Günün tüm yorgunluğunu atmak için vazgeçemediğim tek lüksüm belki de akşamları balkonda insanları izlerken içtiğim bir keyif kahvesi. Bu lüksü daha iyi bir hale getirebilmek için elimden geleni yapıyor ve kahvenin en iyisini bulup almaya çalışıyorum :) Ancak kahvenin lezzetini artırmak bir yana dursun her zaman aynı tadı tutturmak bile kolay olmuyor, haliyle aynı huzuru da alamıyor insan. Bu da bize düzgün bir kahve içmek için "hangi kahve makinesi alınmalı?" sorusunu sorduruyor. Burada birkaç modeli sizin yorumunuza sundum. -A seçeneğindeki Clatronic KA 3450 yorumları ile öne çıkıyor. Tek fincanlık bir kahve makinesi olması onu yalnız yaşayanların tercihi yapıyor. Pratik kullanımı ve makul fiyatı ile birçok kişinin tercihi olabilir. -B seçeneğindeki Clatronic KA 3552 ise tek birkaç fincanlık hazneye sahip olduğu için daha fazla kahve yapabilmenizi sağlıyor. Fiyat olarak bir hayli cazip. Kullanım ömrü olarak da birçok üründen daha uzun bir ömre sahip. -C seçeneğindeki Bosch Tassimo tatlı görünüşü ve uzun kullanım ömrü ile hem evinize dekor hem de ağzınıza güzel bir tat getireceğe benziyor. Renk seçeneği de mevcut Tassimo'nun. Aynı zamanda üzerindeki birçok özellik ile size eşsiz bir kahve deneyimi sunacağına şüphem yok. -D seçeneğindeki AEG KF 3300 markadan vazgeçmem diyenlerin seçebileceği kaliteli bir markanın güzel bir modeli. AEG markası dünya çapında kaliteli bir marka olduğu için gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Haznesi de bir hayli büyük. -E seçeneğindeki Melitta Enjoy kahve konusunda gurme olanlara hitap eden zarif bir makine. Tasarımının şık olmasını yanında leke bırakmayan kapağı da onu güzel kılıyor. Melitta yurt dışında sevilen bir marka olsa da ülkemize yeni yeni giriyor.
-Peki sizce her gün aynı tatta kahve hazırlayarak huzurumu sağlayacak olan kahve makinesi sizce hangisi? #Kahve#Huzurdur
Birçok markayı denedim. Ama akılda kalan en ucuz ve kaliteli marka bana her zaman Sinbo olmuştur. Genelde sinbo’nun zarif, eski usül emek sarfeden ve prizin başında bekleyen o mâlum kadınsı kılıklara giriyorum ve cezve kullanıyorum. Çokta kullanışlı ve diğer geliştirilmiş makinelerden çok daha uzun ömürlü ancak, profesyönel makine arıyorsanız size Philips HD7462/20 veya Bunn Velocity Brew BT öneririm. Bunun dışında yerli üretime her zaman destek birisi olduğum için Arzum ‘un da tercih edilebilir yanı var.
Bu kahveyi size önerebilirim. Birgün misafirim olursanız kahve borcumdur :) Ne demişler, kahve dostluğun, yorgunluğun, hatırın içeceğidir. Önemli olan içerken, dostluğu ve hatıraları pekiştirmek, tüm kötülükleri ve kederleri bir an olsun içimizden atmak.
Ben makina kahvesinden tat alamıyorum... kendim yaparım... şöyle güzel köpüklü bir Türk kahvesi.. kahvesi gidilecek Eminönü’nden alınacak Mehmet Efendiden öyle her kahveyle olmaz... severim ama içmek için de içmem... sonra bir de soba yakmışsak onun közüne koyacaksın bakır cezveyle... 😌
Bizim evde de var öay kahve makinası ama ben ömrümde bilmem onla kahve yaptığımızı çayı onda yapıyoruz. Tek sıkıntı çok fincanlık makina alıcaksan cam alma çelik termoslu olsun tankı çay kahve soğuyo
Benim makinam gibi bagirmasin da , terminator gibi ses cikartiyo benim kahve makinasi , ama iyi yapar , o markalari bilmiyorum ama AEG ninki fena degil gibi
Bende bosh tassimo var. Memnunum tavsiye ederim. Ama sütlü olan kahve kapsülleri güzel değil. (Latte, cappucino) sade kahveleri güzel yapıyor Amerikano, espresso gibi
Makinalarda artık marka model cok fazla Haliyle seçim yapmak da zor Ama filtre kahve için bence makinaya gerek yok çok şık demleme aparatları frenc press ler var
En İyi Cevaplar