyoruz ama o rica etmedi falan diyor bitiyoruz 😂
En İyi Cevaplar