Daha 2 aylık hamileyim ve sol kalçam sabah kalktığımda özellikle batma, çekme gibi gergin ağrılı bir hal alıyor. Kalçamı döndüremiyorum. Adım attıkça ağrı, batma hissi artıyor. Daha sonra ayak parmaklarıma kadar karıncalanma oluyor. Sebebini bilmiyorum, çok korkuyorum. Gebelikle mi alakalı ve bu durum ne kadar sürecek? 10 gündür geçmiyor uyuşuk, bazen de aşırı ağrılı, yürütmüyor resmen. Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Kalça ağrısı gebelikten midir? Doktora gideceğim yarın.gebelikte kalça ağrısı
Hamilelikte bel ve kalça ağrıları görülebilir. Rahimde büyüyen bebek bel bölgesinde siyatiğe baskı yapıp bu tür ağrılara sebep verebilir. Ayrıca uzun süre aynı pozisyonda oturma, duruş bozuklukları, yanlış ya da ters yapılmış bir hareket de gebelikte bel veya kalça ağrısına sebep olabilir. Sizin durumunuzda bebek henüz iki aylık olduğundan siyatiğe baskı yapacak türde bir ağrıya sebep olabileceğini sanmıyorum. Muhtemelen kaynağı farklıdır ve bunun için de en iyisi doktorunuza başvurmanızdır. Geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. <3 <3 <3
Gebelikte kalça ağrısı olabilir. Çünkü bebeğin ağırlığı arttıkça kalça, bacak, diz ve ayak tabanına olan basınç da artıyor, haliyle kalça da dahil belden aşağıdaki tüm ağrıları normaldir. Bunu önlemek için sık sık ayakları yukarıda tutmalı, mümkün olduğu kadar yürüyüş yapılmalı, gerekirse ılık suda ayakları bekletip rahatlama sağlanmalıdır. Kalça ağrısı arttığı ve bel ağrısı da başladığı zaman doktora haber vermek en doğrusu.
En İyi Cevaplar