Arkadaşımın iş yerine bir hediye göndereceğim en hızlı kargo şirketi hangisi? Yarın götürsem kargoya ertesi gün için gönderebilir miyim? Ve fiyatlar ne kadar?

Arkadaşımın iş yerine bir hediye göndereceğim en hızlı kargo şirketi hangisi? Yarın götürsem kargoya ertesi gün için gönderebilir miyim? Ve fiyatlar ne kadar?
Selam :)
Pandemi başlamadan yaklaşık 1 yıl önce online alışverişe merak saldım ve öyle bir şey ki bir kere kargo beklemeye alışınca reel mağazadan seçip, beğenip online alıyorsun nerdeyse. Yani bende öyle bağımlılık yaptı. Mesela 1 hafta ablama kalmaya gidiyorum eve geldiğimde en az iki kargo gelmiş oluyor. Ayrıca yaklaşıp 20 gün önce final sınavım için 15 sayfalık hem kargo şirketleri hem de online alışveriş hakkında yazı yazdım. Tüm bu şeyler birleşince bende yazayım, yardım edeyim dedim umarım yardımcı olabilirim. Tabi bana göre en hızlı kargo başka bir şehirdeki için en yavaş teslim yapan kargo olabilir maalesef her çalışan aynı özveri ile çalışmıyor.
Aslında çok kolay gibi görünüyor ama işin içerisine girince pek de kolay olmadığı anlaşılıyor. Kargo şirketini seçerken hangi noktalara dikkat edilmeli gel beraber bakalım:
Müşteri yorumları en kritik noktadır çünkü internetten bir şeyler almadan önce bile muhakkak okuyoruz bilgi, fikir ediniyoruz bazen almaktan vazgeçiyoruz bazen okuyup direkt sepete ekliyoruz. Tıpkı alışveriş yaparken okuduğumuz gibi kargo firmasını seçerken de kargo firmalarının hesaplarından yorumları okuyup karar verebilirsiniz.
Şimdi ben kendi şehrime göre yorum yapacagğım ama aynı yorumlar senin şehrine göre tam zıttı olabilir. Çevrende kuzen, komşu, akrabalarına sorabilir güzel bir çevre araştırması yapabilirsin.
Uzun zamandır faaliyet gösteren firmalar kendi düzenini oturtmuş ve bu düzen doğrultusunda müşteri teslimatı yaparlar. Üstelik yeni açılan firmalar da önyargıdan dolayı kulağa pek güvenli gelmez.
Derslerden öğrendiğim kadarı ile hız ile maliyet düz orantılıdır. Yani hızlı bir gönderim için yüksek bir mebla parayı gözden çıkarmalısın. Yüksek dediysem diğer firmalara nazaran 2 TL fazla :)
Bu hususlara dikkat ettikten sonra kendi tecrübelerime ve çevremden duyduğum yorumlara göre firmaları hız açısından karşılaştıracağım :)
Listeye birinci sıradan kesinlikle bu firma girmeliydi. Bu firmanın hem çalışma disiplinini hem müşteriye davranışını hem hızını çok beğeniyorum. UPS kargo ile ilk siparişimi bir kıyafet sitesinde sayesinde tanışmıştım sadece bu firma ile teslimat yapıyorlardı ve bu firmayı seçmiştim. Kargom 24 saat geçmeden geldi üstelik evde değildim çalışan beyefendi kargomu olduğum caddeye kadar getirdi sokak ortasında kargo teslimi aldım. Üstelik müşteri ile iletişimlerini çok seviyorum.
