Oğlum şu an 3 yaşında. Psikologlara göre 3 yaşında tam anneye ilgili düşkün olduğu zamanlarmış o yüzden yeni bir bebek geldiğinde onu kendine rakip görürmüş, o yüzden ben biraz daha beklemek istiyorum ama kaynanam utanmasa eliyle sokacak bizi yatak odasına ya. Nasıl anlatabilirim bunu ona?
Cevabın nedir?
Çok fazla arayı açmak iyi değil iki kardeş arasında çok fazla yaş farkı olunca ileride kardeşler arasında bir kopukluk oluyor.. şu an tam zamanı Zaten ikinci bebek doğana kadar digeride 4 yaşında olur
evdeki Çocuk büyünce ciftler rahata alışıyor Tekrardan sil baştan yeni bir bebek kardeş yapmak istemiyorlar.. arayı fazla açmadan kardeşi olsun ikisi bir arada büyür gider. Ve okul cağınıda beraber girerler. Sende tekrardan ikinci cocuk için tekrardan eve kapanmak yerine hazır ilkini büyütürken diğerini aradan çıkarmış olursun. Biraz zorlanırsin belki ama ikisi bir arada büyür ileride rahat edersin.. Aksine şu an küçük evladın Ikinci kardeşi kabul edebilecek bir yasta . ileride aklı daha çok ericek asıl sorun o zaman olur..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBuraya anlattığın gibi kayinvalidene de anlatabilirsin önemli olan sizin istemeniz ama kayınvalide de tecrübeli malum bir bildiği vardır 😊 Bence korkmayın birlikte büyürler çocuk doğana kadar evladımız da 4 yaşını görür veya yaklaşır ikisi de arkadaş gibi buyur büyüyünce inşallah anlaşabilirlerse teşekkür ederler size. Benle ablam arasında 4 yaş var inanın her gün şükrediyorum o şu an evli olmasına rağmen bir ayağım orda ayrı olamıyorum her şeyi söylüyorum da kızıyoruz da gülüyoruz da ama bunu bir arkadaşla yapamazsınız kardeşlik çok başka her ne olursa olsun tabii anlayabildiğin sürece. Halkınızda hayırlısı olsun 🤲😊
00 Yorumla
Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,6b cevap paylaştı. Her aile için hazır bulunuşluk zamanı değişir. Kendinizi psikolojik ve ekonomik acıdan hazır düşünüyorsanız yaparsınız. 3 yaş yeterli bence
00 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle sen kendini hazır hisset gadası kaynanan ne derse dedin o çocuğa sen bakicaksin onunla sen ilgileneceksin
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
59Cevap
Uzmanlara göre çocuklar arasında 3 yaş olması idealdir aslında tam zamanı denilebilir ikinci çocuk için😊
33 Yorumla
Soran+1 yılfarklı uzmanlara mı baktık ya ben de üstte açıkladığım gibi okudum hep :(
Soran+1 yılsorduğum soruyu anladınız mı?
+1 yılBnce onu bunu dinleme cileyi ceken sizsiniz o iki gun sever size butun gun ilgi duser hangisne yetiseceksiniz aralarinda buyuk kiskancliklar olabilir sonucta Şu an 3 yasinda tam ilgi zamni tek yonde var eyer ikiside ayni anda buyur giderler oyun arkadasi olurlar ama anlasmazlarsa is kotu bence biraz daha bekle bu sahsi kendi fikrim cocuk buyuyup 1. Sinifa gidicek bunun odevleri var okul ilgisi toplantilari var yani 3. sinifa kadar bu olaglar olcak o yuzden yeni bir bebege yetise ve yardimciniz yoksa butun ilgi size kaliyorsa biraz bekleeyin derim
02 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkürler
- +1 yıl
Birax olsun yardimci olduysam ne mutlu bana
Gizli Üye(36-45)+1 yılEger ikinci cocugu dusunuyorsaniz gec bile kaldiniz, hollandada yasiyorum ve burda ckocuklarin arasinda genelde 1.5 - 2 yas var. Ailelere sordugumda neden pespese yaptiklarini yas farki oldugunda kiskancliklar oluyor, ayrica ebeveynler birinci cocukla ugrasirken ikincisiyle de ugrasiyor, yas farki cok olunca hersey yeniden baslamak zorundalar. Yine uykusuz geceler, yine bebekle ilgili hersey. Ustelik yas farki az olunca 2 kardes beraber ana okul, gittikleri sporlara ve oynadiklari oyunlari beraber oynaya biliyor. Hem biri hala cocuk digeri ergenlik cagina girdiginde de cocuklar anlasamiyorlar.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTabi kaynananin size bu konuda karismasida hic hos degil.
