Siz bebeğiniz için hangisini tercih ederdiniz? Seda Bakan geçtiğimiz günlerde geleneğimizi sürdürerek bebeği için 40 mevlüdü yaptı ve bir çok kesimin takdirini topladı. Mevlütten paylaştığı fotoğraflarda okunması için su, şeker gibi şeylerin yanında geleneklerimize uygun olarak lohusa şerbeti de ikram etti. Mevlitteki ikramlar...
Hem isteyen istediğini yapar diyosun hemde bir tarafı övüp diğer tarafı gömüyorsun. Diğer tarafta özenli ve hijyenik cicim... Mevlit şehir çöplüğünde yapılmıyor veya hijyenik olmayacak diye bir kuralı da yok kişinin hijyeni önemli. Aynı şekilde bebek elden ele gezecek diye de bir kuralı yok. Fotoğraf zinhar olmaz diye de bir kaide yok. Mevlit dediğin iki dua iki hayır dileği o kadar. Şu yenecek bu yapılacak o yapılmayacak diye kuralları yok
Tabii ki mevlüt. Benim için dini değerler ve geleneklerimiz her zaman birinci sıradadır. Seda Bakan’ı da tebrik ederim, böyle bir olaya duyarlı olduğu için.
40 mevlüdü.. baby shower ne örfümüze ne geleneklerimize uyan bir kutlama değil batıya özenti tamamen.. oysa mevlüt okutmanım hem dinimizde yeri var hemde öteden beri gelen bir adetimiz.
Mevlid yapildigini biliyordum ama baby shower ne bilmiyorum hos geldin partisi gibi bir sey herhalde.. isteyen istedigini yapsin. zaten ikiside beni ilgilendirmiyor. 😀
İkisi de gereksiz geliyor hele ki bir de böyle yayınlanması. Okumak isteyen otursun okusun ama şov nedir! Mevlüt kavramı Müslümanlıkta zaten yok hoş olmayan neler yapılıyor!
En İyi Cevaplar