İkinci sırada olmayı bence en çok bu firma hak ediyor. Trendyol'dan hangi mağazadan alışveriş yapsam genelde anlaşmalı firması yurtiçi oluyor ve en geç 3 günde teslim ediliyor. 1 gün içerisinde teslim aldığımda oldu örnek verecek olursam KizlarSoruyor hesabından çekiliş ile vitamin seti kazanmıştım. Kargoya verildikten gün sonra teslim aldım hatta bu bencemiokuyarak da tatmin edebilirim :)
Firma adı her ne kadar sürat olsa da benim listemde üçüncü sırada yer alıyor. Komşu ilimizde bulunan arkadaşıma göndermek istediğim kargoyu 2 gün sonra teslim ettiler ama 3 saatlik yoldu. İstanbul'dan 1 gün içerisinde gelen kargo ile aynı sırada yer alamazdı tabii. Hem online sitelerden yaptığım alışverişlerde de yaklaşık 1 haftada teslim aldığım oluyor. Müşteri hizmetlerine biraz geç bağlanıyorum.
Aslında üçüncü sırada ye verip vermemek arasında kararsız kaldım ama dördüncü sırayı layık gördüm. Online sitelerden verdiğim siparişlerim bu firmada da yaklaşık 1 haftada teslim ediliyor ayrıca hem müşteri hizmetlerine geç bağlanıyorum bazzen bağlanamıyorum, hem teslim alan kişi yani ben evde yok iken apartmanda başka kişiye teslim etmişler. Apartmanda 2 gün kargo aramıştım yani müşteriye karşı pek sorumlu değiller gibi hissediyorum.
MNG kargoyu aslında pandemi öncesine kadar çok seviyordum ama pandemi zamanı büyük ihtimal yoğunluktan dolayı geç teslim yapmaya başladılar. Kargom şehrime geldiği halde birkaç gün sonra dağıtıma çıkarıldı. Bu kargo firması ile en geç teslimatımı 9 günde aldım. Aynı şehirde bulunan arkadaşıma merkez şubeden gönderim yaptım ve arkadaşımın ilçesine 2 gün sonra teslim edildi. Üstelik maalesef anneme cam ürün almıştım aldığım ürün de paketleme harika olduğu halde kırık geldi büyük ihtimal kargoya gerekli özen gösterilmedi.
Maalesef listemin en sonunda bu firma var. Diğer firmalarda müşteri hizmetlerine zor da olsa bağlanıyordum fakat Ptt kargo'nun müşteri hizmetlerine maalesef hiç ulaşamadım. Mesajları çok geç geliyor üstelik 2 kez evde olduğum halde "geldik sizi evde bulamadık, kargonuzu şubemizden teslim alınız" diye mesaj gönderdiler. Bu kargo firması ile en geç 17 günde almıştım kargomu. Hatta alışveriş yapacağım online site eğer bu firma anlaşmalı ise maalesef tercih etmiyorum.
Ayrıca dilerseniz aklınızdaki diğer soru işaretlerini de kafanızdan kaldıralım :)
Ptt kargo hariç diğer kargo firmaları Cumartesi günü 9/14 arası teslimat yapmakta ve kargo teslim almaktadır.
Evet, günümüzde artık kargo şubesine gitmeden kargo şubesini arayıp adresinizi ve ürün bilgilerinizi söyleyip müsait olduğunuz saati belirtip istediğiniz saatte kargonuzu evden teslim edebilirsiniz. Genellikle ağır veya yüksek tonajlı ürünleri bu şekilde teslim alıyor kargo şubeleri.
Yukarıda hız ile maliyet düz orantılıdır hızlı teslimat için yüksek maliyet, yavaş teslimat için de az maliyet çıkmaktadır. Yavaşlığından olsa gerek PTT kargo en az ücret ile ürün taşıyan kargo. Üstelik eğer ürününüz kitap ise bunu belirttiğiniz sürece 1 kg'ye kadar sadece 3 TL ücret ödüyorsunuz.
