Çocuk kötü bir davranış yaptığı zaman veya ortada bir durum varsa ‘seni babana söylerim!’ diye tehdit ediliyor. Bu durum sizce doğru mu? Çocuk babayı korkulacak bir figür olarak görüyor ve iletişim sıkıntısı oluyor. Anne ile daha samimi olup babamızdan çekinmemiz bu yüzden sanırım. Sizce doğru mu?
Doğru, korkutulmalı
Yanlış, korkutulmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çocuk sizce 'Seni babana söylerim!' diye tehdit edilmeli mi? Bu doğru mu?
Çocuğu tehdit etmek ona yapılan psikolojik şiddettir çocuk aile psikiyatrisi ve pedagoglar basbas bağrıyor çocuklarınızı tehdit etmeyin bağırmayın kızmayın dövmeyin otoriter olmayın diye o çocuk dövüyorsa bağırıyorsa küfür ediyorsa bunları anne babadan öğrenir sen çocuğuna sevgiyle saygıyla yaklaşki çocuğunda sana sevgiyle saygıyla yaklaşsın sen çocuğuna ilgili demokratik yaklaşki çocuğunda herhangi bir problemi olduğu zaman gelip sana rahatlıkla söyleyebilsin derdini sana paylaşabilsin yıl olmuş 2019 hala çocuk dövülmelı korkutulmalı tehdit edilmeli diyorsunuz bu nasıl bir zihniyettir ya kadının birisi çocuğuna baskı yapa yapa döve döve çocuk kokudan kekeme oldu birisi çocuğuna otoriter bir anne baba olrak yaklaşmaktan çocuğu içine kapanık anne babadan çekinen sürekli her şeyi içine atan bir birey haline geldi o yüzden kesinlikle çocuk tehdit edilmemeli heleki karşısındaki kişi babasıysa o çocuğa hayatında yapabileceğiniz en büyük kötğülüğü yapmış olursunuz
Çocuklar annelerinden babalarından korkmamali diye diye saygısız bir nesil yetişmeye başladı. Bakın ben ilk okulda çalıştım ve annesine babasına çok kötü konuşan küfürler eden çocuklar gördüm. Şimdi deli gibi döven anne babalar var onları nu konunun dışında tutuyorum ama bazen korkutmalı çünkü anne babalar çocuklarının herzaman iyiliğini isterler. Benim de annem bazen korkuturdu bu konuda ve ben ondan hic nefret etmedim. Çocukken sert bir kadındı ama biz büyüdük ve artık arkadaş gibiyiz. Dengelemesini bilene korkutmak çok sakıncalı değildir. Korkutmak dedim de baban gelince seni falakaya yatıracak falan değil ufak çaplı şeyler.
Çocuk korkutulmaz. Bu babasına kin duymasına sebebiyet verir. Ama babanın ağırlığını bilmeli. Bunu da anne sağlar. Çocuğa kızıldığı zaman çocuk o an neden kızıldığını da bilmeli. Neticesinde nelerin olacağını algılayabilmeli.
Tabi ki yanlış çocuk babası yokken yapacağının yine yapar korku yalan doğurur hep derim yetiştirmeyi bilmeyen sadece çocuk yapmayı bilenle doldukça ortalık daha çok bozulur
Kesinlikle tehdit edilmemeli.. Benim annem, evet çok tatlı sevecen bir kadın ama küçüklüğümden bu güne kadar her konuyu babama söylemekle tehtid ederdi. Ve söylerdi de. Bu iş aslında yukarıdaki sorunun tam zıttıydı. Bir gün annem alkol aldığımı öğrendi ve daha beni tehdit etmeden babama söylemiş. Benim bu olaydan haberim yok bir süre sonra babama kendim söylemem için beni tehdit etmeye başladı. Bundan korkmadım çünkü babamı seviyorum ve ondan korkmuyorum. Babama gidip durumu anlattım, yaşımın daha küçük olduğunu bir daha yapmamam gerektiğini söyledi, sorun olmadı çünkü babamda alkol içiyor, sigara da içiyor (kendi, yaptığı şeyleri çocuğunun da yapması ona kızma hakkı veremez) . Eskiden ne kadar korksamda şu an tek korkum üzülmeleri (belki reşit olduğumdan kaynaklı olabilir) Bazen, anneler babaları bir korku malzemesi olarak kullanır evet bu bazen kız çocuklarının babalarını sevmeme durumuna ve çekinme durumuna işaret eder. Bazen de benim yaşıyor olduğum durumu ele alır bu alie sorunsalı. Bu durumda çocuğun gözünde anne kendini hem küçük düşürüyor hem de çocuğun annesine olan sevgi ve saygısı azalıyor.. Anneler Babalar; evlatlarınıza bir insan gibi davranın onlar da bir birey, Onlarında bir özel hayatı var/olacak. Onları büyüdüğü halde aptal ve küçük bir çocuk gibi görmeyin, çağımıza göre onlar daha zeki. Onlar size saygı ve sevgilerinden ötürü o gözle bakmıyor, sizi olduğunuz eski yaşamdaki kafanızla kabul ediyor. Çünkü sizi seviyorlar.. (ne kadar anlaşmak zor olsa da.)
Biz de korkardik babamizdan, oyle cok otoriter biri de dedildi babam ama kavga ettigimizde kizardi bagirirdi bize. Sonra ne oldu icimize kapandik, cekingen bir birey olduk. Daha yeni yeni atlatiyorum ben durumu, dusunun 24 yil boyunca bununla ugrastim ben. Bir cocuk icin ne kadar kitu bir deneyim biliyor musunuz? Ailelere diyecegim o ki, sizden korkan evlatlar yetistirmeyin. Cocugunuzun da bir birey okdugunu unutmayin, ona dostca arkadasca yaklasin. Emin olun daha guzel nesiller yetistirecegiz bu sayede.
Ya baba denilen kişi onun kanından canından bir parça niye çocuğa böyle şeyler diyip daha küçük yaştan onu babasına karşı soğutuyorsunuz? Babası canavar mı? Mesela alman anneler çocuklarına kizdiklarinda seni türklere veririm diyorlarmış ne biliyim sizde daha yaratıcı şeyler bulun :/
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hem dedigin gibi babayla sevgi iliskisini olumsuz etkiler hem de annenin cocuk uzerinde yeterince otorite kuramadiginin gostergesidir. Yani annesini hice sayabiliyor ama babasini sayamiyor yanlis bir durum. İlerde kadinlarin pasif varliklar oldugu inanciyla bir evlilik yapmasina sebep olur ayrica. Yani cocuk erkekse hep ben bilirim modunda olucak kizsa edilgen bir konumda kalmayi rol edinicek
Tabi ki yanlış çocuk babası yokken yapacağının yine yapar korku yalan doğurur hep derim yetiştirmeyi bilmeyen sadece çocuk yapmayı bilenle doldukça ortalık daha çok bozulur
En İyi Cevaplar