Arkadaşlar bittik! ☺ Kocam kız bebek istiyordu, kız hastası, yani kız bebek delisi. Ama hamileyim, hem de ikiz, ve ikisi de erkek. Nasıl diycem, kalpten gider. 3 senedir çocuk için bekliyor ve kız bebeği olsun istiyor. Dün de, "yarın öğreneceksin bebeklerin cinsiyetini, biri kesin kızdır ya da ikisi de kızdır" dedi. Adam hep bir kızı olsun istiyor, dua etti o kadar, nasıl diyeyim? ikiz bebekler
Kız bebek isteyen kocama ikizlerin erkek olacağını nasıl söylemeliyim?
Tabi ki her şeyden önce sağlık, Ama bilmeniz gerekirdi: Yaklaşık 40 yıllık bir yöntemle anne baba, ilerideki doğacak olan çocuklarının cinsiyetini seçebilirler. Bu tıbbi yöntem uzun süredir ileri düzeydeki ülkelerde isteyenler için uygulanıyor. ve isteyen ebeveynler (azda olsa) bunu seçiyorlar. Tabi Türkiye de kimsenin bundan haberi olmaması gaip değil, (Toplumun düşünce tarzından dolayı olabilir) Eşinle bu konuyu paylaşabilirsin, Bir sonraki saldırı için…!!! Dediğim gibi, eğer Türkiye de bu uygulama yapılıyorsa tabi… Allah çocuklarınızı sağlık ve mutluluk versin, âmin.
Ya ablacım ver odunu gitsin. Taş gibi iki evlât. Bence çok iyide olmuş güzel de. Ya bir doğur büyüt, gene denersiniz çok istiyorsa. Kıymetini bilsin enişte bey de, herkese nasip olmaz. Allah hayırlı evlat sahibi etsin, sizi hiç üzmesinler. Selâmetle :)
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet evet kız ekrek bizim için aynı ama eşim heves etmişti ondan dedim
Valla allahtan iyi kimse bilemez sizin için hangi cinsiyet daha hayırlı belki kız olcak burnu boktan çıkmayacak belki erkek olcak delikanlı aklı başında hayırlı bir evlat olcak cinsiyet ayrımı çok yanlış sözüm sana değil yanlış anlama ama kocan adamsa düşünceli biriyse zaten evet kız bebek istiyodum ama hayırlısı böyleymiş olsun sağlıklı eli ayağı düzgün olsunda cinsiyeti farketmez diyecek biriyse çok takma ama yazdıklarını okuduğum kadarıyla değil gibi mecbur kabul etmek zorunda kusura bakmasın allahtan gelene boyun kıldan ince eşinede öyle söyle
@romantik_bey tabiki kesinlikle sağlıklı olmadıktan sonra kız olmuş neye yarar? Tamam o da allahtan gelen bişey sonuçta sınanmak gibi birşey evlat onada eyvallah allahtan gelen bişey ölene kadar bakmakla yükümlü ama allahtan sağlık istemek varken neden ısrarla kız insan yükü zor olur bebek olsa bile uyumayan çocukta bile isyan eden aileler çok tek derdi o olsun valla dar düşünen insanları anlamıyorum ben dünyalar kadar para veriyo insanlar iki ev parası 3 araba parası her neyse kolaymı? Yine olmuyor yine olmuyor. Allah evladı hakedene versin. Bak bunlara ikiz vermiş şükredecekleri yerde taktıkları şeye bak kadına sözüm yok sözüm adama
@romantik_bey Amiin inşallah allah isteyen ve hakeden herkese versin çocuğuna bakabilecek en ufak hastalığında uyku uyumadığında ağladığında isyan etmeyecek aileye versin
canım O işin esprisi Biz Tabii ki de önce sağlık hayırlı olmasını diliyoruz Ama herkes bebeğinin cinsiyetinin olmasını ister şimdi kimseyi istemiyorum demesin herkes hayalinde bir şeyler kurar Zaten işin esprisi eşime söyledim bile
yani normal insanlar kurar hayal olarak işte bir oğlum olsun bir kızım ama sen kurmadın diyr doğru olann bu diye bişey yok. önce sağlık olsun sonra da kız olsun istedi eşim ha erkek oldu çok sevindik
Ya balım zaten ben kuranlara bişey demedim ki hayal kuran kurabilir elbette ki hayal eder ben buna bişey demiyorum zaten yanlış anlama ama ben kurmadım bilmiyorum yani hiç düşünmedim hamileykende hiç merak etmedim neden bilmiyorum ama hiç düşünmedim ilginç evet acaba neden merak etmedim şu an düşünmeye başladım :)) benim bir kızım var şu an 1 buçuk yaşında allahıma şükürler rabbim ikizlerini sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin umarım sonsuza kadar mus mutlu bir aile olursunuz :) allah uzun ömğrler versin size bağışlasın hayırlı evlat olsunlar inşallah
Ayyy yok krdeşim allahıma bin şükür o bana bir nefes yetiyo çok şükür allah isteyipte olmayanlara versin :) allah kızıma sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin cümlemizin çocuğuna
Bende kızım olmayacağını öğrendiğimde çok üzülmüştüm yalan yok. Ama anladım ki evlat, bırak kızı erkeği, isterse kolsuz bacaksız olsun (Allah korusun) bir anne ve baba için dünyanın en büyük mucizesidir. Eşin onlar dünyaya gelince bunu çok daha iyi anlayacak.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani bu işin esprisi zaten şu an bile çok sevindi söyledim
Sağlıklı olsunlar da kız erkek fark eder mi evladın☺ ben de hep evlenirsem kız babası olmak istiyorum diyorum ama yine de önemli olan sağlığının yerinde olması
ALLAH azze ve celle erkek nasip etti diyeceksin oda şükredecek. Saglıklı olması için dua edicek. Eger tam tersini yaparsa isyan falan yaparsa anlıyacagı dilde anlatmalısınız Güzelliklen anlamayana Güzellik yapılmaz.
