Elbet spor ve bakımla çatlak ve kilo olmaz da 20 günde bu kadar olması sizce inandırıcı mı?

Bu bir çok etkene bağlı. Kimisi cildin esnek oluşu, ya da olmayışı, kimisin de ben hamileyim ve canim sunu şunu şunu istiyor. Nasilsa hamileyken as etmem normal, cocugun cani cekiyoe demek ki deyip, her an canim istiyor doye birşey ler yiyip asiri kilo almak, yani bebegin büyüme hizindan daha fazlasini annenin kendinin kilo almasi, kimisinin genetik, buyuk ihtimalle annesinin de karnin da ve gobeginin asagi kisminda catlaklari vardir. Kiminin de o kadar az yiyor ve dikkat ediyor ki, kilo almiyim. ve formum bozulmasin cocuktan sonra diye.. bebek 2.100- 2.200 gr ancak doguyor. Eeee o kadar kucuk bir bebek olunca catlagi da olmaz anne adayinin tabi
Bu tamamen cılt yapısıyla alakalı olan bısey cılt nekadar gerilirse gebelikte okadar çok çatlak olur ayrıca anne karnın gerilediği için çok kaşınır kaşındıkcada yırtılmalar olur anne dogum yaptıktan tam 2 yıl ıcınde vucut eskı haline gelir nekadar cok emzirirse okadar cabuk toparlar vucudu
Aaa bak bunu bikmiyodum anne okdunuzmu
Evet 3 aylık kızım var bunları bıl ek ıcın tek anne olmak gerekmez oku aratır ören cahil kalma 😉
Aaa allah anali babali buyutsun canım ya
Tatlı badem yagı kullanıcaksın duzelı olarak lavanta yağıyla karıştır kullan hem badem yargının kokusu bıraz kotu lavantayla karıstırıp kullanırsan hem lavantanın rahatlatıcı etkisi var hem deriniz Gerilme hemde stressiz gebelik gecirirsin lavantanın cok etkisi var dene canım 😊
Yaş, kilo ve cinsiyet gözetmeyen cilt çatlaklarının suçlusu kilo alıp vermek değil; hormonal değişimlerdir.
Cevap
8Cevap
Çatlaklar için hamilelik döneminde krem kullanmazsa olur.
Kilo da hamileliği dönemindeki beslenmesiyle alakalı, çocuğa gıda olsun diye hamur işlerini tatlıları löp löp götürürse anca kilo olur kendine, çocuğun gelişimini etkileyecek balık, ceviz, incir, yumurta gibi yiyecekler tüketirsen iki üç kilo anca alınır.
Mümkün fit kalabilmek. Bakmayın imkansız gözüyle bakanlara, dikkat etmedikleri için pek.. Bakım yapıp kilosuna dikkat edenlerden biliyorum sanki hiç doğum yapmamış gibiler.
Ani ve hızlı cok kilo alımlarında oluyor çatlaklar bunlar 2 kilo bebek doğuruyor az kilo aliyor dikkat ediyorlar benim gibi 35 kilo alıp 4 kilo doğursunlar bakiyim öyle 20 günde eski hallerine gelebilirler mi 😂😂😂😂
Aynen 👏👏👏
35 kilo çok değil mi?
Nasıl aldın?
Ayrıca normal doğum yaptım deme.
Çünkü 4 kiloluk bebişi genelde sezeryanla alıyorlar.
Ayrıca Rabbim hayırlı evlat nasip etsin.
@Hayat-Güneşi evet cok 49 kiloydum 🙈 normal olacaktı fakat kilo ilgili değil trafik kazası gecirdik erken doğum yaptığım için sezeryan aldilar
Olsun.
Sağlıkla eline aldıysan sorun yok.
Bu arada çok geçmiş olsun.
@Hayat-Güneşi sağol 19 yasinda sağlıklı 😊
Maşallahhhh
Koca delikanlı olmuş.
Rabbim askerliğini, evliliğini ve çocuklarını da göstersin.
@Hayat-Güneşi amin 😊
sebebini bende merak ettim neden? paylaşırsan öğrenmiş olurum çünkü kullanmadığım şey kalmadı ama çatlaklarım oldu :(
Helal :) soruna soruyla banada alkış 🙈
Bence cildin esnekligiyle alakali bisey. Benim Annemde 3 cocuk dogurdu hic catlagi yok öyle pilates mis spor mus öyle seylerede gitmedi zamaninda
Kadından kadına değişir cilt tipiyle alakalı ama ne kadar gerilirse karın o kadar çatlar bu kaçınılmaz.
Spor yapıyor olabilirler veya bıçak altına yatıyorlardır.
Gebelik döneminde özel kremleri alıp kullanmıyorlar sonrada çatlaklardan şikayet ediiyorlar.
İç karnın genişlik durumu ile bağlantılı diye biliyorum. Jinekoloji dan öğrendiğim bir konuydu
İç karın genişse çatlama olmuyor
Danışmanım
Keyfi tespit değil doktor açıklamasıydı. Ama dışardan ürünler kullanarak çatlamanın önüne geçilebilir. Doğru kişiden öğrenilmesi şartı ile
Var araştırın oda var 😊
Herkesin vücut yapısı farklı. Ama fit kalmak mümkün bence
Genetik bu durum annende catlak varsa seninde oluyor sporun etkisi illaki vardir
Kardeşim sen niye hep hamilelik ve bebekle ilgili sorular soruyorsun hayırdır hamile misin?
Çatlaklar için önerilen kremler vardır. Hamilelik sürecinde kullanılır.
Vücut yapısına göre. bende yok böyle görseldeki gibi.
Bende hiç olmadı. Hiçbir krem ürün vs kullanmadım
Estetik yaptırıyorlar.
Çatlak değil füze atmislar sanki
sezeryanla doğum yapıyor bazı mallar
Çatlak kremi ve bol hareket çok önemli
İç karın kası dar olduğundan.
Herkesin vücut yapisi farklidir
Alttaki resim çok korkunc
Bazen de genetiktir
Bende yoktu ikiside
Olmaması imkansız
Genetik