Soran+1 yılya o biraz değişiyor bence. ben geç kaldığımızı düşünmüyorum, 1.5 2 yaşın da zararlı bir yaş olduğunu düşünüyorum. benim derdim daha çok kaynanama bu durumu nası anlatacağım
Cevap sahibi+1 yılSenden olsam direkt olurdum, yoksa surekli bunu dile getirip durcak.
Hayir ben simdilik istemiyorum derdim yani.
+1 yılo neye karışıyor yaa, işi gücü yok senle uğraşıyor 9 ay karnında taşıyacak olan sensin ona ne, şimdi kaynanan kafaya taktı onu yaptırana kadar yıllarca lafını edecek, ahh bir ölsede rahatlasanız yaa
60 Yorumla
+1 yılYas farki olan cocuklar arasinda kiskanclik cok daha fazla oluyor.
26 Yorumla
Soran+1 yılkıskançlığın aileyle alakalı olduğunu düşünüyorum ben
- +1 yıl
Insan neyi nasil isterse öyle düşünür , bazi seyler düsünmekle ya da egitimle olmaz , kalitsaldır.
Su an cocuk yaparsan oglun kiskanc biri olacaktir , aralarinda bir yaş olsa idi hissetmezdi o duyguyu.
Soran+1 yılona da katılmıyorum. 1 yaşındaki çocuk tüm ilgiyi üstünde ister çünkü yeni yeni bağımsız hissetmeye başlamıştır. kalkıp daha yeni yeni ayağa kalkan yeni yeni tuvalet alışkanlığı edinen bir bebeğe ondan daha çok ilgilenmeniz gereken bir kardeş getirirseniz kıskançlık daha çok olacaktır, şahsi fikrim. kalıtsallıkla kıskançlığın alakası yok ayrıca
- +1 yıl
Sen zaten her seyi biliyorsun , kendine taraftar toplamak icin mi sordun bu soruyu?
Soran+1 yıl" Nasıl anlatabilirim bunu ona?" soru bu. detayı okusanız anlardınız da anca muhalefet olduğunz için zorlanıyorsunuz anlamakta
- +1 yıl
Abicim anlatamazsin , seni anlamak isteyene anlatirsın ancak. ama seni anlamak istemiyorsa ne yapsan faydasiz, aynen benim sana anlatmak isteyipde anlatamadigim gibi.
+1 yılKaynana soyle cok. merakliysa kendisi yapsin kariatirmayin hayatiniza ya aklo basinda bir annesin kararini kendin ver nekadarlik. evliwin
51 Yorumla- +1 yıl
çok net
Çocuk & Ebeveyn konusunda 707 cevap paylaştı. Kaynanan oraya kadar karışamaz. Çok istiyorsa kendi yapsın çocuk sjfjfj
11 Yorumla
Soran+1 yılöyle de diyemiyorum tabi de içimden geçen o :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoo bizimde kardeşimle 3 yaş var aramızda birlikte büyüdük şimdi arkadaş gibiyiz ❤
33 Yorumla
Soran+1 yılyoo derken uzmanlar böyle söylüyor, kardeşle değil anneyle olan ilişkisinden bahsediyorum
Cevap sahibi+1 yılAnnemle de çok iyiyizz❤
Soran+1 yılok.
+1 yılBiraz zaman geçsin 4 yaşına gelince de ne kadar oldu evleneli mutluluklar
11 Yorumla
Soran+1 yıl5 senelik evliyiz, :)
+1 yılOnane ya neden karışıyor 😂 hem oğlun 5 6 yaşına gelsin bence ilgilen önce onunla ikinciyi sonra düşünürsün 🤷♀️
20 YorumlaEn doğrusu çocuk anaokuluna başladıktan sonra ama ilkokula gitmeden önce. Yani 4 yaşında falan bence. Ya da biraz daha beklemek istersen ilkokul ikinci sınıfa geçtiğinde. Çünkü okulun ilk yılı yine kritik bir dönem. Kaynana ise yorum yapmak istemiyorum. Yaptığı şey gerçekten de çok saçma
00 Yorumla
+1 yılBu kadar çok evliliğinize müdahil olması doğru değil
20 Yorumla
+1 yılTamam işte. Şimdi yaptın yaptın. Tutki 3 ay sonrası tuttu , hamile kaldın. 9 ayda öyle geçecek. Al sana bir sene. Çocuk olacak 4 yaşında. Sizde ne zannediyorsunuz anlamıyorum. Sanki hemen çıkacak çocuk.
02 Yorumla
Soran+1 yılsiz ne zannediyorsunuz derken herkesi aynı sanan sensin galiba. Çocuk yapmaya biz ilişkimizin 2. yılında başladık ve 2 ya da 3. haftamda hamile kaldım. Sperm hareketliliği yumurtalık kalitesi önemli etkenler, herkesi 3 ayda hamile kalıyor sanma.
