Ünlü bir psikolog çocuk başarısızsa bunun tek sebebi annedir diyor. Peki sizce ne kadar haklı? anne elinden gelen her şeyi kendi bildiğince yaptığı halde çocuk istemezse yine de suçlu mudur? Çocuk başarısızsa bunun tek sebebi anne midir?#impulsive
Çocuk başarısızsa bunun sebebi anne değil, ailedir. Çocuklarımız bizim aynamız. İyi ya da kötü bütün davranışları aileden gördüklerinden ibarettir. Çocuk sözle değil, gördüğüyle büyür diyorlar. Evde şiddet gören bir çocuk, okulda arkadaşlarına şiddet gösterir, evinde küfür duyan bir çocuk dışarıda arkadaşlarına küfür eder. Dolayısıyla evimizdeki halimiz, davranışlarımız, çocuklarımızın akademik hayatına da muhakkak etki ediyordur kişisel fikrime göre...
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sevgili Zafer beyin videosunu az önce izledim elle tutulur açıklama yoktu izlediğim kısmında 🤷♀️faranjit oluyorum ders yapalım kitap okuyalım diye söylemekten benim Suçum ne ya , babalar fink fink gezerken biz ödev derdindeyiz , 3. Sınıf çocuğuna magna cartayı sormuşlar , evet ödevi eksik yaparsam suçlu olurum haklı
O psikolok o kadarda haklı değil. Anne faktörü önemli lakin örnekleri olan Doğu kesimlerinde eğitimsiz ailenin çobanlık yaparak geçinenlerin çocuklarından doktor öğretmen ve birçok egitimli insanda çıkıyor. Bu çocuğun buraya gele bilmesinin sebebi anne veya baba mıdır. Kısıtlı bir hayatta tutundugu tek şeyleri kitaplarıdir. Birde bu yanından bakın olaya.
Sadece anne değil babayı da katarsak evet. Elinden geleni yapmış olması bir çözüm değil. Çünkü kendi bildiğini yaptı önemli olan doğru olanı yapmak. Bu noktada anne ya da baba kendini geliştirebilmiş mi? Farklı yöntemler uygulanmış mi bunlar sorulmalı. Çocuk yapamıyor diye işin altından kalkmak en kolayı. Psikolog Bence doğru bir görüş paylaşmış.
Annenin bu konuda biraz baskıcı olması çocuğu başıboş bırakmaktan daha iyidir diye düşünüyorum başıboş bırakılan çocukların okuma seviyesi daha düşük olur💫
Kesinlikle öyle annem sayesinde ben bir yerlere geldim üniversite kazandım annem hala beni ders çalıştırırdi vizelerimde finallerim de annemin anlatımı sayesinde geçerdim
En İyi Cevaplar