Umarım yardımcı olabilmiş, tecrübe ve bilgilerimi doğru ve güzel şekilde aktarabilmişimdir <3
Huhuwww resmen enerjim arttı şu an 😍 emeğine sağlık çiçeğim şahane olmuş <3
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde D&R Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
Selam :)
Sizin için deneyimlerimin yanı sıra internette biraz araştırma yaptım ve en hızlı kargo şirketini bulmaya çalıştım. Sonuçta arkadaşına hediye göndermek isteyen kibar bir hanımefendiyi yanlış yönlendirmek istemem.🥰🥰
Tabi arkadaşınızın kargosunun sorunsuz bir şekilde gitmesi için kargo şirketleri hakkındaki yorumları tek tek okudum. Ulaştığım sonuçlara göre, en hızlı ve en güvenilir kargo şirketini buldum diyebilirim. Kargo şirketini anlatmadan önce, sizi çok ufak bilgilendirmek istiyorum.🥳🥳
Kargo şirketi seçerken çok dikkatli bir seçim yapmalıyız. Sonuçta kendi eşyamızı, hediyemizi vs. bir başkasına emanet ediyoruz. Bu durumda gözümüzün arkada kalmaması gerekiyor.
Kargo şirketi seçiminde dikkat edilmesi gerekenler;
Kimse 20 günde gelen bir kargo ya da zarar görmüş bir ürün istemez. Ama sizin için seçtiğim kargo şirketlerinde bu sorunu yaşamayacaksınızz.🤩🤩
Bildiğiniz üzere Türkiye'de hizmet veren çokça kargo şirketi bulunuyor. Bu kargo şirketleri arasına en bilindik olanlarını söylemem gerekirse; MNG kargo, PTT kargo, UPS kargo, yurtiçi kargo, sürat kargo ve aras kargo. Tabi bu saydıklarım dışında çokça kargo şirketi de bulunuyor, ben sadece bilindik olanları söyledim.
Standart teslimatların yanı sıra, verdiği VIP hizmet sayesinde en hızlı kargo şirketi yurtiçi kargo. Geçmiş zamanlarda deneyimlemiş biri olarak söylüyorum, bu kargo şirketi adeta bir Şimşek McQueen.
Standart teslimatlar, mesafeyle doğru orantılı olacak şekilde 3 iş günü içerisinde teslim ediliyor. Kargonuzu daha hızlı şekilde ulaştırmak için, VIP hizmetten yararlanabilir ve şehir içi kargolarınızı 24 saatten kısa bir sürede ulaştırabilirsiniz.
Bu yöntem baya benim hoşuma giden bir yöntem, kargo şubesine gitmeden ürününüzü gelip görevliler götürüyor. Tabi kargonuzun adresinizden alınması için dikkat edilmesi gereken ve izlenmesi gereken bir yol var. İzniniz olursa kargonuzu adresinizden yollamayı kısaca anlatmak istiyorum.
Kargoyu adresten gönderirken izlenecek adımlar;
1. Adım: Saat 14.00’e kadar 444 99 99 Alo Yurtiçi Kargo'yu arayarak bildirin ya da saat 15.30’a kadar şubelere haber verin. (Hafta sonu 10:30'a kadar arayabilir ya da 11:00'e kadar şubeye teslim edebilirsiniz.)
2. Adım: Görevli kişi adresinize gelecek, yetkili belgesini gösterecek ve "Ambar Tesellüm" fişi vererek kargonuzu teslim alacaktır.
3. Adım: Burada sizlerin yapacağı işlemler bitiyor ve tek yapmanız gereken kargo takibinizi yapmak olacaktır.
Kargonuzu adresinizden göndermek yerine şubeden göndermek istiyor olabilirsiniz. Size bu konuda izlemeniz gereken yol haritasını kısaca anlatmak istiyorum. Eğer dilerseniz yavaş yavaş bu yol haritasına geçiş yapalımm 👻👻
Kargoyu şubeden gönderirken izlenecek adımlar;
1. Adım: Göndereceğiniz ürünü en yakın Yurtiçi Kargo şubesine 18:00'e kadar götürünüz.(Hafta sonu 17:00'ye kadar göndereceğiniz ürünü şubeye teslim edebilirsiniz.)