Ohaaa ne güzel Ben de düşündüm de Dua ettim ya Bide bu hanımefendi ateist mateist çıkar Hakaret falan eder aldım başıma belayı diyordum Bu sitede yaşadım bir sefer ALLAH yardım etsin dedim Demedik laf birakmadı
Hamilelikte bebegin Cinsiyeti belirleyen, erkek oldugu icin onun kendi problemi.. Allah in kararladigi buymus.. ucuncuyu ister bu adam yakinda bilesin.. kizi bulacagim diye ev erkek cocuk doluyormus :))))
Öncelikle Her insan Beyninde bir çocuğunun bir Cinsiyette olmasını hayal eder ister Yani bunu kimse inkar etmesin ama bu Zaten işin esprisi yani tamam mı erkek olduğu eşim onlardan nefret ediyor değil ki çok sevindi dedi ki kızımızın 2 tane abisi oldu dedi havalara uçtu
Ben de kız çocuğu delisiyimdir ama Allah nasip etmediyse vardır bir bildiği. Hayırlı olan buymuş diyerek söyleyin. Evlat bu. Kızı erkeği fark etmez. Bebekleri ilk kucağına aldığı zaman o düşünceler gider aklından eşinizin..
Bundan sonra size büyük bir görev düşüyor ona odaklanin bende çocuklara bayılırım kız çocuğun yeri ayrı ama yinede benim gözümde ikiside melek. Umarim hayırlı bir hayatları olur sizde hayırlı bir birey olursunuz Allah size bağışlasın
O neymiş öyle.. hayırlısı olsun diye dua edin sağlık her şeyden önemli Allah korusun ya hasta bir kızınız olsaydı ne olacaktı.. hem bunları büyütün yine deneyin. Kız olur o zaman
Saçmalama çocuk çocuktur sağlıklı olsun. Allah analı babalı büyütsün gerisi hikaye. Kendi çocuğu olduğu için onu da sevecektir. Kız çocukta beklemediği bir anda olur. Bir şeyi çok istersen olmaz. Akışına bıraksın kocana söyle ;-)
Ama erkek çocuk istiyorum dese pek çoğunuz karşı çıkacaktı. Ne fark eder ikiside insan sonuçta kız erkek ayrımcılığı yapanlara lanet olsun.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnan erkek çocuk istediğini söyleseydim Buradaki insanların öyle bir yapıları var ki direkmen eleştiriye başlarlar da işte Tabii Erkek adam erkek çocuk ister gibisinden emin olabilirsin buna işim zaten erkeği de çok sevindim yani kız istiyordu ama erkek oldu olsun dedi hayırlısı olsun dedi Ne güzel dedi
İnançlı bir kişiyse sorun yok, ama problemli bir yapıya sahipse önemli olanın sağlıklı olmaları ve canınızdan can olduğunu usulüyle anlatmak gerekiyor.
Eşin biraz aklı başında biriyse zaten kız erkek ayrımı yapmaz sevinir. İnsanlar keşke şu cahil düşünceyi kafadan atabilseler. Allah'a sipariş verir gibi...
@Shesfeisty katılıyorum sana önemli olan sağlıklı ve hayırlı evlat olması. Ama bu soru soran senin babaannen yaşında bir kadın ki sana kızım diye hitap etmiş
30 mu😀 sız 2 taneyi bir buyutun bence 3. Kız olur belki de olmaz tabi bir akrabam kizi olmasını o kadar çok istiyodu ki ama olmadi. Zaten bence paytak paytak hallerini gördükten sonra kiz falan her şeyi unutur
Çocuğun cinsiyetini neden bu kadar önemsiyor? Allah'a karşı asi mi davranacak? Allah, böyle takdir etmiş demekki. Kocanın haddine düşmez bunu sorgulamak.
valla deme bence👀korkunç bişey ama yaa olsun söyle alıştırır kendini😏
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aynen su cümleyi kur : hayatim 2 tane erkek girecek hayatımıza sevimli yakışıklı annesine ve tüm kizlara karşı çok nazik caliskan değer veren boylu poslu olacaklar birgün hemde 2 tane inanabiliyormusun ( bun bagirarak soyle ) damatlarini cok seveceksin askim de gulumse
dedim ikizler in ikiside erkek dedi ikisideni bend e evet dedim sonra güldü iki tane yolladık garanti oslun diye dedi sonra ven de güldüm o da çok sevindi oğullarımız kız kardeşlerine abilik yapar iyi olur dedi baya sevindi sonra bende ona ne kızı dedim kıza kadar devam sevgilim dedi. akşam eve geldi bebeklere bir sürü şey almış bu akşamda beşiklerini alıcam
En İyi Cevaplar