Ev sahibi olmak hepimizin hayali! Çalışıyor, çabalıyor, para biriktiriyor, yıllarımızı bunun için harcıyoruz. Peki, hemen şimdi hiç para ödemeden ev sahibi olma şansın olduğunu bilsen... Vakit kaybetmeden anketi cevapla; sürprizimizi yakala!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Kimsiiiin seeeeen deyip elini öperdim, Bu devirde kim veriyor ev sonuçta :/ Hemen üye oluyorum, hadi hayırlısı
Ay hemen üye oldum. Bu devirde böyle şeyleri asla kaçırmam, şansım da boldur. Hadi bakalım 😄 🏡
Bizim evde 3 kız var, 3’ümüz de kaydolduk hemen. Çıkar çıkar, belli mi olur şansımızı arttıralım :)
Hemen elde ettiğin bir şeyin gözünde değeri olmaz. değerini bilmek için emek vermek gerekir. Emeksiz kazanılan herşeye karşıyım.
Böyle bir ev verseler herhalde en çok istediğim şeyi yapmak isterdim. Yaşlılar yurduna gidip onları sevindirmek ya da lösemili çocuklara hediyeler almak.
Bazen öyle bir tebessüm alırsınız ki ev araba yanında değersiz kalır..
Sadece maddiyata dayalı , bencilce devam ettirilen hayatlar ruhsuz insanlara özgüdür.. Kalbin var ama yaşamıyorsun mesela... :)
Saygılar.
Bırak evi, dışarıda birinden 5 lira iste bi' bakalım. Sana diyecekleri tek şey ' elin ayağın tutuyor, git çalış. Utanmıyor musun dilenmeye! '
Tabikide isteyemezsin ayip gitsinler calissinlar biz kolaymi buluyoruz bu parayi 1 lirayi bulamadigimiz günler oldu ozaman kimse banada 5lira cikarmadi istemedim cnki ayaklarimin üzerinde durdum onlarinda hayata kalmasi lazim
Kac tane cekilise katildim kac kere milli piyango aldim degil ödül amorti bile cikmadi cikmazda o yuzden alnimin teriyle kazandigim para daha degerli bosa hayal kurmuyorum artik
Banka bile haciz koyarken ya anandan ya babandan biseyler kalackki yoksa aldigimiz maaslarla biraz zor ev almak heleki borca girip ev almak mantiksiz benim icin toplu para olacak o zaman be aldigim maasi cocugumun gelecegine yatiririm borc ode ode nereye kadar cocugumun ingilizce egitimine aktivitelerine yatiririm daha iyi para pek muhim degil miras olarak egitim birakiyoruz iste evlatlara🤗🤗
Bunun için yıllar boyunca bu amaç için iyi yerlere gelmeye hatta şehir değiştirip hayatta kalmaya çalışıyoruz. Kim, neden verir ki karşılıksız evi?
Yolda gördüğümüz veya aynı apartmanda kaldığımız komşularımızla bile karşılaştığımızda selam vermiyorlarken ev mi verecekler! Derim
Bir şeyler için heyecanlandığım, umutlandığım ve daha sonra gerçekleşmediği bir sürü olay oldu. Sonu hep üzüntüydü. Bunlardan biri mi o da acaba?
Ya ne tatlısınız >3
Alın teri dökülmeden sahip olunan şeyden hayr gelmez (miras da alın teri ile dökülüp kazanılmadı ise)
Hiç para ödemeden ev sahibi olunmaz. Emek olmadan yemek olmaz..
Hiç para ödemeden derken peşinatsız borç sahibi olunur..
insan hayatı bile ucuzken evi kim kime verir ev insandan daha pahalı
Ev için yaptığım birikimle dünyayı gezerim böylece💃
Bu devirde bedava sakız bile vermiyolar kaldı ki ev 😁
Herkes ev sahibi olmak ister. Üzülmek istemezdim kandırılıp :(
Yaa katıldım inşallah bize çıkar annemle ve kardeşimle eve ihtiyacımız var 👍👍🙏
yaşadığım şehirde ev fiyatlarını düşündüğüm zaman çok iyi gelecek bir tekliftir.
Bize cikmaz ev falan bosuna hayal kurmayq gerek yok
bu devirde bir bardak su veren yok nerdee ev hele de karşılık beklemeden :)))))))))))
Hı hı evet cok haklısınız o ev beni bekliyordu zaten 😂
bir evim olsa bayaa mutlu olurdum. Artık hayırlısı.
Elinizi ayağınızı öper haftada bir o evde sizi agirlardim
Doğruysa üye olurum. Sonuçta öğrenci milletiyiz dimi : D
karşılığında ne isteyeceğinizi sorarım. kimse kimseye karşılıksız günahını vermez bu devirde
Evim var zaten, bilmediğim yerden gelecek eve gerek yok. :D
E dedim.. Emlakla uğraşan biri olarak iki eviö var😁😁
Bu devirde kimse ev vermez ya illa bir şeylerin karşılığı olur
Erkekler Ne Diyor
İhtiyacı olan insanların kazanmasından yanayım ben. Bu tür çekilişlerde; açgözlü, doyumsuz olan insanlara çıkması da ayrı bir ironi tabii.
Ben gibi zor durumda olanlar kazanmalı ki ülke refaha ersin.
Daha iyi şartlarda yaşamamız adına...
Tam olarak;
https://www.youtube.com/watch?v=sSwlhP-rSGEMesele bu 60 yıllık sonlu bir dünyada ev almak degil, Sonsuz hayatı kazanabilmek. Allahın rızasını kazanabilmek
Mısır'daki dedemizden miras mı kaldı? Eski kuponlarımız mı tuttu?