2. Adım: Şubedeki görevlilerden kargonuzu göndermek için kargo gönderme formu isteyin.
3. Adım: Aldığınız formun üzerine gönderen kişinin ve alıcının bilgilerini doğru ve güncel bir şekilde girin.
4. Adım: Formun üzerinde genelde istenilen bilgiler şu şekildedir; isim, soy isim , adres, telefon numarası, posta kodu. (Gönderen ve alıcı hakkında istenilen bilgiler genelde aynıdır)
5. Adım: Gerekli bilgileri doldurduktan sonra, göndermek istediğiniz ürünü şubedeki görevli kişiye teslim edin.
6. Adım: Şube görevlisi kargonuzu tartacak ve bilgilerinizi sisteme girecektir.
7. Adım: Kargonuz tartıldıktan sonra size ücretlendirmeler söylenecektir. (Kargonuzun ücretini dilerseniz siz ödeyebilir ya da karşı ödemeli gönderebilirsiniz.)
8. Adım: Size verilen kargo takip numarasıyla kargonuzun güncel durumunu takip edebilirsiniz.
Kargonuzun ücretlendirmesi çeşitli unsurlar göz önünde bulundurularak ücretlendiriliyor. Bu unsurlar şu şekilde; gönderilecek mesafe, kargo ağırlığı, adresten alım, adrese teslim şeklindedir. Sizlere ufak bir örnek vermek için aşağıya 1 kilogramlık ürün için standart ve VIP hizmet ücretlendirmelerini yazıyorum.
1 Kilogramlık ürün için standart hizmet ücretlendirme;
Şehir içi için, 16,57TL
Yakın hat (1-200 km) için, 24,59 TL
Kısa hat (201-600 km) için , 26,64 TL
Orta hat (601-1.000 km) için, 29,32 TL
Uzun hat (1.000+) için, 32,22 TL
KKTC için, 96,85 TL
Adresten alım, 8,50TL
Adrese Teslim, 8,50 TL
1 Kilogramlık ürün için VIP hizmet ücretlendirme;216,63 TL
VIP 24, 64,40 TL
VIP Şehir İçi ( Ankara ), 50,96 TL
VIP Şehir İçi (İstanbul), 62,10 TL
VIP Şehir İçi (İzmir), 42,82 TL
Daha detaylı Yurtiçi Kargo ücretlendirmelerini kontrol edebilmen için aşağıya bir link bırakıyorum, link üzerinden ücretlendirmeleri doğru ve güncel bir şekilde kontrol edebilirsin.
Yurtiçi Kargo Güncel Ücretlendirme Listesi
Dilersen senin için birde ekonomik olacak bir kargo şirketini kontrol edelim. Lafı fazla uzatmadan ekonomik kargo şirketimiz hangisiymiş bakalımmm.🦾🦾
Senin için en uygun fiyata ve en güvenilir kargo şirketi olarak, PTT Kargo'yu öneriyorum tabi ki. Hız konusunda Yurtiçi Kargo kadar başarılı olmasalar da, fiyat konusunda gayet ekonomik ve uygun görünüyor.
PTT Kargo ürün teslim süresi, 1 ile 4 gün içerisinde gerçekleşiyor. Bunun dışında yurt dışından PTT Kargo ile bir alışveriş yaptıysan, 15 gün içerisinde teslim edilecektir.
Eee en uygunu dediğimize göre fiyat listesini söylemeden gitmek olmaz. Sana Yurtiçi Kargo ve PTT Kargo ücretlendirmeleri kontrol etmen için, PTT Kargo 1 kilogramlık ürün için standart ücretlendirmeyi yazmak istiyorum.
Bu ücretlendirme biraz farklı çünkü, kutu boyutu gibi faktörlerde göz önünde bulunduruyor.
