Merhaba KScan, Sana yine bir işim düştü. Eğer konu hakkında bilgi, tecrübe ve fikir sahibi isen yardım eder misin lütfen? Benim 8 yaşındaki oğlum tek çocuk. Zaman içerisinde dönem dönem bir kardeşi olsun fikri yaşadıysak da artık eşimle bu defteri kesin olarak kapattığımıza karar verdik.evde köpek beslemekOğlum tek çocuk olduğundan uzun zamandır yanına arkadaş istiyor. Şimdiye kadar onu akvaryum, fanus balıkları, su kaplumbağaları, bahçe kedileri hatta muhabbet kuşumuzla oldukça uzun süre oyaladık. Fakat artık oyalanamayacak noktadayız. Ben açıkçası sorumluluklarından korktuğumdan, yeni bir çocuk yetiştirmek zorunda olduğumun bilincinden konuya pek uzaktım ama artık oğlumun ve eşimin isteğine hak vermek durumundayım. Bu noktada sizden yardım istiyorum. Evde beslemek için en uygun köpek hangisi, neden o cins? Artı ve eksilerine dair yorumlarınızla beraber yardımcı olur musunuz lütfen? Şimdiden teşekkürler...
Oğlum evde köpek beslemek istiyor, evde beslenebilecek en iyi cins köpek hangisi, neden?
Ben bu olaya şöyle bakıyorum. Hemen hemen her köpek cinsi, insanlar ile iyi anlaşır ve ev ortamına ayak uydurabilir. Belli bir cinse yönelmektense, oğlunuz ile beraber bir hayvan barınağına gidip bir süre gözlem yapsanız, sizi isteyen köpekleri hissedebileceksiniz. Orada bile bağ kurabiliyorsunuz. Yeni bir bebek sorumluluğundan korktuğunuzu söylemişsiniz ama kedi ve köpeklerinde bir bebekten farklı yok. Çok özenli bakım istiyorlar. Ben de kedi beslediğim için biliyorum. Ama ille de bir cins arıyorsanız Golden önerebilirim. Çok uysal hayvanlardır. Tam aile köpeğidir. Çocuklarla iyi anlaşırlar. Olumsuz yönü, koruma köpeği değildir. Kötü niyetli biri gelip kolayca alıp götürebilir. Her insana ılımlı yaklaşırlar. Naçizane bildiklerim bunlar :)
Ben onayımı "artık yeni bir çocuğum var diye düşüneceğim" diye kabullenip verdim. Goldenla ilgili çok iyi hislerimiz var ama açıkçası büyük ırk bir köpek istemiyoruz.
8 yaş bir canlının sorumluluğunu alabilecek bir yaş değil. Eşiniz ve siz hazır değilseniz çocuğunuzun zevki için bir canlıyı mutsuz bir son için satın almamanızı öneririm. Siz de istekliyseniz sorumluluğun bilincinde iseniz bu konuyu detaylı araştırmalısınız. Enerji seviyesi düşük bir köpek olmalı, az tüy dökmeli, kuyruğu kesilen ırklar avantaj kendini sakatlamaması açısından (kuyruğunu kapılara vs çarparak yaralıyorlar sık sık) ve fazla havlamaması çok önemli. Komşular imza toplayıp köpeğinizi yetim bırakmak zorunda bırakabilirler sizi...
Detayda yeterince açıklayamamışım demek ki! Elbette bizim desteğimiz olmadan bakamayacağını biliyoruz. Hatta ben onayımı "artık yeni bir çocuğum var diye düşüneceğim" diye kabullenip verdim. Uyarınız çok yerinde teşekkür ederim. Kuyruk konusundaki uyarınızı çok değerli buldum, bunu hiç duymamıştım. Ama her cinsin kuyruğu da kesilmiyor bildiğim kadarıyla. Havlama konusuysa çok önemi bir faktör. Biz köpek besleyeceğiz diye kimseye rahatsızlık vermeye de hakkımız yok tabi.
Bilinçli ebeveynler olduğunuz belli. Kuyruk konusu küçük ırklarda sıkıntı yaratmayacaktır. Başka arkadaşlar da önermiş sanırım pug uygun bir ırk egzersiz ihtiyacı da çok yüksek olmadığından sorun çıkarma ihtimali düşük gibi.
