Çok iyi anlıyorum neler hissettigini. Bendede ayni durum oldu. Hatta oğlum anne derdi oda efendim oglum der atlardı hemen. Cocuk annrsi kim artik sasirmis hale gelmisti. Araya biraz mesafe koy. Daha fazla ilgilen. Cocugunla tek basina birseyler yap. Ikimizi ayni sevsin deme. Oyle bir dünya yok. Sensin onun annesi. Cocugunun sana bagli olmasi lazim bir baskasina degil. Eger bunu saglayamazsan ilerde sikintilarini yasarsin
Güvenli bağlanma olmazsa eğer çocuğunun kişiliği oturmaz ilerde kendine öz güveni olmaz, arkadaşlık iliskilerinde sorunlar yaşar, sana saygi duymaz dinlemez, ve daha neler neler.. sensin cocugun annesi. Ne yap et cocugunun sana ve babasina bağlı olmasını sağla. Bir süre mesafe koy arana kaynananlarla
O zaman sıkıntı :/ Ilk önce eşinle konus. Bu güvenli bağlanma meselesini anlat. Ki haberi olsun ailesine karşı biraz mesafe koymak istedigini bilsin. Sonrasında cocugunun butun ihtiyaclarini sen karsila. Sabah kahvaltisini, ustunu altini degistirmesini, banyosunu vs.. ve kaynananada acik acik soyle anne bak ilerde cocugum sorunlar yasayacak. Bu boyle devam etmez. Artik mudahale etme cocugumla aramdaki bağ kopuyor gittikce de acik acik söyle. Sonucta söz konusu senin evladın. Küçük cocuk daha senide sever diyenlere bakma. Bu gercekten ciddi anlamda bir problem.
benim kızımda anneme çok düşkün onun o sevgisene sakın müdale etmeyin onun hayal dünyasına onun babaannesiyle olan ilişkisini kıskanmayın, mesela benim annem izmirde biz kütahya dayız her gün babaannesine arayıp gel gel babaanne diye durdurmadı , ve oda geldi onun için
ee ozaman sıkıntı niye? çocuklar masumdur gerçek sevgiyi sezerler kimin gerçekten ilgiyle sevdiklerini bilir boş ver annenin sevgisi ayrıdır babaannenin sevgisi yeri ayrıdır
anne lik duygusu kadına doğuştan verilmiştir, çocukta annenin sevgisi başkadır , çocuk zihninde anne garantidir, babaanne ise anlıktır o sizi daha çok seviyor, babaanneden ayrılır ama anneden asla ayrılamaz , çünkü hep sen onun yanındasın , babaanne ise anlık, saatlik, olarak onun yanındadır
Üzücü durum ama bebekler zaman zaman büyürken değişik bişeyler yapar babaannesini daha yakın hissediyordur üzülmene de gerek yok zamanla annesini daha çok sevecektir
ne olursa olsun o senin bebeğin ama babaanneside sever üzülecek bir şey yok bebek sevgiyle büyür hiç üzülme onlarında evladı sen yapı olarak pek paylaşmayı sevmiyorsun da ondan
5 yıllık evliyim 4 yaşında bir oğlum var babaannesi ne gidip geldikçe bnden nefret ediyo ve uzaklaşıyor evde ne yaparsam yapım tutamıyorum kötü alışkanlıkları da oluşmuş sözümü asla dinletemiyorum ve bu durum da bni suçluyorlar ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bu durum bni çok üzüyor
Bu, hemen hemen herkesin yaşayabileceği sıradan, gayet normal olan bir durum. İlerleyen zamanlarda duzelecektir merak etme. 😊
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çocuğu kendi çocuğuymuş gibi buyutuyorlar. Annemde ablamın çocuğuna birkac kez annecim dediğinde ablam sert bir dille uyarıyordu. En iyisi yardım almadan kendin bakman... Babaanneler böyle. Çok sinir bozucu bir durum
Sende bir Anne olarak ilgi gösteriyor ola bilirsin ama sen daha acemisin kadın senden daha teçrübe li ondan bir çocuğa nasıl davranacağını biliyor çocuk da bunu seziyor ona daha çok meğilli oluyor.
En İyi Cevaplar