1 kilogramlık ürün için standart ücretlendirme;
Gönderi ücreti, 16,25 TL
Teslimat bilgisi, 2,20 TL
Adrese teslim, 5,80 TL
Ürün teslimatı sms bilgisi, 0,52 TL
Ürün teslimatı telefon bilgisi, 4,10 TL
Ücretlendirmelerde kaba taslak bu şekildeydi, eğer dilersen aşağıya bırakmış olduğum link üzerinden daha net bir ücretlendirme kontrolü yapabilirsin.
PTT Kargo ürün ücretlendirme
Benim anlatacaklarım ve vereceğim bilgiler kısacası bu şekildeydi. Tercih tamamen size ait umarım yardımcı olmuşumdur, iyi ve güzel günler dilerimm. 🤗🤗🤗
Gerçekten şahane olmuş <3
@KürkMantoluHayri Teşekkür ederimm <3
Cevap
144Cevap
Her korgo firması bulunduğu şehirdeki personeline göre değişiyor.
MNG ye verme Karşı şubede bekletiliyor şubede kendin alman gerekir.
Surat Kargo bana yakın karşı taraf bu firma ile gönderiyor ve dağıtıma çıkmadan şubeden ertesi günü alabiliyorum.
PTT ucuz ancak evde bulamadıklarında en yakın PTT ye gitmen gerekiyor, bazı yerler 15 günde ulaşmamıştı. İlgilenmiyorlar.
Yurtiçi biraz pahalı ama daha güvenli gibi, her şey kayıt altında.
Aras Kargo güvenilir pek sorun göremedim.
Karşı tarafın adresine en yakın yer neresi ise ora ile gönder. Normal yerlere ertesi gün ulaşır.
Kesinlikle yurt içi kargo sürekli internetten alışveriş yapıyorum diğer kargo şirketleri ile de çalışıyorum ama işini en özenle yapan yurt içi kargo ertesi gün ürünüm elimde oluyor.
Yeni şehirde yeniden evimi kuruyordum bir çok ürünümün kırılmasına sebep oldular elektrikli süpürgemi bildiğin fırlatır gibi sözüm ona düşürmüşler neden dediğimde ben dağıtım elemanı değilim gibi komik bir açıklama aldım.
Burada insan faktörü ve bölge yoğunluğu çok önemli. Şu ya da bu şirket şu ya da, bu şube diyemeyiz. Ancak, yoğun bir kargo trafiğiniz varsa kendi bölgenize bakan görevli ile ters düşmeyin hatta gelen kargoların sizin için ne kadar önemli oldugunu kibar Bi dille anlatın.
aps var diye biliyom , pahali biraz ama ptt dede aps ile gönderi yapa bilir sin ( acil posta servisi di sanırm açilimj ) diyer kargo sirketlerinden de muhtemelen buna benzer vardır gonderir ken aps ile gondermek istiyorum diyon normal le göre daha pahalı
Kargo sektörü Türkiye de daha oturmadı.
Sektörler hala direkt para olarak görülüyor
Tamam şirketler para için kuruluyor ama hizmet vermekle mükellefler. Sen kendini geliştirmezsen, yerinde sayarsan, müşterilerin sürekli senden daha fazlasını isteyip sen istekleri karşılayamıyorsan bitiksindir.
Arkadaşım, öncelikle arkadaşının ağzını ara, örneğin bir sipariş verdim kargo Eve getirmedi falan deyip, sizin orada en sorunsuz hangisi deyip çok rahat öğrenirsin 😉
Çünkü bölge bölge kargo şirketleri şube ve lokasyona göre değişiyor
Hızlı diye birşey yok arkadaşına hangi kargo firması yakınsa konumda o kargoyla anlaş ev ya da işyeri yakın olunca sabahın köründe kapıya dayanıyorlar. Bir tık uzak firmalar hep akşam saatinde yetiştiriyor.