hic bir zaman buyumeyen çocuklar onlar ve en az 10 yıl sizle yaşayacaklar , bir anne oldugunuz için bu evreleri rahat atlatacaginizi tahmin ediyorum çünkü büyük bir ozveri ve sabır istiyorlar. şu cins olsun diye tavsiyede bulunmak istemiyorum çünkü bu bir paket ve içinden ne çıkacağı bir sürpriz! Genel geçer özelliklere sahip bir cins ile karakter taşıyan köpeginiz belki tamamen zıt özelliklere sahip olacak! o yüzden içinizin ısındığı köpek cinsini evlat edinmelisiniz ama evde besleyeceginiz bir köpek için tüylerinin kisa olması en büyük kolaylık:). diğer bir yandan ilk kopeginiz olacağı için baskın bir ırk secmemelisiniz
rot, dogo, doberman, cane corso bunlar baskın karakterli güçlü köpekler. . ilk köpek için pekte önerilmez ama bunlardan birini de tercih edeceğinizi pekte düşünmüyorum ama eğitim konusunda serbestledigimizde yine en basit bir golden bile olsa kendi gözlerinde sürünün lideri yani evin lideri olmaya calisip söz dinlemez hale gelebiliyorlar. çünkü onlar belli bir süre sonra bizlerin gözünde evlat arkadaş konumuna gelip yeri geliyor bizle aynı yerde uyuyor aynı yemeği paylaşıyor bu da onların gözünde lideri olarak gördüğü bizle aynı konuma gelmiş ve kendi kafasında liderlik mertebesine geçmiş hali olabiliyor
Labrador'dan şaşma derim. Herşeyden önce kısa Tüylü. (Azda olsa tüyü dökülüyor) Golden kadar sevimli ve evcil. Ama golden gibi yalaka değil. Dost canlısı. Eğitimi doğru yapılırsa müthiş bir dosta dönüşüyor😇🤗
Aynı durumu ben de yaşıyorum. Tavşan besledik, kaplumbağa besledik, akvaryum aldık, şimdi kedi veya köpek istiyorlar. Ben de sizler biraz daha büyüdüğünüz zaman bir tanecik kedi alabilriz diyorum. Eviniz müsaitse olabilir bence yaşıda müsait buna.
Eğer iyi bir bütçeniz varsa büyümeyen cinsten köpekleri tercih etmenizi öneririm. Ayrıca tüyleri çok dökülmeyenlerden olsa iyi olur evde çocuk varmış zararı olmasın.
Köpekler genel olarak çok hareketliler yani bir yerden sonra yorucu olabilir bu yüzden aile uyumuna ve kolay eğitilebilirlik düzeyine baktığımızda Toy poddle, maltese terrier (biraz dominant), Amerikan cocker, king charles, goldendoddle, Labrador ve golden (oldukça hareketliler), basenji Not: tüyü, kokusu, sesi, harcanan zaman, maddi, başta eğitimi bazı insanlara ne kadar dil döksende anlamıyorlar ancak gerçekten çocuk kadar belki daha fazla sorumluluk gerektiriyor. Size tavsiyem çok iyi ve kapsamlıca tekrar ve tekrar düşünmeniz. Eğitim konusunu çözebilecekseniz. Yorksahire terrier, corgi, papillion, pomerian, shetland çoban köpeği, cihuahua, pug, Fransız buldog, shit tzu, spitz, bichon frise, jack russel, beagle
-Golden retriever- En tatlı cins bnce çok sadık ve arkadaş canlısıdır. Bu köpekler sahipleriyle frizbi oynamayya bayılır, fırlattığı şeyi getirir sürekli onu korur ve yalnız bırakmazlar. :)
Genellikle evde bakılan "Boston Terrier Türü" uygundur. Çünkü tüy dökmeyen türlerden birisidir ve iyi bir bağ kurabilmeniz halinde sadık yapılara sahiptirler.
Anladım güzel anne❤ "Beagle" türü de olabilir. Bu türler dayanıklı bünyeye sahipler. Ayrıca bunlar da kısa tüylü olduğu için sık sık yıkama, tüy dökme ya da tarama gibi işlemleri yapmanız gerekmiyor. Bakımı kolay.
Malta terrier, nerdeyse tüyleri hiç dökülmüyor denecek kadar az döküyor sadece biraz fazla inatçılar ama size de bağlı bizim ki biraz lider konumundaydı ama eğitimi düzgün vermek şart almadan önce belirli miktarda bir para birikimi ayırmak lazım tuvalet eğitimidir itaat eğitimidir vs bunlar çok önemli en önemlisi de yavru sahiplenmek daha iyi olacaktır hem hayvan için hem de sizler için... Umarım sahipleneceğiniz yavrucak çok mutlu olur
Haayır aksine tam bir çocuk dostudur kendisi o kadar oyuncu bir köpüş ki görseniz gerçi yetiştirme tarzına da bağlı bu, hayvanın kişiliğini etkilemekte yetiştirme şekli ama benimki çocuk gördü mü akan sular dururdu çocukla çocuk olurdu minnoşum
Yorumları okuyunca çok üzüldüm bir iki kişi dışında herkes cins kopek “almanızı” önermiş. Çok az kişi barınaktan sahiplenin demiş. Eğer hala bir patili edinmediyseniz facebooktan yaşadığınız ilin hayvan sahiplendirme platformlarını bakın derim. Facebook’ta acil hayvan sahiplendirme sayfalarında çok güzel eğitimli ve yardıma muhtaç birsuru can yuva bekliyor.
