Bu biraz şey gibi olmadı mı ya? “Anneni mi daha çok seviyorsun yoksa babanı mı” sorusu gibi...
Tabiki çocuklarımı
Eşimi daha çok seviyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsan eşini daha çok sevmeli.
Her ne kadar “delirdin mi sen? İnsan canından can olan birini nasıl 2. sıraya koyar?” dedirtse de olması gereken bu. Eşine değer vermeyen ya da çocuğundan az değer veren bir ebeveynin çocuğunun temel ihtiyacı olan aile bağının eksik kalmasına sebep olur. Çünkü her çocuk birbirlerini çok seven ebeveynlere sahip olmayı ister, bunu göremezse de aradığı şefkatli yuvaya ulaşamaz. Nitekim küçükken anne babasından dayak yiyen bir çocuk bunu 2. gün unuturken annesine tokat atan bir babayı ölene kadar unutmaz.
Çocuk ilgi görmek ister, sevgiye muhtaçtır evet. Onu 2. sıraya koymak çocuğu silip atmak demek değildir asla.
Eşe duyulan sevgiyle çocuğa duyulan sevgi birbirinden farklı kulvarların yarışmacısı. İkisi yarıştırılmamalı.
Çocuğuna öncelik veren ebeveyn eşini ihmal eder, çocuk için birbirini kırar ve tartışmalara kavgalara kadar uzar bu konu. Sonra da huzursuz yuvayla uğraş dur.
Siz mutlu olursanız o çocuk zaten mutlu olur.
Çok haklısın.
Öncelik vermek başka sevgi başka.
İlk evliliğimde mutusuzdum. Çok şükür hayat karşıma çok iyi bir adam çıkardı. Tekrar evlenip mutluluğu yakaladım. Kocamı çok ama çok seviyorum. Ama maalesef kocam ilk evliliğimden sekiz yaşındaki oğlumu bir türlü kabullenemedi. Oğlunu artık görmeni istemiyorum dedi. Zor oldu ama oğlumu terketmek zorunda kaldım. İlk başlarda çok zordu. Ama pişman değilim. İnsan için önce eşi gelmeli. Evlat geçici. Kocam hep yanımda kalacak.
Kınardım ama başıma gelir Allah korusun..
@Çaykovskiii Teşekkür ederim. Oğlumu bazen özlüyorum. Ama aşk hayatın en büyük anlamı. Eşim yaptığım fedakarlığın farkında o yüzden bana dahada düşkün oldu. Kınamadığınız beni anladığını içinde teşekkür ederim. Oğlumuda sokağa atmadım babasında yaşıyor. Büyüyünce aşık olunca oğlumda beni anlayacaktır. Eşim ileride yumuşarsa oğlumu ziyaret edebilirim ama bilmiyorum.
Annemle babam maalesef bizi istisnasız her zaman ikinci sıraya attılar. Önce kendi istekleri gelirdi. Onlar çok mutluydu. Birbirlerine çok aşıklardı. Ama biz o kadar da mutlu değildik. Kendimizi ailenin parçası gibi değil de misafir gibi hissettik. Her sene birlikte tatile çıkarlardı. Tabi bizi yanlarına genelde almazlardı. Onlar tatile biz anneanneye giderdik. Babam ananız sizin arkanızı mı toplayacak der ev işlerini bize yaptırırdı. Şiddet falan görmedik. Karnımızda doydu ama o kadar. Bizim için yuva değil de pansiyon gibiydi. Annemin neredeyse bütün ilgisi babamaydı. Babam zaten bizi neredeyse hiç umursamazdı. Öyle kendi kendimize büyüdük. Üniversite için başka şehre gittikten sonrada bir daha ne aradım nede sordum. 15 sene oldu. Annemin cenazesine bile katılmadım. Babam sonradan iletişim kurmak istedi ama ben istemedim.
Çocuklarımın olabilmesi için eşimin spermine ihtiyacım var 😒
Eşim 🌹
Ansjshdj 😂 peki.
+1 verdim.
Bu sorunun cevabını vermekte zorlanıyorum. Şöyle ki şimdi hayatıma ilk giren ve sevdiğim eşim. Eşimle çocuğumuz olurdu veya olmazdı. Sonuçta esimi severim. Çocuğumuz oldu. İşte o noktada ortak sevginizi alan bir can daha aileye katılıyor. Yani eşle bir doğrunun iki ucu gibiyken, çocuk olduğunda bir üçgenin üç ucu gibiyiz. Koruma, kollama vb. bakımından elbette her ikimizin de önceliği çocuğumuz olur. Sevgi bazında en çok ayrımı yapamıyorum. Tam olarak hissettiklerim bu.
