Merhabalar. Benim bebeğim daha çok küçük, 1 aylık ama oyun halısı almayı düşünüyorum, acaba erken mi davranıyorum? Oyun halısı kaç aylık bebekler için uygun oluyor? Siz oyun halısını bebeğiniz kaç aylıkken aldınız? Acaba oyun halısı kaç aylıkken kullanılır?oyun halısı
Bebeklerde oyun halısı kullanımı ve oyun halısı seçimi buradaki en önemli faktördür. Genelde oyun halısı 2 aylıktan büyük bebekler için uygundur, yine de 1. aydan sonra da oyun halısında bebeğe alıştırma yapılabilir.
Oyun halısının bebeklere faydaları
1- Bebeklere renkleri öğretir (3. aydan itibaren renkleri görmeye ve seçmeye başlarlar) 2- Şekiller bebeklerin dikkatini çeker, böylece konsantrasyon gelişimi sağlanmaya başlanır. 3- Bebeklerin itme, çekme, tutma, dönme, vurma gibi motor becerileri gelişmeye başlar. 4- Sesli uyarı veren bir oyun halısı var ise, bebeklerin sesleri algılamasına ve tanımasına yardımcı olur. 5- Oyun halısıyla beraber bebeğin hareketliliği arttığı için gaz ve kabızlık gibi sindirim problemleri azalır. 6- Oyun halısında bebek daha fazla efor sarf edeceği için daha çabuk yorulur ve derin uykuya geçmesi kolaylaşır. Uyku düzeni sağlamak için de oyun halısı iyi bir araçtır.
Ben de kızım için 2. aydan itibaren oyun halısı kullandım, oyun halısının oyuncaklarını hala çok sever ve saklar, hatta gözü gibi bakar onlara. Oyun halısı seçerken evin, odanın ebatına göre tercih etmeye özen gösterilmeli, biz öyle yaptık ve geniş, kare şeklinde bir oyun halısı aldık. Bizim oyun halısına benzer bir modeli inceleyen video önerisinde bulunacağım, oyun halısı hakkında merak ettiğin her şeyi kapsıyor:
Genelde 2. aydan itibaren başlanır. Özellikle sesli, ışıklı ve bol oyuncaklı olanlar el-göz koordinasyonu, odaklanma becerisi, dinleme, müzikli olanları bebeği sakinleştirme gibi faydalara sahiptir.
Bebekler öğrenme merakı ile içgüdüsel olarak sürekli arayış içinde olduklarından henüz kullanamayacağı oyunalanı veya oyuncağı ona şimdiden gösterirseniz daha sonra ona ilgi göstermeyip huysuzluk edecektir, en iyisi kullanacağı zaman almanız. 4. Aydan sonra yattğı yerde dönmeye başladığında uygundur diye düşünüyorum.
Bebeğin yaklaşık 3. ayına girdiğinde artık oyun halısında keyifli vakit geçirmek için hazırdır. Bu süreçte zaten kendince dönmeye, uzanmaya ve hareket etmeye başlayacak, sen de bu faaliyetlerini oyun minderi ile daha keyifli bir hale getirebilirsin.
Bir markanın vardı biz onu kullanmıştık 2. aydan başlıyordu 3. Değişik şekilde kullandı ilk sırt üstü yatırıp görsel ve işitsel olarak eli ile dokunarak cisimleri tanımlıyordu ayaklarında da piyano mu ne vardı değdikçe ses geliyordu baya ilgiliydi 😊
En İyi Cevaplar