Bana kalsa ben direk kendi beslediğim cinsi yani pitbullu öneririm ama 8 yaşında bir çocuk için fazla asabi olabiliyor büyüdüğü zaman.. Birlikte büyürler tabii ama evcil ortamda fazla rahatsızlık duyabilirsiniz.. Havlama, komşular v. s.. Benim size önerim çoğu kişinin de önerdiği gibi pug. Hem küçük, hem de sahibine çok sadık bir ırklar. Oyun oynamayı da çok severler. Birlikte arkadaş gibi büyürler.. Bir düşün derim ablacım.
Zaten minnacık hayvanlar :) eğer yazın veteriner kuaför tıraş ederse rahatsız olacaklarını zannetmiyorum. Kışın zaten tüy yumağı içinde vücut ısılarını korurlar. :)
Aynaya baktığında köpek olmaktan utanç duymayacak, köpek olmanin gereği olan evi ve sahibin koruma özelliği olan bir cins olmalı. Yani fini, fifi.. vs sacma tüy yumaklarini eve köpek diye almayin derim. Ben olsam dogo arjantin bakardım.
Haklısın ama onu her gün sabah akşam yürüyüşlere çıkarman sizin sağlığınıza da önemli bir pozitif etki yapar... Küçük köpek yerine kedi alın o vakit.. Çok iyi ve oyuncu ırklar var.
Evde bir köpeğin beslenmesi haram olduğu gibi, eve melekler uğramazmış. Bu yüzden evde beslenilecek en iyi köpek cinsi diye birşey yoktur. Haaa evin içine girmeyecek, dışarıda bahçede kalacak diyorsanız, orası ayrı.
kardesim senin kisisel gorusun o kadin sana dini acisindan nasil dememiski en iyi cins nedir demis hem bende besliyorum insanlarin tercihlerine saygi duy duymazsan duyma zaren seni sallayan yok
Hadislere değil, kitabımıza inanıyoruz. Varsa öyle bir sure, ayet, belirtirseniz sevinirim. Benim evim sevgi dolu, meleklerin evde sevgiyle beslenen bir canlıya kızacağını düşünmüyorum.
@ponçikmom zaten haram diyen olmadı haram demememiz için ayet olması lazım ama o evde köpegin oldugu yerlerde namaz kılınmaz çünkü necistir Attıgınız bilgide de söylendigi üzere nefesi ve salyası necistir Hastalıklara kadar gider Direk haram diyemeyiz belki ama Vücuda zarar veren herşey haramdır.
@müdürbegggy bakın buna biz veya yorunlayan kardeşimiz karışamaz zaten o bayan alacaksa köpekte alır aslanda alır Ama siz neden bu kadar çok abarttınız nedenini ben söyliyimmi ALLAH PEYGAMBER DİN İMAN HADİS AYET yani İSLAM ile alakalı ne varsa Rahatsız oluyorsunuz ben bu şekildr anladım Haksızmıyım?
@DELİKANLIPRENS Yok benim anladığım kadarıyla konu dine çeken müdürbegggy değil. Baştan okuyunuz. Ayrıca ne kadar güzel fikir alış verişi yapıyoruz, kimse kimseye hakaret etmiyor, kötü söz söylemiyor. Konu ilginç bilgilerimizi tartıyoruz. Ben mesela demin hadise inanmam diye tövbe tövbe yazdım, maksadımı aştım. Konuşmaktan korkmamak lazım, hem fikir olmak şart değil, bakış açımıza göre kendimizi ve karşımızdakini tanıyoruz.
Goldenlar enerji düzeyi çok yüksek hatta hiperaktif köpekler. Sevimli olması ev köpeği yapmıyo malesef bence uzak durulmalı. Uzun tüylü ve çok tüy de döküyor..
Benim çocuklar devamli dışariya çikarip gezdirmek istedi. Her defasında da yıkayıp eve sokmak cok zordu zaten bir de üşüttük hayvanı halıya kustu. Sonra geri gönderdim bakamıcaz diye.
fransız bulldog tam bir apartman köpeği zaten günün %70i uyuyolar havlama sıkıntısı olmaz minicik, tüy de dökmez çocuklarla arası iyi ve oyuncu bir köpek ama tek kalmayı sevmiyorlar diye biliyorum
benim de köpeğim var bu arada istediğinizi sorabilirsiniz cevaplarım eğer öylesine bir hevesse almayın sakın hayvana yazık oyuncak değil onlar da canlı
Evet bütün eksi ve artılarını konuşuyoruz. Dediğim gibi yıllardır süren bir süreç sonucu geldik bugüne. Bulldoglar sakin olduğundan iyi ama salya durumunu soracağım. Bir de sıcak iklimle arası nasıl, biliyor musun? Çünkü solunum problemi olan hayvanlar onlar değil mi?
En İyi Cevaplar