En hızlı kargo diye bir tanım yok bence. Ne zaman kargo şirketini arayıp sıkıştırırsanız, kargonuz hızlı gelir. Zamanında getiren kargolar sıralı tam liste;
-Ptt-Sürat-Mng
Her firmanın 1. Bölge 2. Bölge 3. Bolge diye ayrımı vardır. 1. Bölge ertesi gün teslim edilir diğer bölgeler 2 ve üstü. Coğrafya kaderdir diyorum. 1. Bölgedekilere ne mutlu. 2 ve 3 beklemede.
UPS ve PTT.. dağıtıcının keyfine kalmış durumlar da var tabi. Adamlar sallana sallana zaman geçirmeye çalışıyor, haliyle kargonun gelmesi akşamı buluyor
Sürat genelde iyidir ama bu şehirden şehire değişiyor maalesef. Orada çalışan personelin yavaş ve uyuşuk hareketleri sonrası 1 günde gidecek kargo bazen 3 günde gidiyor. Belli olmaz mlsf
600 km ye kadar yurtiçi 1 günde teslimat yapıyor.
5-10 sayfalık bir dosyayı 50 km içi 22.50 aldılar Cuma günü gönderiye göre farklılık var.
.
ben yurtici ve arastan siparis vermistim yurtici istanbuldan ertesi gun getirdi aras ise 3 gunde falan
Yurtiçi kargo. Mesela dün İzmire kargo çıkarmıştım ve bu sabah ellerine geçmiş. 1-3 arası indirim saatleri zaten.
Hiç gerçekçi bir sonuç alamayacağın bir soru. Kargo şubesine göre değişir. İş icabı hemen hemen hepsi ile çalışıyorum. Al birini vur ötekine.
En ucuzu PTT ama onlarda bazen sorun olabiliyor 2 güne varıyor 3 güne yurticiyle yolla bence sorun yaşamazsınız
Bilemiyorum ama trendyoldan sipariş ettiklerim yurtiçiyle geliyo akşam sipariş veriyorum sabah kapımda oluyo
En iyisi en ucuzu ptt kargo haberin olsun. gondercegin zaman kutunu ölculerini ölç kilosunu ogren ara sonra gelip aliyorlar
maalesef bu zamana kadar en hızlı kargo diyebilecegim bir kargoyla tanişmadım hangisini kullandıysam bana sorun çıkarıyo...
Sorn sende
1. Fiyatlar kargo boyutuna ve ağırlığına göre belirlenir.
2. Hızlı kargo diye bir şey yok bulunduğun bölgeye / göndereceğin yere göre değişiklik kazanır.
Anlamadıysan örnek ile açıklayabilirim.
Aras kargoyla bişey göndermiştim bir ay önce 22 lira ödedim ertesi gün gitti kargo ama mesafe kısaydı 300 km felan
vben süreye pek takılmıyorum acıkcası. kendi tecrübem soyle. mng sürat aras kotu. ptt de. kendi kargoları var kimi sitenin. yurtıcı ups de iyi bence
Ptt ups sürat yurtiçi ve aras kargo aynı sehirdeyseniz en geç 2 günde ulaşır ama farklı sehirdeyseniz 2 4 günde ulaşır mng kargo ise kargoları şubede bekletip getirmiyor bayat yani diğerleri de eh işte 🙂
Hızlı kargo diye bir şey yok, hepsi birbirinden berbat
trendyolun kendi kargosu olan trendyolexpress hızlı
HepsiJET
Yurtiçi Kargo
Aras Kargo
UPS
Trendyol Express
Yurt içi kargo ile hepsijet kargo kıyasıyla yarışıyorlar :D
Kargo şirketlerinin şubeleri sorumsuz olabiliyor bazen. Genellikle yurtiçi ile bir sorun yaşamadım.
Bölgeye göre değişir benim bölgemde Mng kargo en hızlısı
Kargoların hızlı seçeneği var 1-1.5 gün alır o da en iyi ihtimal PTT de var
Yurtiçine vermede onlar tam getirmiyor yerine Aras kargo'yu ben çok beğeniyorum
Aktarmaya girmezse hic beklemeden gelse 1 gün içinde hemen teslim eder
Hepsinde APS mevcut. Biraz fazla ücretle aynı gün bile ulaştırıyorlar.
Aras kargonun üstüne günaydın yazarsan daha hızlı teslim yapılır 😉
Yurtiçi Kargo
MNG Kargo
UPS Kargo
PTT Kargo
Aras Kargo
Sürat Kargo
TNT Kargo
DHL Kargo
Hepsijet Kargo
Yurtiçi bir standartları var neticede
Ups iyi ama pahalı
Ama bu internet işlerinin hızlanmasından sonra kargo şirketlerinin teslimat süre performansları bariz iyileşti
Ptt hariç hepsine ver gitsin
En hızlı kargo mng diye biliyorum çünkü uçakları var
Ups diyenler kafayı yemiş 😂 orada paketlere neler oluyor görenler çöp bile göndermez.
Not: Şirket personeli 😂
Yurtiçi Kargo gün içi kargo ufak parayla hallediyorlar
yurtiçi kargo, kargocu merdivenleri koşarak çıkıp getiriyor.
Sen neredesin arkadaşın nerede? Buna göre cevap verelim
Kaçta vereceğin önemli öğleden önce vermen iyi olur. Nerden nereye gidecek?
Öğleden önce verirsen aynı gün yola çıkar. İki gün içinde eline ulaşır.
aynı şehirdeysen 20 lira verirsin küçük bir paketse
Yurt içi kargo 500 km kadar ertesi gün teslimat saglıyo ( şehir merkezi dışında ise belirli günler de teslimat yapıyor lar )
Tabiki de en hızlı kargo AGT. İsminden de anlaşıldığı üzere A (ynı) G (ün) T (eslim). Amazondan bir ürün aldığımda, bu firma kullanılmıştı. O gün, bu gün bu firmadan vazgeçmem.
Şubeden Şubeye değişiklik gösterebilir ama bana göre
1-ARAS KARGO
2-MNG KARGO
3-SÜRAT KARGO
4-PTT KARGP
5-HEPSİJET
6-TRENDYOL EXPRESS
Hic suphesiz aras kargo. lakin haftasonu girmeden araya
kurye ile en hızlı gönderirsin. kargoda gönderen ve alıcı bölgeye göre hız değişir.
yurtiçi ve aras kargo günaydin özellği var sabah 9 da teslim edilir
Yurtiçi kargo 7 küsür ya da 8 küsür artı kdv olması lazım
Fiyat hakkında fikrim yok fakat bölgeye göre değişebilir tabiki ama benim bölgemde sürat kargo 1 numara 2 PTT 3 Aras 4 yurtiçi diyebilirim
Ptt veya yurtiçine falan ver ama kesinlikle sürat kargoya asla ama asla verme ne zaman sürat kargodan bana birşey gelse eve getirmiyorlar artık birşey alacagim zaman sürat kargoyla gelcekse almiyorum eve teslim etmiyorlar
Ups hızlı kargo kullan çok acil birşey ise ama aras kargo veya yurtiçi öneririm tabi onlarda şehirden şehire değişir
Göndereceğin şeyin ağırlığına göre değişir. Ben hep ptt kargo ile gönderim yaparım daha güvenilir buluyorum
Ptt'nin üstüne tanımam o kadar hızlılar ki geldiklerini bile görmüyorsun 😒
Zile basıp kaçıyorlar 😂😂
İnşallah 😂😂😂
yurtiçi Kargo kesinlikle onu tavsiye ederim
Aklı olan Aras kargoyla iş yapmaz. Böyle bir rezillik yok. Mümkün olduğunca bunlara yanasmayin
Ptt mng aras diğerleri hakkında pek iyi şeyler duymadım
Yurtiçi
Bugün veriyorum İstanbuldan ertesi gün Ankarada oluyo
Azerbaycanda en hızlı kargo Dynamex. az kargo şirketidir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?