Merhaba. Arabalarla oynayan kız çocuğunun eline zorla bebek tutuşturan bir toplumuz maalesef. Arabalarla oynayan kız çocuğu imajı neden bizim için tuhaf?
Kız çocuklarının araba ile oynaması toplumca neden tuhaf karşılanıyor?
Çünkü bilinç altımıza empoze edilen bir algı var. Erkek pembe giymez, kız çocuğu araba ile, erkek çocuğu bebek ile oynamaz... gibi. Kişilerin istekleri büyüdükçe şekillenir. O an o nesneye olan ilgisi aslında biraz da ileride şekillenecek karakterine olan yönelimi de açıklıyor. Ne kadar inkar edilirse edilsin durum bu. Kişilerin karakterine yön verilemeyeceği olgusu aşılanırsa belki biraz daha hoşgörülü olabiliriz
Bilmem biz de hiç garip karşılanmazdı iki erkek kardeşimle büyüdüm her arabanın farklı rengini alrıdık sürekli beraber oynardık annem de hep araba oynarmış şimdi bir kız kardeşim daha var annem bebek oynuyor diye deliriyor benim kızım niye duygusal oldu gibilerinden bana da garip geliyor bebek bakması anne sanması kendini acayip 😂 çocuktur deyip geçiyoruz da ne bileyim araba oynayaydı iyiydi 😁
İleri derece geri kafalılık, fazla geleneksellik, cehalet, toplumsal tabular vs.. Ben çocukken erkek kuzenlerimle bütün gün top oynardım eve gelince de oynadığım için bir ton azar işitirdim.
Açıkçası ben küçükken bebeklerin saçını başını yolup kafasını koparıp kenara atıyor arabalarla oynuyordum ailem de bir süre sonra alışmistı bebek yerine araba almaya başlamışlardi