Önemli olan iki doğum arasındaki süre ve uzman doktor
Sezeryan sonrası normal doğum yapan var mı?
Önemli olan iki doğum arasındaki süre ve uzman doktor
Merhaba sana bu konu hakkında bilgi veriyim ben Doğumhanede staj yaparken bir vaka geldi kadın ilçeden merkeze gelene kadar normal doğum yaparak doğurmuş ama 10 sene önce sezeryanla operasyona geçirmiş böyle bir şey mümkün aradan zaman geçmesi gerek tabiki kadın çok sağlıklı bir şekilde 8 cm açıklıkla doğurdu çocuğunu ikisinde de problem yok
Oğlumu sezeryanla doğurduğumda doktorum sonraki doğumun normal olması için üzerinden 5 yıl geçmesi gerektiğini söylemişti.
Yani 5 yıl sonra normal olabilirdi değil mi
Ama her doktor yapmıyormuş sanırım bunu
Sezeryan dogum yapan kadınlar bir daha normal doğum yapamaz diye biliyordum efenim. Çünkü normal doğum esnasındaki kasılmalardan dolayı eski sezeryan doğuma ait dikiş yerleri patlar diye biliyordum. Sayenizde yeni bir şey daha öğrendik, teşekkürler efenim. 😊
Annem 2 evladını evde sonuncusunu sezaryanla yavrulamış senin sorunun tam tersi olayla.
Cevap
14Cevap
Genelde sezaryen hep sezaryen oluyor.
Belli bir süre sonra yapılabilir, cabbar bir dr bulmanız lazım, normal doğumubile yaptırmıyacak şimdiki drlar neredeyse.
sezeryan yapan biri daha sonra normal doğum yapamıyor
Artık yapılıyor
Yapmak istedim ama doktorum o riske girmeyelim dikişlerin patlayabilir dedi..
4 yıl geçmeli diye biliyorum. Ama yine de doktor okeylerse.
Biraz doktora biraz da kişinin bünyesine bağlı birşey bence ama çok yapan olmuyor
Sezaryen ile doğum yapan kadın bir daha normal doğum yapamaz. Yine sezaryen olmak zorundadır.
Doktorlar genelde yapmak istemez normal doğum, sezeryandan sonra yine sezeryan olmalı derler..
ama 5 sene diye bir kriter okumuştum..
Sezeryenden sonra normal doğum olmuyor.
Annem abimi sezeryanla dogurdu beni de normal
Kaç yıl fark var
Evet 4 yıl diyorlar ama her doktor kabul etmiyormus
Rahim zarar görebileceği için yapılmaz
Sezeryan dogum mu yaptiniz
Sezeryandan sonra normal doğum olmaz
Var tabiki uzun süre sonra
Ben olmuyor diye biliyorum
Cok tehlikeli
hiç yapmadım