Maalesef ki senaryo değil, gerçek. Paris adlı bir çocuk, 4 yaşındaki kardeşini önce dövüp boğuyor, ardından 17 kere bıçaklıyor. Sonrasında 40 yıl hapis cezası almış ve annesi görüşe gittiğinde hiç acı hissetmediğini, öylece unuttuğunu söylemiş.
Bu raddeye gelene kadar fark edilebilir miydi ya da böyle bir çocuğun ruh hali nasıl düzeltilirdi, siz ne yapardınız? sosyopat nasıl anlaşılır?
13 yaşındaki Paris, 4 yaşındaki kardeşini öldürdü! Bir sosyopatın anne/babası olsaydınız, onunla nasıl baş ederdiniz?
Valla yapacak birşey yok gibi. Çok zor dönemler ben şahsen bol bol döverdim çok üstüne giderdim baktım düzelecek gibi değil etkisiz hale getirilmesi için birton şey denerdim çünkü anne babanın yapacak bişeyi yokki onların sucu ne yani caresi de yok gibi o yüzden önlem için ya ölmesi gerekecek ya da gözaltı durumunda biryere kapanacak sürekli kontrol edilecek. Düşüncelerim bunlar
Bence sayının bir önemi pek yok. Bilmiyorum, oladabilir. Çocuğun bilinçaltında o sayının bir önemi var mıydı da o yüzden yaptı? ya da belkide 16 kez bıçakladıktan sonra artık bırakması gerektiğini anladı. Bilemeyiz..
Belki de anne babadan kaynaklı. Benim bir tanidigimin 7 yasindaki erkek çocuğu 2 yasindaki kardeşini öldürmüştü boğazını sıkarak ve çocuk küçük kardeşini kıskandığı için yapmış galiba, annesi ve babası sürekli kucuk kardeşle ilgilendiği için otamatikman büyük çocuk bu durumdan etkileniyor ebeweynler aynı şefkati we ilgiyi gösterse sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tavırlarını yakalarsam bir sorun olduğunu anlarım keza çocuklar arası kıskançlık ola bilir ve artıp bu halede gele bilir, bu yüzden bir psikologdan destek almanın önemli olduğunu söylüyorlar. Son olarak Onu ola bildiğince kardeşine sevdiririm ve ona sevildiğini ayrım yapmadığımı kardeşlik bağını aşılamaya dikkat ederim.
Hicbir birey canina en yakina boyle bir nefret boyle bir kin besleyemez. Her ne olursa olsun. Belli ki orta da ruhsal bir problem var. Bence halis cezasi ertelenmeliydi. Bu sure zarfinda soz konusu olan cocuk basina desifre edilmemeli ve tam tesekkullu bir akil hastanesinde gozetim altinda tutulmaliydi. Hapis cezasi bu gibi bir durumda maalesef ki cozum olmayacaktir. Bu cocuk 40 yasinda ozgurlugune kavusacak ve hala tedavi gormedigi icin ayni seyi baskasina yapmasi kuvvetle muhtemel bir durum.
Çocuğunun bu psikolojik durumunu onca yıl anlayamayan ben anneyim demesin. Annem yanaklarımın kızarmasından mana çıkarır. İlgisiz anne bir çocuğunu cezaya mahkum etmiş diğeri de yaşamından olmuş tek suçlu vasıfsız anne
Bence o çocuk tedavi edilemez. Yaşamı boyunca etraftan sakınılmalı. Şimdi ayrımcılık olarak düşünmeyin, kendi kardeşine bunu yapan ki sonrasında çok soğuk bir şekilde bir şey hissetmediğini söylemiş, başka bir zaman da başka birine aynısını yapar. Bunun cezası ne hapis ne tedavi. Çok farklı bir şey düşünülmeli
Sürekli kontrol altında tutulmalı ve sürekli hayatla ilgili sorular sorup çocuk konuşturulmaya çalışılmalı ne kadar çok konuşursa kendi zihin alemindeki sapkınlıklara daha az meyil edecektir.
Bu şeref yoksunu nu kardeşim dilim kesersin kılım kulımdamaz zavallı Antalya lı sezgi. kırıt ı tecavüz edip öldüren kardeşim karına 1 yıl hapis verildi. şeerefsizlar 4 yaşında kızdan ne istedin A K peach i
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > 13 yaşındaki Paris, 4 yaşındaki kardeşini öldürdü! Bir sosyopatın anne/babası olsaydınız, onunla nasıl baş ederdiniz?
En İyi Cevaplar