- +1 yıl
İlki 3. haftada oldu diye ikincininde 3. Haftada olacak hali yok. Hem gene ayni hesap üstünden neredeyse 1 sene geçiyor. 1 senede güzel bir süre. Aralarında 4 yaş olacak. Hem o cocuk 7-8 yaşına da gelse sana bağlı olacak. Yani yaşın çok bir önemi yok.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılkibar bir dille aynı şeyi ona söylemelisin anlayışla karşılar bence
00 Yorumla Tam zamanı aslında ama bu sizin bileceğiniz iş eşinle konuş bu durumu
10 Yorumla
+1 yılCocuklar 30 yasina gelince de anneye duskun olur bunun yasi olmuyor malesef. ama cocugu baskalari degil siz istediginiz icin yapin biz istemiyoruz dusunmuyoruz sende bizi zorlama cok istiyorsan sen yap biz sevelim de :D daha sesi cikmaz
00 Yorumla
+1 yılKarar sizin çocuğa o bakmicak ya da onun çocuğu olmucak sen doğurup bakicaksin , sen taşıyacaksın. yas farkına takılma bence. çocuğa güzel bir şekilde o bebeği alıştıra bilirsin hem kardeşi olur takilirlar beraber. hakkınızda hayırlısı olsun
00 Yorumla
+1 yılkayınvalideniz haklı arada çok yaş farkı olmasın ikisinin de oyun oynayabilecek düzeyde olması güzel ve ikiside aynı anda büyür gider ileri yaşlarda tekrar bebekle uğraşmak herhalde gereksiz olur
haydi iş başına kolay gelsin00 YorumlaFark etmez hicde onemli olan bakabilmek. Bakacaksa seve seve yapin
10 Yorumla
+1 yıl3 yaş ideal yaş tüm duyguları yeni yeni anlama yaşı 5-6 yaş çocuklar çok kıskanç olur ve tüm sevgiyi kendisinin üzerinde olmasını ister kayınvaliden yanlış bu sizin ikinizin kararı saygı duyması gerekir..
00 Yorumla
+1 yılEn sevmediğim insan tipi. Kocana söyle nasıl anlatıyorsa anlatsın o yapamazsa sen gidip dobra dobra konuşacaksın. Sizin hayatınız sizin kararınız, kimsenin müdahale etmesine izin vermeyin.
00 Yorumla
+1 yılPskolog cok haklı oglunuz 5 yasına gelsın ıkıncıyı dusunursunuz dogana kadar 6 yasında olur ve ıkıncı evladınıza daha cok zaman kalır sızde rahat edersınız
00 Yorumla3 yaşında biraz anneye muhtaç olduğu yaslar bence 4 5 yaşları arasında olmalı ya da 7 yaşında ben 7 yaşındayken kardeşim olsun istedim ve akli başındaydım
01 Yorumla
Soranevet ben de aynı bu şekil düşünüyorum
Bence çocuğun biraz büyüsün en azindan 5 yaşında olsun.
10 YorumlaYaş farkı ile sıkıntı olmaz sanırım, yetiştirilme tarzlarına ve ortamına dikkat et yeter
10 YorumlaGeçen haberlerde gördüm 12 yaşında çocuk kardeşini balkondan atmış
20 Yorumla
+1 yılYahu önce birini özel ve güzel bir şekilde yetiştirin ondan sonra diğerini yapın.. Hanım teyze çocuk sevecek diye yapmak çok saçma geliyor bana
00 Yorumla
+1 yılDört yaş arası olması güzel olurmuş ama yine sen bilirsin. Eşin ve senin istemeniz önemli. Tabi çocuğunun durumu da önemli.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılİki çocuk arası 3-5 yaş arası ideal.
Fazlası için kıskançlık daha da artıyor01 Yorumla
Soran+1 yılben de 5 istiyorum zaten çok fazlasını istemiyorum ama şimdi erken işte anlatamadım ona :(
+1 yıl3 yaş Bence gayet ideal ya da 4.. çocuklar arasında fazla yaş farkı olmamalı bana göre arkadaş gibi büyümleri lazım
00 Yorumla
+1 yılBence 5 yaş olması idealdir. 3 yaşındaki çocuğun daha çok küçük. Onun sorumluluğu, yeni doğacak olanın sorumluluğu derken üstesinden gelmek zor olur.
00 Yorumla
+1 yıl00 YorumlaNe zaman istersen o zaman çocuk yap kaynanana noluyo uyuz oluyorum böyle burnunu herşeye sokan cadolozlara
00 Yorumla3 yaş küçük bence de. En azından 5 yaşına gelene kadar bekleyin
00 Yorumlafarkı çok açmayın iyi olmaz yaş farkı az daha iyidir
00 Yorumla
+1 yılKaynanan bu kadar istiyorsa kaynananla kocani yatak odasına sok 😉
01 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 686 cevap paylaştı.
