Geçmişten günümüze kadar gelen bir adet olan bebekleri kırkı çıktığında tuzlu suyla yıkamak zararlı mıdır? Geçenlerde annem bahsediyordu eskiden bebekleri kırkı çıktığında tuzlu suyla yıkarlardı. Bunun zararlı olup olmadığını sorduğumda ise seni, ablanı, abini, yeğenini hepinizi tuzlu suyla yıkadım bir şey olmadı dedi. Öyle deyince bana da mantıklı geldi ne zararı olabilir ki
Tuzlandıktan sonra bebeğin terinin kokmayacağı ve ileriki dönemlerde hiç kokmayan bir tene sahip olmayacağı düşüncesi mevcut. Tuzlu su yakıcıdır. Çok aşırı derece tuz koyanlar bebeğe zarar verir bu yüzden kötü sonuçlar alanlar dahi olmuş fakat cok az bir tuzun banyo suyuna eklenmesi problem yaratmaz.
Fenomen kardeşim, saçmaladığını ortaya koyan yorumları çaktırmadan silmek için moderatör yetkilerini kişisel amaçların için kullanmaktan çekinmiyorsun sanırım :)
@AdamGibi01 bunu görmek istemiyorum özelliğini kullanmak için moderator olmaya gerek yok. Sacma gördüğün yorumu sende saklayabilirsin hepsi bu. Bunu görmek istemiyorum ile bu görüşü gizle özelliklerinin farklı olduğunu öğrenmen gerek.
Yok tuzla yıkarsan isteğin verimi alamazsın o yüzden ona tuz ruhu at sen seversin bir de çamaşır suyu. Bir kere yıkadıktan sonra bir daha yıkamıyorsun çünkü yıkayacak bir derisi olmayacağı için. Teşekkürler
Bende duymuştum ama bunu bir doktora danışın yine de.. Ama mantıken bakınca deniz de tuzlu su ama çok faydası da var.. Tabi söz konusu 40 gümlükbir bebek. Bana da yapmışlar birşey olmamış ama birşeu olmaması doğru olduğu anlamına da gelmez..
Saçma sapan adetler dedikleri şeyler bizim bin yıllık belki daha erkenden gelen kültürümüz adetlerimiz. (taşla yıkamak) Zararına gelince bebek teni hassas olduğu için tuzu emiyor bu yüzden zararlı deniyor.
Tuzlu su olabilir ama tuzla ovanlar var o baya zararlı. Tuzlu suyla yıkamanın da çocuk kokmasın diye olduğu söyleniyor ama herhangi bir artısı yok bu konuda, batıl inanç işte 🤷♀️
Buradaki yorumlara da bakılırsa sanıyorum buradaki insanlar dahil geçmişte herkesin yaptığı bir şeymiş. Elbette geçmişte herkesin yapmış olması tek başına doğruluğunu ispatlamaz fakat sizin iddia ettiğiniz gibi "zararlı" olmadığını ise ispatlar.
Bebeğin vücudundaki suyu emiyor ne demek? Emince ne oluyor mesela? Zarar derken nasıl zarar? Sonra o kadar korkunçlu bir zararsa yüzlerce yıldır milyonlarca kere yapılmış bu uygulamanın tüm sonuçları görülmez miydi? Yani özetle Türkiye nüfusunun en az yarısından fazlası yapmıştır bunu, hani "zarar"?
Insanlar akılları sıra adetlere laf sokuyorlar, ama kendi bildikleri de kulaktan dolma uydurmalardan başka bir şey değil.
Anlaşıldı, kulaktan dolma saçma şeylere inanıyorsunuz, sonra da bunun adına bilinçli olmak diyorsunuz. Eğer iddianız bir bilgiye dayansaydı, bu şekil ilkokul çocuğu modunda cevap vermek yerine bilgiyi ortaya koyardınız. Görüyorum ki sorulara da cevap vermemişsiniz, çünkü dediğim gibi, belli ki biri uydurmuş ve koşa koşa inanasınız gelmiş.
Terinin kokmaması için yapılan bir uygulama ki zaten ona göre ayarlanmış insanoğlu yıkanmayınca kokuyor mu ya da yıkanınca kokmuyor mu? Bu denenmiştir umarım rastgele bir uygulama değildir herhalde
Popüler olacağım diye iyice saçmalar oldu artık insanlar.. Yazın niye güneşleniyorsun mesela, ne bu kayısı kurusu musun sen? Ya da kafanıza bir ton kimyasal sürüyorsunuz "bakım" adı altında, ne bu hayvan derisi mi tabaklıyorsunuz o kadar kimyasalla?
Yalnız genelleme yapmayın;ben yazın güneşlenmeyi sevmiyorum ve ayrıca saçımı hiç boyatmadım. Arkadaşın dediği yanlış olabilir ama bu seninde yalnış diyebilirsin anlamına gelmiyor. Ayrıca ben 7.5 aylık olduğum için 50 günden fazla hastanede kaldım. Beni tuzluyamadılar. Tamamen safsata bir inanış gayet temiz bir insanım.
Ben onu değil bakış açısını eleştirdim. Yani tuzlamanın doğruluğu yanlışlığı ayrı bir tartışma, "hayvan derisi mi bu" deyip alaycı konuşarak bilmediği konu hakkında uydurmak ayrı bir tartışma.
Ek olarak, boyamıyorsun peki şampuan da mı kullanmıyorsun?
Evet arkadaşın dediği yanlış bir bebek tuzlanıyor diye hayvan derisine benzetilmez. Ayrıca şampuan tabikide kullanıyorum. Şampuana kimyasal gözüyle bakıyorsun bu kısmen doğru ama şunu unutuyorsun yediğimiz sebzeler meyvelerde de bu kimyasallar var
En İyi Cevaplar