Doğumdan sonra diyet yapmak anne sütünün kalitesini etkiler mi?
Doğumdan hemen sonra 2-3 ay içinde hatta ilk 6 ay diyet yapmanızı ben önermiyorum. Tabii çok ciddi bir kilo probleminiz veya hastalık durumunuz yoksa önermiyorum, acele etmeye gerek yok. İlk 6 ay tatlı, hamur işleri, sağlıksız yiyeceklerden uzak durursanız ve sütünüzün artması için sağlıklı beslenirseniz zaten otomatikman kilo veriyor olacaksınız. Emzirmek günlük 800 kalori harcamanızı sağlar yani çok ciddi bir sporla yakabileceğiniz kaloriyi emzirerek yakıyorsunuz. İlk 6 ay sonrasında bir diyetisyenden yardım alarak doğumda aldığınız kiloları verebilirsiniz.
Yorumlarda gördüğüm senin diyetten çok sağlıklı beslenmeye ihtiyacın var. Toplum sağlığı ve kadın sağlığı merkezlerinde sana yardımcı olabilecek, ücretsiz danışabileceğin diyetisyenler var. Muhakkak sağlık ocağından sorup öğren ve ondan yardım iste. Sen diyet yaparsın ve kilo verirsin ama vitamin mineral kaynaklarını kurutup sağlığını bozabilirsin. En iyisi bir uzmana danış, böylece sağlığından da olma, kilolarını da rahat rahat ver. Allah yardımcın olsun <3 <3 <3
Soyle canım diyetisyene gidip onun onerısıne gore ama bence emzırken diyet yapmamak gerek bebegınıne anne sutu lazım beslemek ıcın yemn laızm ben 10 ay oldu halen emzırıyorum kesmeden de diyet yapmak istemiyorım onun saglıg6 ıcın
Ben sezaryen oldum 10 kilo fazlam var Şu an Spir egzersiz yapmam yasak bir yil. Istahimda acik Boyke giderse iyice siserim Abur cubur ve karbonhidrati kesmek istiyorum
Benımde pes pese oldu cocuklar bırı oldu 57 den 75 kılo ile dogum yaptım 1 yas 3 aylık Dı 2 inceye hamıle kaldım 65 ıdım 80 le dogum yaptım 10 ay oldu ancak 74 e dusebıldım 1 sne gecmemıs spor yapsanda faydasız dedı spor hocam bol bol yuruyus we su içeceksın bırde emzirmek zaten gunde 450 500 kalori yakma demek emzırdıkce kalori yakarsın zaten
O zmn sakin yapma zaten kucuk daha bebegın 1 seneye ancak vucut kendını topluyor sne bebegını beslemeye bak ne kadar emerse o kadar cok vucut sut uretır o kadarda kalori yakarsın zaten kafaya cok takma daha yenı dogum yapmıssın
Oluyor o aylar su an bile benim sınırlerım bozuk 14 Kilo fazlam war we daha yenı werme ye basladım alısweıse felan cıkmak istemiyorum aradıgımı bulamıyorum anne bebeklerimız ıcın deger
Emzirirken ha bire yemek yemek gerekmez Sadece dengeli ve herşeyden vitamin mineral ve protein alarak beslenmek önemli. Karbonhidratı azaltıp diğer besinleri yine normal miktarda tüketmen fayda sağlar akşam geç saatlerde yemek yememek gerek. Ayrıca bol su tüket ve bu süreçte zayıflama ürünü falan kullanmamaya dikkat et.
Diyet demek sadece zayıflamak için yapılabilen birşey değildir. Hastanelerde hastaların bile kendine özel diyeti vardır. Bence emziren kadınlar da bebeğe daha besleyici ve yararlı olmak kaydıyla diyet yapmalıdır.
Neden yapılmasın ki Profesyonel bilgilerle kaliteli ve bol süt üretimi ve kilo vermek mümkün Ben diyetisyen yardımıyla 10 kılı verdim ve sutum arttı çok şükür
Doğumdan sonra diyet yapmak anne sütünün kalitesini etkiler mi?
Doğumdan hemen sonra 2-3 ay içinde hatta ilk 6 ay diyet yapmanızı ben önermiyorum. Tabii çok ciddi bir kilo probleminiz veya hastalık durumunuz yoksa önermiyorum, acele etmeye gerek yok. İlk 6 ay tatlı, hamur işleri, sağlıksız yiyeceklerden uzak durursanız ve sütünüzün artması için sağlıklı beslenirseniz zaten otomatikman kilo veriyor olacaksınız. Emzirmek günlük 800 kalori harcamanızı sağlar yani çok ciddi bir sporla yakabileceğiniz kaloriyi emzirerek yakıyorsunuz. İlk 6 ay sonrasında bir diyetisyenden yardım alarak doğumda aldığınız kiloları verebilirsiniz.