Yorumlara göz attım da, iki çocuğunuz olduğundan ve sürekli ağlayanın büyük olan olduğundan bahsetmişsiniz. Şahsi kanaatim, sevilmeme korkusuna sahip çocuğunuz. Ve temel sebebi de küçük kızınıza fark etmeden daha fazla ilgi göstermiş olmanız. Şımarıklıktan değil, sevilmemekten korktuğu için ağlıyo ve bir şekilde ilgiyi kendi üstünde topluyo. Sizin yerinizde olsam bir pedagoga danışır, sorunu bir an önce çözerdim. Büyüdüğünde çözülemez bir hal alıcak çünkü...
Rica ederim😌 Bence, anne kız vakitleri yapın kendinize kardeşi olmadan. Mesela birlikte kek yapın, bir şey alırken mutlaka fikrini sorun ve türevleri... bir süre sonra değiştiğini görüceksiniz☺️
Oncelikle guzel bir okunmalı cocuga Allah korusun farkli bir seyler musallat olmasın sonrada baktik gorduk iyilesmedi cocugun ruhuna kadar inmeye calisip onu anlamaya calismaliyiz daha da olmadi uzman bir psikoloktan yardim alinmali
Bütün ilginin ve alakanın üzerinde olmasını bekliyor... ağlayarak dikkat çektiğini zannediyor... eğer ağladığında gerekli ilgiyi göstermez iseniz bu huyundan vazgeçecektir çünkü elde edemediğini görecektir
Bu öğrenilmiş bir davranış hemen önlem almaz iseniz bu durum devam ediyor.. Her şeye ağlayan çocuğu bırakın bir kaç kez kusana kadar ağlasın sonra ağlayarak hiçbir şey elde edemeyeceğini de öğrenecek
Her istediğini yapmamak gerek, ağlayınca anne babanın tepkisine bakıyor tabiki telaşlılar onlarda tamamdır ben tek ağlamada her dediğimi yaptırırım diyor.
Öyle değil misal şuradan kalk şuraya otur dediğinde bile hemen ağlıyor küçük kızıma da kız sinirlen hiç umursamıyor şiirinlik yapıyor ama büyük olan en ufak şeyde ağlıyor küçük elinden birşeyi alsa gidip almak yerine ağlama ya başvuruyor
En İyi Cevaplar