#AnKaKuŞu 💕💕

Bebeklere, anne sütüyle birlikte ek besin takviyesine 6. ayda başlanmalıdır. Enerji ve diğer besin öğelerine olan gereksinimler farklıdır. Bebeklerin 6. aydan itibaren enerji, protein, vitamin ve mineral gereksinimleri farklılaşır ve gastrointestinal sistemleri olgunlaşır. Bebeklikten sonraki geçiş döneminde, sindirim işlevleri ve salgıları değişkenlik gösterir. Ek besinlere bebeği izleyerek başlanmalıdır. 6. ay ve sonrasında bebeğin yumuşak, püre kıvamında sulu besinleri kaşıkla alabiliyor olması, pasif olarak ağızdan beslenmenin başladığının bir göstergesidir💫
alternatif bir yaklaşım olarak Bebeğin gelisimine göre 4. ayın sonunda ek gıdaya başlama modeli var, tatirma süreci başlama adına.
Bence ilk altı ay sırf Anne Sütü yeterli ve yararlı nöroloji gelisimi için özelikle yinede Bebeğe göre hareket edilmeli elbette
Herhangi bir zararı yok ama zaten ilk 6 ay anne sütü bebeğin tüm besin ihtiyacını fazlası ile karşılıyor gadası kaldı ki zaten çoğu anne 4. 5. Aydan itibaren bebeklere ek gıda vermeye başlıyorlar
Vallahi bizim zamanınımızda verirlerdi çocuğun eline bir domtis bir ekmek hadi sokağa😅
Cevap
8Cevap
6 aydan önce ek gıdaya ihtiyaçları yoktur öncesinde tattırmakta bir zarar var mı bilmiyorum ama verilen gıdalara dikkat edilmeli alerji yapabilir, yutma refleksi gelişmediği için boğazına kaçabilir. Ayrıca bazı gıdalar 1 yaşına kadar bile verilmemesi gerekiyor, bal mesela.
Yutma refleksi ve sindirim gelişmediği için bu açıdan sorun çıka bilir. Ama 4,5 ve 5 ayindan tattırmaya başlamak gerekli ki çocuk ek gidaya daha çabuk alışsın
Hiçbir zararı yok bence yediğiniz sulu yemeklerin çay kaşığı kadarda olsa tadına bakmasına müsade edin ama yine anne sütü ile doyurun
Bebeklerde bağırsaklar ek gıdayı sindirebilecek kadar gelişmiş olmuyor bu yüzden 6. aya kadar ek gıdayı tavsiye etmiyorlar
Ben 4.5 aylıkken vermeye basladım bir zararını gormedım bılınclı olmak onemlı
Doğal yemeğin hiç bir zararı olduğunu düşünmüyorum.
Alerji yapabilir bazi gidalar. Yediğini sindiremez.
Bebeklerin mide ve sindirim sistemi tam gelişmediği için yiyecek verilmez.
Benim oglanla 3 aydan sonra vermeye başladık. Bir zararı yok.
Sonuç itibariyle kimsayal var içinde doğal değil anne sütü en iyisi
Bu konuda fikrim yok ama bence zararlı
Anne sütü yaramıyorsa verilebilir
ben oğluma 2 aylıkken başlattım zararını görmedim.
6 aydan sonra başlamak gerekiyor
Cici bebe ver
Bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar