11 yaş bitiyor 12 ye girecektim nerdeyse. hadi bakalım sünnet olucan denince aklım çıkmıştı 😳 hele elinde çantayla sünnetçiyi kapıda pis pis sırıtırken görünce elim ayağım boşaldı sanki 😩 her yaz kaçıyordum o panikle nasıl kapıya doğru koşturduysamda. İki üç kişi kollarımdan yakalayıp bir odaya soktular tepiniyorum falan nafile. iki kişi tutuyor bir kişi soyuyor enğel olamadım. Pantolon üst falan derken külotla kalakaldım derken biri çekip külotuda sıyırıp alıverdi bacaklarımdan 😧çok fena olmuştum o an. Sünnetliğide kafamdan geçirince deliye dönmüştüm. Kapıyı tutmuşlar odanın ni köşesine kaçtım korkuyla. bir sedir var orayada yaklaşmıyorum yatırıp kestiklerini duymuştum 😩 sünnetlik kısacık gelmiş ben tepinip sağa seyirtikçe etekliğim önü yırtmaçlı arada bir pipi fırlıyor ortaya. o korku ve heycanla pipi iğne gibi sertleşmiş elimle kapamaya çalışıyordum. bir ara avucumun içine alıp kurtarmaya kesmelerine engel olmaya çalışıyordum artık. Derken kapıdan nasıl bir fırlayıp kendimi sokağa attıysam eteklikle koşamıyorum da. Önüme ilk çıkan samanlığa girip saklanmıştım. Çok sürmedi geldiler kısa bı kovalamacadan sona kirvem yakalayıp kucakladı. kollarımdan sarmış korkudan elini ayagını ısırmaya çalışıyordum. bir köşede süslü püslü sünnet yatağı var balonlar falan Ortaya tahta sağlamca bir sandalye koymuşlar millet etrafında halka olmuş. bir köşede sünnetçi elinde ki usturayı çıkarmış bileyliyor. ışıl ışıl bı ustura böyle jiletli falan değil saf çelik. Derken kirve gidip sandalyeye oturdu böyle ne olduğunu anlayamadan biri yakaladı. bir anda kendimi kirvenin kucağında buldum. belimden yakalamış. pipiyi sıkıca yakalayıp kurtarmaya çalışıyorum oturunca eteklik açılmıştı. ben anlamsızca tepinmeye çalışıyorum derken bir anda kirve kollarımı bacak arama sokup aşşağıdan ellerimi sıkıca yakalayıverdi. Kollarımı kurtarmaya çalışıyorum artık ama bide baktım ki. kollarımı çekiştirdikçe bacaklar yavaş yavaş iki yana açılıyor 😳bacaklar ayrıldı iki yana pergel ğibi çük ortada kuzu ğibi kalmıştı ve kımıldayamıyordum bile 😭kaçırmaya çalışıyorum korkuyla işin kötüsü kirvem şişko göbeğiyle popomdan ileri ittirip iyice öne çıkarmıştı pipiyi bir anda sünnet ciyi bacaklarımın arasına oturmuş ğördüm yakalamasın diye çok uğraştıysamda pat diye yakalyıp iyice bir sündürdü canım yanıyordu başladı çekiştirmeye falan. Sona bir kıskaçla kıstırdı böyle çüküm elinde ucu köküne kıskacı attı sündürüyorda. Acıyodu ama o an şaşkın şaşkın kesecegi anı bekliyor dum artık. bir geldi o an agzıma bir kaç lokum soktu... meğer kesilince pipi sesim çok çıkmasın diyeymiş 😳 ben lokumları yemeye tükürmeye çalışırken usturayı kaldırdgını ğördüm zaten inmesiyle ğözümde şimşekler çakması bir oldu bir çazladım ki avazım çıktığı kadar bağırıyordum öyle acımıştı ki. Sündürülmüş pipim lastik gibi fırlamıştı elinden resmen koparıp atmıştı sanki. Başı kesik horoz ğibi barıyorum acıdan ama hala kollarımı sıkı sıkı tutyolardı 😳 yatağa yatırdılar. saatlerce ağlamış üç ğün yataktan kalkamamıştım 🧿✂️😧😂
Geç yaşta sünnete zorlandınız mı neler hissettiniz olurken. Kaçmaya çalıştınız mı nasıl zaptedebildiler?
12 yaşındaydım. Sünnetten 1 gece önce bize teyzem geldi. Bir tişört getirdi. Bu tişörtü bana giydirdi. Tişört çok uzundu. Pijamamı ve külodumu çıkarttı. Ellerini islattı. Pipimi ve taşaklarımı tuttu. Pipim kalkınca güldü. Anneme "İşte sünnetçi keserken bunun çüküne kolayca erişecek." dedi. Ertesi sabah erkenden hastaneye gittik. Ameliyathanenin önünde beklemeye başladık. Bir süre sonra doktor geldi. "Birazdan içeri alacağız." dedi. Gitti. Bir adam pansuman arabasını sürerken önümden geçti, Bu arabayı ameliyathaneye götürdü. İçimden "Herhade bu adam kesim aletlerini sünnet pdasına götürüyor." dedim. Korkudan kafamı başka yöne çevirdim. O arabaya bakamadım. Bir süre sonra ameliyathaneden bir kadın çıktı. Yüksek sesle "Sünnet olacak çocuk nerde?" diye bağırdı. Herkes bana güldü. Acıyan gözlerle baktı. Bir adam beni ameliyathaneye götürdü. Masaya yatırdı. Gözlerimin önüne bir örtüyü örttü. Hiçbir şey göremiyordum. Ama sesleri duyuyordum. Bir kadın konuşarak masaya doğru yaklaşıyordu. Masaya ulaşınca bu kadının sesi kesildi. Bu kadın çok şaşkın ve aşağıylayıcı bir ses tonuyla ve ü harflerini uzatarak "Çok büyük." dedi. Sanki "Çok korkakmışsın. Bu ysşa gelinceye kadar neden sünnet olmadın?" der gibiydi. İçimden "Sanırım bu kadın pipimi gördü. Bu kadar geç yaşta sünnet olduğum için pipimi keserken çok acıtacak." dedim.
5 yaşındaydım ama acımamıştı diye hatırlıyorum, sonrası güzeldi ama herkes toplanmıştı eve bayram havası vardı, altınlar falan, herkes üzerime titriyordu , şehzade gibiydim, ama tıbben gereksiz hatta zararlı diyorlar, gavurlar sünnet olmuyo diye ölmüyorlar
9 yasında oldum sadece iğneyi görünce korkmuştum biraz acı falan duymadım anlamadım bile nasıl kestiler ben hala kesışcek die beklerken sünnetci cıktı gitti dedim vazgectiler herhalde adam kesmiş dikmis işi bitmis gidiyo
Çok üzüldüm okuyunca şimdi ne kadar rahat küçük yaşta uyuşturup çocuk bile anlamadan yapıyorlar. Bizim jenerasyon zorlu şartlar altında sünnet oldu maalesef.
Teşekkür ederim ya eskiden hep geç yaşlarda kestirilerdi uyuşturma falan yok. çok şanslıysan buzla ovarlarmış uyuşsun diye... o bile yoktu. Sadece ucunu parmaklarıyla sıkıp ovaladı uyuşturmaya çalıştı daha çok acımıştı. Kulak memesi delerken ovaladıkları gibi 🙁 zorlu şartlar değil hemde zorla yapılması üzücü olan el ayak sıkıca tutuluyor bir anda kesiveriyolar acısını düşün... artık. Utanıyorsun sıkılıyorsun bir şey yapamıyon cazttt diye kesip atıyor sünnetçi 😭
Unutmak mümkün mü? O yaşta he anını hatırlıyorum. en çok da ellerim bacak arama kıstırılmış backlarımı açmış beklerken. bir şey yapamıyordum bağırıp ağlamaktan başka herkes ğülüyor sünnetci hazırlıklarını yapıyordu karşımda. Ban açmış pipimi kesimi bekliyordum. sünnetci yakalamasın pipimi diye feryat fiğan ederken pat diye yakalayıp sündürdü sonra bir anda kesiverdi öyle bir acımıştı ki çığlığım köyün aşşagısından duyulmuş 😫