Yeni bir araştırmaya göre anne babaların güvencesi kız çocuklar denilebilir; çünkü yaşlandıklarında ebeveynleriyle ilgilenmeye daha yatkınlar. BBC Capital’in haberine göre söz konusu araştırmada farklı kültürlerdeki kız ve erkek çocukları incelendi. Sonuç: Kız çocukları erkeklere göre daha ‘hayırlı evlat'. Kız çocukları erkeklere göre hem ailelerine daha kol kanat geriyor, hem de daha şefkatli davranıyor. Erkekler ise finansal açıdan ailelerine daha bağımlı. İş sorumluluğa geldiğinde kızlar kadar hayırlı da değiller. Bu da kız çocuklarını dünyanın en ataerkil bölgelerinden Doğu Asya’da dahi ebeveynler açısından daha cazip hale getiriyor. Peki siz bu araştırmaya katılıyor musunuz? Hangi evladın daha hayırlı olduğunu düşünüyorsunuz? Evlatlar arasında böyle bir ayrım yapmak doğru mudur? #iyiliğiseç
Sizce erkek evlat mı yoksa kız evlat mı daha hayırlıdır?
Hiç belli olmuyor o bazen 4/4 lük ailelerin bile çocukları ummadık kişi olabiliyor. Kız-erkek hiç fark etmiyor. Bu örnekleri çok gördüm. Annesi bana onu çok iyi yetiştirdiğini, güzel bir eğitim aldığını söylediği halde yine çocuk serseri bir şey olmuş, madde bağımlılığına doğru yönelmiş.
Ama şu bir gerçek kız çocuklarının babaya çok hayrı dokunuyor, erkeklerinde anneye.
Araştırma konusunda ise kız çocuklarının evet ailesine manevi olarak destekleri çok daha büyük. Birde kız çocuğu yetiştirmekte özen istiyor cidden. Ama sorumluluk kısmına katılmadım. O konuda erkekler önde.
Anneannem hep bir kız bir oğlan getirir bir oğlanı bir kız alır gider derdi. Aslinda tamamen yetiştirmeye ve terbiyeye bağlı.. Hayırlı olsun kız veya erkek fark etmez
Bu mudur yani? İnsanlar artık yaşlanınca baksın diye mi doğuruyor? Bu zihniyetle kimse bakmaz onlara, çürüyüp giderler. Ve şu "hayırlı" diye nitelendirdiğiniz şeyler tamamen ailenin kendi içiyle alakalıdır. Sevgi verirse sevgi görür. Başka bişey verirse kat kat kötüsünü görür. Ne sanıyorsunuz ki? Çocukları proje mi sanıyorsunuz? Ne çirkin şeyler bunlar... Üzücü. Zaten aileler böyle. Kendi yetiştirdikleri çocuk istedikleri gibi olmayınca yok terbiyesiz yok bilmem ne. Sanki onların elinde büyümedi. Ne saçma sapan durumlar bunlar... Her ailede var ama böyle yani.
Bunun bu sekilde tercih haline getirilmesi çok yanlıs bana göre yüce rabbim bunu onceden biliyordur zaten kimine erkek cocuk kimine kiz cocuk verir yinede bazi kesimler erkek, erkek diye tuttururken inatla kiz cocuklari olur he diyelim erkek oldu kiz kardesler onemsenmedi erkek cocuk el bebek gul bebek buyutuldu buyudugunde anne, babasini olduren veya daha farkli zarar veren bir makine yetisti o begenmedigi kiz cocuklarinin eline kaldi ne kadar pismanda olsa is isten gecmistir bikere
Kız evlat daha hayirli geliyor bana zaten hadiste var bilirsiniz. Kız ne olursa olsun ailesine bakiyor ama erkek evlendim mi hanımköylü oluyor... İnşaallah tatli bir kızim olur ilerde😌
Kızlar için hayırlı derler ki haklılar da. Annemin arkadaşının gelini oğluyla görüşmesini istemiyor diye adam da anneaiyle görüşmüyormuş. Sonra kadın ‘Evlat hasretinden yandım’ diye bir apartmandan atmış kendini.
Verilen örnek sosyolojik bir tespit olabilir ancak çeşitli açılardan araştırılması lazım konunun. Tam tersi durumları da yaşıyoruz. Üstelik kadınların ve erkeklerin kişilik özellikleri ayrı. Belli bir yaşta fiziksel olarak kendine yetemez hale gelen bir ebeveyni ele alalım. Kız çocuklarını düşündüğümüzde geleneksel kültüre göre bakımını üstlenebilir. Erkeklerin ise ekonomik ve sosyal ihtiyaçlar noktasında daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Erkeklerin çoğuda kız demiş, demekki kendilerini hayırlı görmüyolarmış. Ama bence bunun cinsiyetle ilgisi yoktur insanın merhametine kalmış hayırlı olup olmaması Allahtan korkandan korkmayacaksın...
Kız evlat anne babanın ikinci anne babası rolü için Allahın verdiği bir emanet ve hediyedir. Değerini bilirseniz 1 verip hesapsız karşılık alacağınıza şahit olacaksınız.
Genelleme yapmanın doğru olmayacağını düşünüyorum. Aile terbiyesi ve verilen eğitim, yetişilen ortam v. b. bir çok değişkene bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
En İyi Cevaplar