Biz orta sınıf çocuklarının hayaliydi belki bir bisiklet aldırmak. Karnem güzel gelecekte babamdan istemeye yüzüm olacak. Babam da alacak. Hey günler hey, şimdiki çocuklar daha okula başlamadan bilgisayar tablet istiyor ve doymak bilmiyor.Sizce küçük yaşta alınan pahalı hediyeler, çocuklarda ne tür travmalara sebebiyet verir? #ErkenHediye
Küçük yaşlarda alınan pahalı hediyeler, çocuklarda hangi travmalara sebebiyet verir?
Küçük yaşlardan pahalı hediyeler değilde anlamlı ve o hediyenin üstüne anlam katılabilecek bir hediye verilirse çocuğun kişisel gelişimi için muazzam birşey olur. Eğer çocuk pahalı hediyelerle büyürse bunu doğal olarak standart'ı haline getirecektir. Elbette doğal olarak daha iyisini isteyecek ancak o daha iyisini, daha pahalısını alamadığı hergün kahrolacak ve kendini yanlış bir şekilde olgunlaştırıp hayattan kendini kopartacak. Küçük çocuklara hediyelerin kavramı da öğretilmeli zamanla paylaşmakla başlamalı ya da karşılıklı küçük hediyeler gibi...
Çocukların gelişimine engel olabilecek kadar etkilidir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Cocuk doyumsuz olur. Herkeste gordugunu almak ona sahip olmak ister olamayinca da calabilir. Yetiskin hayatinda da sorunlu bir insan olur zorba bir kisilik gelistirir...
Ne aldığının bir önemi yok.. Onun değerini ancak almaya hak kazandıklarında anlıyorlar bu bir gerçek.. Çokta kronik hale getirmeyi doğru bulmuyorum tabi.. Abartmayın ama şımartmayın da
İnsan ulaşamadığı her şeyin delisi, ulaştığı şeylerin ise nankörü olurmuş. Bize hep şükretmeyi öğrettiler, o yüzden küçük şeylerle mutlu olmasını çok iyi biliriz.
Teknolojik aletler küçük yaştaki çocuklara alınmamalı ben karşıyım çocuklara zararı büyük onun dışında bisiklet top barbie bebekleriyle oyuncaklarıyla vs oynamaları daha mantıklı ben çocuklarımı ilerde öyle yetiştiricem teknolojik aletlerden uzak bir şekilde...
kucuk yasta pahali seyler buyuyunce daha fazla daha pahali seyler olur yettiremezsen o zaman sopada yersin dayakta yersin o cocuktan o yuzden en ufak hediyede sevinen bir cocuk yetistirmeli insan
En İyi Cevaplar