Hayırlı günler diliyorum herkese, direkt soruma gelmek istiyorum. 8 aylık bebeğim var, dünden beri öksürüyor. Burun akıntısı, ateş veya hapşırması yok, sadece kuru öksürük var. Acaba bebeklerde kuru öksürük nasıl geçer? Bebeği öksürenler varsa ve evde doğal öksürük giderici bir şeyler yaptıysanız lütfen yazın, bebeklerde öksürük nasıl geçer, öksürüğü ne keser bilmem lazım artık, teşekkürler şimdiden hepinize.bebeklerde öksürük
Bebeklerde öksürük nasıl geçer, öksürüğe ne iyi gelir?
Bebeğin daha 8 aylık olduğu için öksürüğe iyi gelen doğal yöntemleri kullanmadan önce temkinli olmakta fayda var. En azından bebeğinin hangi besinlere alerjisi var veya hangi besinler alerji yapabilir bunları iyi biliyor olman lazım. Çünkü öksürüğe iyi gelen şeyler arasında bal, süt, zencefil gibi doğal ve evde yapılabilen yöntemler mevcut fakat bal ve süt, 1 yaşından önce alerji yapma riski yüksek besinler arasındadır. Bu sebeple bebeklerde öksürük nasıl geçer tavsiyelerime bu hususta dikkat ederek vereceğim. Öksürüğe ne iyi gelir beraber bakalım :)
- Bebeğinin odasının ve evin havalandırması iyi yapılmalı. Havalar soğuk olsa bile bebeğini başka odaya alarak evin odalarını teker teker en az 1 saat havalandırmalısın. Bebeklerde öksürüğe sebep olan etkenlerden biri de havasızlıktır çünkü. Ev içinde biriken tozlar, oksijen ihtiyacı ve birçok faktörden dolayı bebeklerde kuru öksürük meydana gelebilir.
- Bebeğin sıvı ihtiyacı karşılanmalı. 8 aylık bebeğin olduğu için ek gıdaya başlamıştır diye tahmin ediyorum. Bu durumda beslenme öncesi ve sonrasında su takviyesi alıyordur, zaten anne sütü veya mama da alıyorsa oradan da sıvı ihtiyacı karşılanır ama suyun yeri başkadır. Bebeklerde öksürüğün kısa vadeli çözümü genelde su ile olur, boğazı temizler en azından ve nefes almasını kolaylaştırır.
- Bebeğin odası nemlendirilmeli. Havalar soğuduğu için ev içinde bir kuruluk hakim olabiliyor. Buna da en güzel çözüm, hava nemlendiricileridir. Bebeğinin gün içinde en çok bulunduğu odada hava nemlendiricisi kullanarak bebeğinin öksürüğünü azaltabilirsin.
- Bol vitaminli ve mineralli beslenmeli. Bebeklerde öksürüğü giderebilecek bir diğer yöntem de beslenmeyi zengileştirmektir. Portakal, mandalina, üzüm gibi meyveler ve brokoli, karnabahar gibi sebzeler C vitamini içerdiği için vücut direncini artırır. Fakat gaz veya alerji yapabilirler, vücut direncini artırmak ve sağlığı korumak için bebeğinin mevsim meyvelerini ve sebzelerini doğru miktarda ve doğru şekilde tüketmesi gerekiyor. Bunun için dilersen doktora danışabilirsin.
Son olarak; bebeklerde öksürük her zaman tedavi gerektirmeyebilir. Özellikle öksürüğe ateş, burun akıntısı, hapşırma, halsizlik veya ishal gibi belirtiler eşlik etmiyorsa, evde yapabileceğin önerilerimi uygulayabilirsin. Çünkü bebeklerde öksürük olduğunda huzursuzluk yoksa, bebeğin keyfi yerindeyse bu bahsettiğim yöntemler tam anlamıyla işe yarayacaktır. Yine de her ihtimale karşı bebeğin öksürüğü için doktor kontrolü yaptırmanızı öneririm.
Merhaba , benim bebeğim 4 aylık sürekli öksürüyo ve balgamı var atamıyo. Doktora götürdüm saçma sapan ilaçlar verdi ama işe yaramadı. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz doğduğundan beri tıkalı balgamı var çocuğun. Bildiğiniz bir yöntem ya da iyi bir doktor varsa yardımcı olur musunuz lütfen?
Bir yemek kaşığı toz zencefil içine bir tatlı kaşığı süzme bal koyardı annem. Mucize gibi geçiyordu. Ama bebek yutabilir mi bunu bilemiyorum ona bir tatlı kaşığı yuttursanız da olur. Macun gibi oluyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bebeklerin bünyesi güçlüdür diyorlar ama o kadar da doğru değil. Tamam, hemen toparlıyorlar, çabuk iyileşiyorlar ama bünyeleri çok hassas, bu yüzden en ufak bir hava kirliliği bile bebeklerin öksürmesini kolaylaştırıyor. Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir kısmı ise tamamen doktora danışılabilecek şeydir. Çünkü bebeklerde öksürük nasıl geçer sorusuna doktor reçetesi iyi bir cevap olacaktır.
Hava yolunu nemli tutmak ve çocuğunuzda sıvı kaybı olmamasını sağlamak için ekstra sıvı tüketmeye teşvik edin. Özellikle eviniz çok kuruysa bir nemlendirici veya buharlaştırıcı açın. Sıcak duş akarken çocuğunuzla birlikte kapalı banyoda oturun; bu işlem özellikle uyku öncesi öksürüğü azaltacak ve rahatlatacaktır.
Merhaba , benim bebeğim 4 aylık sürekli öksürüyo ve balgamı var atamıyo. Doktora götürdüm saçma sapan ilaçlar verdi ama işe yaramadı. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz doğduğundan beri tıkalı balgamı var çocuğun. Bildiğiniz bir yöntem ya da iyi bir doktor varsa yardımcı olur musunuz lütfen?
Bol bol su emzirmeli ve su içirmelisin. Odasındaki peteğe nemlendirici takmalısın. Başka bir çözümü yok. Birde sırtına sıcak havlu koyarsan hafifleyebilir öksürüğü.
En İyi Cevaplar