Biliyorsunuz; Bebeklerin bağışıklık sistemi, yetişkinlere oranla daha zayıf olduğu için çok çabuk bir şekilde enfeksiyon kapabiliyorlar. Özellikle de virüs ve bakterilerin ağız yoluyla bulaşması bir hayli kolay oluyor. Peki, siz çocuğunuz için yeterince önlem aldığınızı düşünüyor musunuz?-Misal, çocuğunuzu öpmek isteyen insanları geri çevirebiliyor musunuz? #GöktenDüşenAşk
Bebekleri şapur şupur öpmek, öpülmesine izin vermek doğru mu?
Bebekler mikrop ile doğduktan sonra bizim aracılığımızla tanışır. Burada bize düşen ona doğru nefes bile vermemektir. Bizi ayakta tutan mikrop onu öldürebilir. Eğer gerçekten seviyorsanız öpmeyin ve uzaktan sevin. Çok dayanamadı iseniz elinin dışını öpün. Anne ise hemen ıslak mendille veya daha temiz birşeyle silmeli
Ağız burun bölgesi virüs ve bakteriler için ilk vücuda giriş noktasıdır. Buradan alınan her türlü bakteri ve virüs öpülen bebeklere bulaşabilir. Ne yazık ki bebekler ise hastalanmaya çok hazırlar. Bağışıklık sistemleri ilk 2 sene çok saf durumdadır. Bu nedenle bebeklerin öpülmesi yanlış.
Vala ben sahsen cocuklari com operim. bir gun cocugum olursada opmelerine izin veririm diye dusunuyorum cunku sonucta iyi niyetli birine cocugumu neden opuyorsun diyemem sahsen utanirim. zaten bazrn hic opmeden bile kaderde bir hastalik. bir sey varsa zaten olur
Sadece mikrop dan değil. Çocuğun büyüdüğünü de vucunun kendine ait olduğunu tamamen fark edebilmesi için. Şapur şupur opturmeyin. Biraz algısı geliştiğinde de anlatın. Ortalık sapik kaynıyor.
Ne ben çocukken sıkıştırılıp öpülmeyi severmişim ne annem sıkıştırmaya çalışanları kırılmasınlar diye çevirmezlik edermiş. Mesele mikroplar bile değil. Mesafenin aşılması saygısızlıktır.
En İyi Cevaplar