Bu devirde para ödemeden tuvalete bile giremiyor insan.
Bu devir de millet birbirine selam vermeye aciz , ev mi vericek?
İnsanın canını verir malını vermez
Bu devirde kimse kimseye günahını vermezken biri çıkıp neden bize hayrına ev versinki
Türk insanı böyledir, gençliğini ev sahibi olmaya harcar, yaşlanıp ev alınca da 'Napsam acaba' diye düşünür evin içinde.
Dayarım döşerim güzel bir Şekilde dekorasyon ondan sonra Çayı demleyip TV'yi açıp Çay içerim evim var zaten bedava olursa piyango olur sevinirdim 😎
Uop bir dakka, para ödemeyeceksek ne ödeyeceğiz derdim... Hayatta kimse kimseye bedava bir şey vermez. Bedeli ne olacak?
Evim var şükür , evden daha değerli yerlerim de var , bu devir de zehir bile parayla ev bedava olur mu?
Bende çölde kutup ayısı şansı varken bu teklif hayalden öteye geçmez :)
Bu zamanda insanın anası babasına bedavaya vermiyor ki elin adamı ev versin.
Ev kirası büyük dert. Dilerim herkes kendi evine sahip olur. :):
Sırf lana del rey için oy verdim. Mimikleri mükemmel bir kadın.
Sevinirdim. Sevinirdim ama karşılıksız aldığım o evi gerçek bir ihtiyaç sahibine vereceğim için.
Espiri yapmak için iyi bir zamanlama değil bence :)
“Bilmediğim akrabalarımdan miras mı kaldı?” diye düşünmeye başlarım.
İsterim derim. Eee anahtarları kimden teslim alıyorum?
Pek mümkün değil o durum aldığımız gibi hapise girersek şaşmam...
3+1 kombili mi nasıl bir evmiş bu? Mortgage mı giriyoruz nedir yani olay?
öyle birşey olmaz illaki ödersin ama geç ama erken...
ben üye oldum sadece eposta ile bitti olay. demekki yüzlerce eposta ile kayıt olsam kazanma şansım artacak. mıı¿ bence artmayacak çünkü evi ks ekibinden 2-3 xperlik bir üye kazanacak :D
Üye sayısı kaç
İnşallah derim hayatım kurtulur kimseye söylemem benim olur o paralar
Kira garantili olabilir Ama yinede peşinat gerekir.
ev satin almayi düsünmüyorum. kirada kalmak daha mantikli
Satın almak daha mantıklı değil mi uzun vadede düşününce.
@urpain ortalama ev kirasi ne kadar Türkiye de?
Nerede yaşadığına bağlı
@urpain tamam ben ortalama 500 tl diyerek hesap yapayim. 500 tl ayda, demektir senede 6000 tl. sen taksitle ev alsan, bu paralar daha çok faize gider. neyse, simdi diyelim ki senin elinde, 50 000 tl var ve krediyle ev almak istiyorsun. o paranin hepsini yatirip, üstüne faizle kredi çekip, ev alabilirsin. evet, uzun vaade de o evi satinca kâr edersin, ama yeni ev aldiginda, fiyatlar arttigi için, yine kredi çekip, borçlanirsin. lâkin, sene de 6000 tl ödersen, cebinde 44 000 kalir, ki bu para'yi riski bölüserek, altina, ve borsaya yatirirsan, ki dogru yatirim yaparsan, emin ol, o kira parani dahi çikartirsin.
onu geçtim, ben faiz'e para vermem insaAllah. bu yüzden, bana göre ev satin almak, kisa vaadede de uzun vaade de daha az kârli
Kirası ayda 1.500 ₺ olan 400.000₺lik bir ev için konuşursak nakit alındığı takdirde kabaca 20-25 sene içinde kendini ödüyor. Eğer kredi çekilip alınmışsa faizini de hesplamalı ona da en fazla 30-35 desek bana yine daha makul göründü. Fakat bu 30 sene sonra evin eskiyeceğini ve semtin değişebileceğini de düşünmek gerek buna karşın değerlenebilir de.
@urpain degerlense dahi, evi sattiktan sonra alacagin evler de pahalanmis olacak. sen tüm borcunu kapatsan, yeni ev alsan, yine borçlanacaksin.
kirasi 1500 tl olan ev sene de 18 bin eder. yine makul bir fiyat.
ben 400 000 tl nin hepsini oraya yatirip, orada tutmam. o 400 000 tl yi yatirimlarda kullanir, 1 milyon tl de yapabilirim tabi ki :)
Eğer yeni evlerden bahsetmiyorsan aynı şekilde benim evim de pahalanmış olacak. Zaten amacım eve yatırım yapıp para kazanmak değil sadece içinde yaşamak ve bunu yaparken para kaybetmemek. Olur da satın aldığım evin yakınına Avm metro üniversite vb şeyler yapılırsa evimin değeri artacaktır, kirada otursaydım kira da artacaktı haliyle. Bu yüzden oturduğum semtin gelişip gelişmemesine nakit veya krediyle alınmasına ve ne kadar süreliğine oturacağıma bağlı. Yanıtların için teşekkürler 🙂
@urpain rica ederim. ben öyle sürekli ayni yerde yasayamayan tiplerdenim. illa degisiklik olmali hayatimda :D
Bana fırsat değil, ev verin. Fırsatı ben de veririm.
Samimi gelmedi :)
Kim kime verir bu devirde karşılıksız evi?
bu zamana kadar boşuna çalışmışım derim..
#kskanbağışlıyor
Bu hayatta hiçbir şey karşılıksız değildir. Altında bir sebep ararım
Ben "başka dolandırıcılara bakayım" derdim veya "yeni dolandırıcılık yöntemi mi bu"derdim