+1 yılKaynanaya göre değil, kendinize göre hareket edin. Çocuğu büyütecek olan sizsiniz, o değil...
00 Yorumla
+1 yılAbimle aramizda 2.5 yas var cok iyi iletisimimiz fazla yas farki olmasi iyi degil bence
00 Yorumla
+1 yıl2-3 yaş olmalı da dediğin gibiyse yapmayın ama ileride çocukta dicek ki yapmayın uğraşamam kardeşle falan bende tek çocugum yaşım 20 istemiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılyaş 20 ile benim istediğim yaş farklı, ben 5 falan istiyorum zaten o kadar değil
- +1 yıl
istiyorsanız yapın ama ilerde kesinlikle kabul ettiremezsiniz ben diyim
+1 yılKaynanalar bu işe de mi karışır oldu 😕
Direk konuş ayıp birşey de. Buna kadar karışmaya hakkın yok de.00 YorumlaSonuçta kayınvaliden büyütmeyecek ve ekonomik olarak katkı sağlamayacak. Bu yüzden eşinle sen birlikte karar verseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılMuhatap alman hata. Yatağına karıştırma ağzının payını ver sustur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNaparsan yap bre bize ne ver kaynanana ağzının cevabını yapmak istemiyosab bize ne bakacak olsan sensin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılO nasıl bir kaynana yahu.
İçinde kaldıysa beraber yapalım siz de gelin kayın pederle desene
Hem sizi görür birşeyler öğreniriz hesabı00 Yorumla
+1 yılİlk çocuk kendi kendine yeter duruma gelmeden 2. Gelirse anneyi fena halde zorlar
00 YorumlaKaynana ne hakla oraya kdr karışıyor ki bence ilk önce bu sorunu çözmelisn tabi rahatsız degilsen bende 5 yaş olmalı
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan eşinle senin görüşünüz
30 YorumlaKendi kararınızı kendiniz verin 3. kişiler pek muhim değil.
10 Yorumla
+1 yılsen ikinciyi doğursan o üçüncüyü isteyecek..
dinleme boşver..00 Yorumla
+1 yılAnlamaz o kari salak midir nedir o bakacak sanki kavga cikar gerekirse
00 Yorumla
+1 yılkarar bizim Şu an istemiyoruz demem yeterli değil mi
04 Yorumla
Soran+1 yılkaç kere dedim , ben öyle desem eşime gidiyo eşim öyle dese mırıldanarak laf sokuyo misafirlerin yanında sorup zor duruma düşüyrrüyo
- +1 yıl
yaninizda mi kaliyo kaynanan ne skintili kadin
Soran+1 yılyok yanımızda kalmıyor kanser olurdum öyle :D sık gelip gider ama evlerimiz yakın
- +1 yıl
😀 o zaman oğlunda is yok de icine dert olsun
Ona ne ya. Tersle akıllı olsun.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılManyak midir nedir AA kaynanana neymiş o istedi diye adamın altına mi yatcan tövbe ya sizi ilgilendirmez de gec
10 Yorumla
+1 yılCok istiyosa kendiai yapsin
10 Yorumla4 yaş olcak bebe doğana kadar zaten
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKaç yaşında olursa olsun rakip görür. Senin niyetin yok gibi
04 Yorumla
Soran+1 yılyok 2. çocuk istiyorum. çocuğu düzgün eğitirsen kıskançlık olmaz diye düşünüyorum, rakip görme sebebi annesine olan ilgisi bu yaşlarda
Cevap sahibi+1 yılÜç sene sonra çok istemene rağmen çocuk yapamama ihtimalin ortaya çıkarsa üzülürsün. Bence yap
Soran+1 yılçocuk yapamama ihtimalim var diye uygun görmediğim yaşta çocuk yapmanın ne yararı olacak peki
Cevap sahibi+1 yılSen uygun görmüyorsan ayrı
+1 yılYas farki 1 olmali eyer bebegin 3 yasinda ise 2 ciyi simdi yapma kiskanir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemişim uzmanları yaa saçma sapan şeyler benim de kardeşimle 4 yaş var aramda zerre kadar kıskanmadım ağlayınca çocuğa bakın diye bağırıyordum hatta
02 Yorumla
Soran+1 yılkıskançlık demedim, rakip dedim.
Cevap sahibi+1 yılKes sesini 👊o daha kötü zaten
+1 yılPsikologları takma fazla ne zaman hazır hissedersen o zaman yap
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaynanan niye karışıyormuş ona ne
31 Yorumla- +1 yıl
Cocuk sevecekse kendisi yapsin :)
- Devamını Gör (47)
Devamını Gör(92)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Kaynanam ikinci çocuğu yapalım diye resmen zorluyor. İki çocuk arasında yaş farkı ne kadar olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım