"Yürüteç" halk dilinde "Örümcek" diye bilinir. Ben 6-7 aydan önce kullandırmak zararlı olur diye düşünüyorum.Peki sizce bebek kaç aylık olduğunda kullanılmalı? #Ankaralı #AnneBebek
Bebekler kaç aylık olduklarında yürüteç kullandırmalıyız?
Her bebekte değişebiliyor bazıları başını iyi tutup dengede kalmayı daha erken öğrenebiliyor bu yüzden 5,5 aylıkken falan olabiliyor, bu durum da bazıları ise 6 - 6,5 aylıkken bırakıyorlar yürüteçe, ama ideali 6 aydan önce olmamalı bence..
Omurgası henüz sağlamlaşmamış bebeklerin yürüteç kullanması büyük sakınca. Bebek kendi kendine oturabilir hale geldikten sonra yürüteç kullanılabilir. Onu da çok uzun süreli kullanmamak gerekir diye biliyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şu bu demek yanlış. Çocuk zaten ayakları üstüne basmaya çabalar bir süre sonra. kısa süreli (1-2m) yürümeleri becerdiği anda artık yürüteç zamanı gelmiştir demektir. Ne daha önce ne daha sonra
Yürümeye alışması için en az 6. aydan sonra alınmalı. Fakat alışana kadar zorlamamak gerekir. Gerçi bebeğin gelişmesine göre değişir ama ortalama olarak 6. ay ve sonrası.
Bence yürüteç kullandırılmamalı, anne baba destek olup yürütmeye çalışsa eğlenceli bir vakit geçirerek, çocuk da kendisi yürümeye çabalasa daha sağlıklı bir seçim olur
Yürüteç tamamiyle zararlı. Bebeklerin bacak kaslarının gelişimine olumsuz etki ediyor, omurgaya zarar veriyor duruş bozukşuklarına yol açıyor. Bence hiç kullanılmamalı
En İyi Cevaplar