Eşinin ve Çocuğunun yeri ayrı olmalı iki tarafın sevgisini aynı kefeye koyamayız. Kadına göre çocuk sevgisi daha ağır basar Erkeğin sevgisine göre. Anne Sevgisiyle Baba Sevgisinin aynı olmadığı gibi
Cevap
13Cevap
Aslında bu sorunun cevabı her aileye göre değişebilir. Çünkü her ailede çocuklar ve eşler farklı. Ama genel mantık ve etik çerçevesine göre, yani normal şartlarda elbette ki kişi önce çocuklarını seçer. Çocuklar aşkın ve bir araya gelmenin anlamı ve meyvesidir. Sonuçta nihai hedef çoluk çocuk yapıp onları sevgiyle büyütmek demek değil midir? Her anne babanın hayali mutlu çocuklar yetiştirmek demek değil midir? Her anne baba çocukları mutlu olunca mutlu olmuyor mu? Çocuklarının tırnağına zarar gelse uykuları kaçmıyor mu?
Elbette ki ikisinin yeri farklı ama illa ki bir seçim yapılacak olursa tabi ki çocuklar. Adı üstünde çocuk. Kimseyi onlara tercih etmememiz gerekir. Doğanın kanunu bu zaten. Onlar bizim devamımız. Eşim diyenin sitemi bozulmuş olabilir. Allah kimseyi seçim yapmak zorunda bırakmasın. Herkes mutlu mesut yaşasın.
Çocuklarımı tabiki de, sonuçta ben doğurdum onları, benim canimdan, kanımdan.. 😄eşimi de annesi sevsin artık.. 🙈
Sevab işleme vakti geldiğinde ne olacak peki?
Bu sorunun dogru cevabı bir kadın için cocuklar olmalı çünkü anneler için çocukları önce gelir hatta babalar içinde çocukları gelir aşk sevgi yıllar geçtikçe bitiyor
çevremde yakın olduğum hiç kimse bu soruya eşim diye cevap vermiyor, genelleme yaparsak durum bu sanırım.
Doğru olanı bu zaten
Tatmadim bilmiyorum o duyguyu ama zaman kötü. Bu yüzden önce çocuklar derdim. Çünkü yeri geliyor eşinden bile korumak zorunda kalıyorsunuz çocukları.
Aa benim çocuğum olsa çok ağlak olurdum birşey olcak diyeee bilmiyorum yaniii😭
Eşimi daha çok severim sanırım. Çocuklar büyür gider bana yine eşim kalır
Vayyyyy. +1 verdim.
Eşim diyecek kişi gerçekten evlenilmesi gereken insan
Eşimi ben seçiyorum, çocuklarımı seçme şansım var mı :)
Eş farklıdır ama evlat bambaşkadır elbette evlat seçeneği daha ağırdır...
Esim olmasa cocugum olmazdi degil mi ikisinide çok sevmek lazim bu durumda
Çok zor bir kara ama sanırım eşimi daha çok severdim..
Henüz eşim de çocuğum da yok ancak çocuğumu daha çok severim her kadın gibi
Eşim gebersin şöylede leşini böcekler yesin
Tabiki çocuklarım
😳😳
Bencede 😈
@gamzeacar92 noluyor size ya 😳
Valla çekil önümüzden valla seni diri diri gömerik
Gömün 😒
Dimi gi parcalayak şunu
@gamzeacar92 gücünüz bana mı yetiyor? 😔
Sen denk geldin gardas
Aha ha ha soruyu böyle sordun o anki ruh halim işte
Kusura bakma
He bosanda vurup gebertsinler 😄
Tabiki çocuk eşim de benden çok çocuğunu sevmesi normal.
çocuklarımı severdim herhalde annelik çok farklı bir duygudur
Tabi ki çocuk Ne ekersen onu biçersin sonuçta ha o tarla ha bu tarla farkedermi
Doğru kişi ise eşimi sonra çocukları mı eşim olmasa onlarda olmazdı neticede
Ne çocuğumdan vazgeçerim, ne de yardan :D
Kimse eşim demez diyen de rahatsızdır
Aynen
ikiside yok ama bence cocuklar daha cok sevilir
Eş olmazsa çocukta olmaz. Bu yüzden eş.
Oranlar eşler ölsün diyor
Eş cok cocuk tek olur :)
Kalbimin yarısı eşimin, yarısı çocuklarımın olur❤
Eşim yok ama ilerde ikisini de çok seveceğim
Olsaydı öyle bir durum çocuğumu derdim
Eşimi severdim heralde.
çocuğumu daha çok severim gibi geliyor bana..
Şöyle sorular gerçekten ayıp...
Bekarım ama ben
O daha güzel
Tabiki cocugum
Çocuklarım.
Eş öncelikli olmalı.
çocuklar ve eş
ucunudeee ♥️
Çocuğum
Çocuklar öncelik ❤
Tabiki çocuğumu
Çocuk hiçç sevmem. Evlenirsem esimi severim